به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، علی تیموری صبح امروز _چهارشنبه بیستوهشتم آذر_ در گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور که در سالن همایشهای مرکز آموزش دکتر جوانشیر برگزار شد، اظهار کرد: شاهد از بین رفتن محیط زیست، جنگلها و مراتع به دست انسانها هستیم.
وی افزود: استفاده از میراث آیندگان نیازمند برنامهریزی و فرهنگسازی دقیق است، امروز تعداد کمی از مراتع دستنخورده و بکر باقیمانده است و بیشتر توسط مردم از بین رفتهاند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به چندین مورد آتشسوزی در جنگلها و مراتع تصریح کرد: دلیل ۹۵ درصد آتشسوزیها در منابع طبیعی عامل انسانی است، کمتر از ۱۵ درصد کل مراتع کشور وضعیت قابل قبولی دارد و سایر مراتع نیازمند احیا و مراقبت ویژهتری است.
تیموری با بیان اینکه ۵۲ درصد اراضی کشور را مراتع تشکیل دادهاند، اضافه کرد: هفت درصد از اراضی کشور از جمله جنگلهای ذخیرهگاه به شمار میرود که نظارت و مراقبت از آنها نیازمند تلاش دو چندان یگان حفاظت منابع طبیعی است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقداماتی که بهصورت ویژه مدنظر قرار دارد افزایش سطح اختیارات یگان حفاظت منابع طبیعی در استانها است که در این راستا دریافت گزارشهای هفتگی از وضعیت جنگلها و مراتع بهمنظور حفاظت از این ذخایر ملی حائز اهمیت ویژه است.
نیمی از گلوگاههای قاچاق چوب در استانهای شمالی است
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نیمی از گلوگاههای قاچاق چوب در استانهای شمالی است، گفت: بهطور قطع این گلوگاهها در این استانها شناسایی شده و با فرماندهان انتظامی نیز جلساتی برگزار شده است.
تیموری ادامه داد: مانورهای کشف قاچاق چوب برای ترویج فرهنگ اهمیت حفظ منابع طبیعی در این بخش و آموزش بیشتر مردم باید انجام شود.
وی تاکید کرد: مانورهای یگان حفاظت منابع طبیعی در سطحی برگزار میشود که قاچاقچیان نسب به توانایی و آمادگی مأموران یگان حفاظت آگاه هستند و جرئت خطا را از آنها گرفته است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر ضرورت توسعه فناوری اطلاعات در یگان حفاظت منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: به جای روشهای فیزیکی میتوان از پهپادها و دوربینها برای حفاظت از منابع طبیعی استفاده کرد، بنابراین تمام فعالیتها باید به سمت فناوری اطلاعات روز از جمله در بخش مبارزه با قاچاق چوب پیش برود.
نظر شما