بروجرد، الگوی ساخت مسکن استیجاری می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شهرداری بروجرد به عنوان الگوی ساخت مسکن استیجاری به عنوان سازنده مسکن تبدیل می‌شود که زمین و تسهیلات برای شهرداری را وزارت راه فراهم می‌کند و بخشی از مسکنی که بابت تسهیلات ارزان قیمت ساخته می‌شود به صورت استیجاری و اجاره‌های کم برای گروه‌های کم‌درآمد استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، امروز_ سه‌شنبه بیست و هفتم آذر _ فاز نخست ساختمان شورای شهر بروجرد که با حضور مسعود بیات‌منش، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی برای برگزاری علنی جلسات شورای اسلامی شهر بروجرد به بهره‌برداری رسید.

مسعود بیات‌منش، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در این مراسم اظهار کرد: شهرداری بروجرد به عنوان الگوی ساخت مسکن استیجاری به عنوان سازنده مسکن باشد که زمین و تسهیلات برای شهرداری را وزارت راه فراهم می‌کند و بخشی از مسکنی که بابت تسهیلات ارزان قیمت ساخته می‌شود به صورت استیجاری و اجاره‌های کم برای جوان‌ها و گروه‌های کم درآمد استفاده شود.

وی افزود: اجرای سه میلیون متر مربع آسفالت معابر در بروجرد نکته قابل تأملی است که نشان می‌دهد شهرداری توانمندی در مسائل شهری در این شهرستان فعالیت می‌کند.

معاون وزیر راه با بیان اینکه یکی از ضعف‌ها در ساخت مسکن مسئله تأمین تسهیلات است، بیان کرد: برای احداث مسکن در بافت‌های درونی شهر که زیرساخت مورد نیاز وجود دارد می‌توان کارهای موثرتری انجام داد.

بیات‌منش اضافه کرد: ساخت یک هزار و ۵۰۰ واحد طرح اقدام ملی مسکن که تسهیلات مورد نیاز نیز برای آنها دریافت شده در اولویت کاری قرار گیرد و ۲۴۰ واحدی را که امروز نیز کلنگ‌زنی شده است، به صورت ویژه پیگیری شود.

وی ادامه داد: اتفاقات خوبی در برخی تعاونی‌های مسکن افتاده است، برخی از این تعاونی‌ها زمین‌هایی خریده‌اند که سند آنها ملی شده است که این موضوع نیز باید بررسی شود.‌

معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: قیمت‌گذاری کارشناسی شده این اراضی باید در مورد زمین خام باشد و ارزش افزوده این زمین‌ها را لحاظ نکنند، آماده‌سازی توسط تعاونی‌ها انجام می‌شود، رویکرد واگذاری ساخت مسکن به تعاونی‌های خوشنام است، زیرا تعاونی‌ها بهتر می‌توانند، کار کنند.

بروجرد جایگاه مطلوبی برای توسعه دارد

بیات‌منش گفت: بروجرد به عنوان دومین شهرستان لرستان جایگاه و موقعیت مطلوب و مناسبی برای توسعه دارد.

وی افزود: پیشنهاد شهرداری برای واگذاری مسکن در جلسه هفته آینده در وزارت راه و شهرسازی بررسی خواهد شد، برآورد ایجاد زیرساخت‌ها در مسکن مهر انجام می‌شود تا از زمین‌های تجاری مورد نیاز در این سایت‌ها در اختیار شهرداری برای ایجاد خدمات رفاهی و عمرانی مورد استفاده قرار گیرد.

معاون وزیر راه بیان کرد: در همه سایت‌های مسکن ملی ما سهم یک سوم در منابع را تأمین خواهیم کرد در بحث آماده‌سازی و جدول و یک تفاهم‌نامه کلی با شهرداری‌ها بسته خواهد شد.

بیات‌منش گفت: در تولید مسکن در افزایش تراکم‌ها شهرداری می‌تواند کمک حال وزارت راه باشند، تا بعد از مصوب شدن در کمیسیون ماده پنج در اولویت قرار گیرد در این راستا باید تا پایان سال‌جاری بتوان به یک جمع‌بندی مناسب رسید.

عباس گودرزی، نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در این ‌جلسه با بیان اینکه کارهای خوبی در بروجرد که نتیجه همدلی و تعامل مسئولان و مردم است انجام شده است، اظهار کرد: هم‌دلی و همراهی شورای شهر و شهردار بروجرد موجب رضایتمندی شهروندان و تحول و توسعه در شهر شده است.

وضعیت مسکن ملی بروجرد خوب پیش نرفته است

وی با بیان اینکه وضعیت مسکن بحرانی است در بحث اراضی گیجالی که ۱۸۰ هکتار اراضی مورد نیاز اقدام ملی مسکن واگذار شده جای تشکر دارد، افزود: در موضوع اقدام ملی مسکن با وجود زحمات کار خوب پیش نرفته است از ۱۱ هزار واحد شرایط عملیات اجرایی فقط سه هزار آغاز شده است و فقط یک هزار و ۵۰۰ نفر تسهیلات گرفته‌اند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در موضوع جوانی جمعیت باید مسئله مسکن حل شود، شهرداری برنامه‌های خوبی در این بخش دارد که باید مورد حمایت قرار بگیرد، گفت: ۲۵ هزار تراکم جمعیتی در مسکن مهر بروجرد داریم، بدون کمترین زیرساخت‌های فرهنگی که باید روند ایجاد این زیرساخت‌ها تسریع شود.

وی گفت: شهرداری آمادگی ورود به ساخت مسکن را دارد و زمین مورد نیاز نیز فراهم است.

متناسب نبودن عرضه و تقاضا مهمترین چالش در موضوع مسکن بروجرد

یحیی عیدی بیرانوند، شهردار بروجرد نیز گفت: مهمترین چالش مسکن در بروجرد متناسب نبودن عرضه و تقاضا است که این مهم باید به صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد.

وی بیان کرد: ۲۸۴ هکتار بافت تاریخی در بروجرد وجود دارد که نیاز به سرمایه‌گذار بخش خصوصی است.

شهردار بروجرد با اشاره به اینکه بافت تاریخی بروجرد زیرساخت خوبی برای احداث مسکن دارد، افزود: انگیزه ساخت مسکن در این محدوده وجود ندارد که باید از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و راه و شهرسازی این مهم پیگیری شود.

تسهیلات مسکن از سوی بانک‌ها پرداخت نمی‌شود

وی اظهار کرد: شهرداری ظرفیت خوبی در ساخت مسکن دارد اما تسهیلات از سوی بانک‌ها پرداخت نمی‌شود که این مهم باید رفع شود.

عیدی‌بیرانوند تصریح کرد: ما انتظار داریم تراکم طبقات را در بروجرد داشته باشیم تا انبوه‌سازان تمایل به ساخت مسکن در بروجرد پیدا کنند، حداقل دوطبقه به سطح تراکم افزوده شود تا جهشی در ساخت مسکن رخ دهد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای گروه‌های ضعیف مسکن ساخته شود، افزود: در برخی بلوک‌های سایت مسکن مهر نبود آسانسور پس از ۱۰ سال، دفع آب‌های سطحی، نبود ایستگاه آتش‌نشانی، نانوایی و واحدهای تجاری از مشکلاتی است که باید به صورت ویژه بررسی و رفع شود.

شهردار بروجرد بیان کرد: احداث زیرساخت‌های و رفع نواقص سایت‌های مسکن مهر باید با هزینه مناسبی به شهرداری‌ها سپرده شود.

کد خبر 820595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.