به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، ملکمحمد قربانپور امروز _سهشنبه بیستوهفتم آذر_ در شورای آرد و نان استان اظهار کرد: همه باید دست به دست هم بدهیم تا افق روشنی در حوزه آرد، نان و گندم در استان داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید مصوبات جلسات گذشته اجرایی شود و همه ادارات و سازمانهای دخیل کمک کنند، ادامه داد: به منظور مصرف بهینه انرژی باید برنامههای میان مدت و بلندمدت تدوین شود و همه ادارات و اصناف قسمتی از انرژی مصرفی خود را تولید کنند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحالوبختیاری افزود: باید سامانهای به منظور شفافسازی در حوزه تأمین و توزیع آرد و نان شکل بگیرد و نگاهی نو در این حوزه ایجاد شود.
قربانپور اضافه کرد: در بحث پدافند غیرعامل تولید نان در وضعیت فعلی که کمبود انرژی داریم، باید تدابیری برای تأمین سوخت مورد نیاز جایگزین برای نانواییها اندیشیده شود.
وی با اشاره به کیفیت نان در استان، پیشنهاد کرد اعضای شورای نان شخصاً برای خرید نان خانواده به نانوایی مراجعه کنند تا از کیفیت پخت و آرد مصرفی مطلع شوند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: در نظارتها و بازرسیها باید ابتکار عمل داشت و در این حوزه از هوش مصنوعی کمک گرفته شود.
کشت بیش از ۵۹ هزار هکتار گندم در چهارمحالوبختیاری
سیروس بیکبکان، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحالوبختیاری در ادامه این نشست اظهار کرد: در سالجاری، ۶۷ هزار و ۷۰۰ تن گندم از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شده است که نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی ادامه داد: در سالجاری ارقامی چون پیشگام، میهن، حیدری و سیروان که از نظر دارا بودن پروتئین شرایط مطلوبی دارند در استان کشت شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحالوبختیاری اضافه کرد: سطح کشت سالجاری تا به امروز ۲۱ هزار هکتار گندم آبی است و گندم دیم نیز ۳۸ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت شده است.
بیکبکان افزود: تاکنون ۲۰ هزار و ۳۹۷ هکتار از گندم آبی کشت شده و شش هزار و ۱۵۸ هکتار از گندم دیم کشت شده بیمه شده است.
وی عنوان کرد: روند اصلاح بهبود کیفیت گندم کشت شده در استان ادامه دارد، طی سالجاری چهار هزار و ۴۹۳ تن بذر اصلاح شده گندم و ۷۲۹ تن بذر جو اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحالوبختیاری گفت: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها ۷۲ دستگاه کارنده تحویل استان شد، همچنین توانستیم در سالجاری از ۲۴ هزار تن کود مورد نیاز ازته ۸۰۰ تن جذب کنیم که در این مورد کمبود شدید داریم.
صرفهجویی ۲۵۵۰ کیسه آرد با اجرای سامانه نانینو در چهارمحالوبختیاری
یزدان یگانگی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحالوبختیاری در ادامه نشست شورای آرد و نان استان اظهار کرد: سرانه مصرف گندم در استان سالانه ۱۲۳ هزار تن است که برای تأمین این میزان در سالجاری، ۶۷ هزار و ۸۰۰ تن گندم از طریق ۱۸ مرکز خرید با قیمت هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شد.
وی ادامه داد: هم اکنون از ۱۲ کارخانه تولید آرد در استان هشت واحد فعال است و ۱۲۵ هزار تن گندم و آرد ذخیره شده در استان داریم.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحالوبختیاری افزود: از طریق طرح هوشمندسازی توزیع آرد و نان از سال ۱۴۰۱ تاکنون دو هزار و ۵۵۰ کیسه آرد در استان صرفهجویی شده است.
توزیع بیش از ۷۴ هزار و ۸۰۰ تن آرد در چهارمحالوبختیاری
بهروز میرزایی، معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحالوبختیاری در ادامه نشست شورای آرد و نان استان اظهار کرد: تا پایان آبان سالجاری، ۷۴ هزار و ۸۷۴ تن آرد در میان جمعیت عشایری، روستایی و شهری استان توزیع شده است.
وی ادامه داد: هماکنون ۹۳۱ نانوایی نوع یک، دو و شش در استان فعال است که به پخت انواع نان مشغول هستند.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در سالجاری، قیمت نان نسبت به سال گذشته در استان ۲۵ درصد داشته است.
نظر شما