دانستنی‌های جالب از بحرین

پادشاهی بحرین در آگوست پانزدهم آگوست ۱۹۷۱ از حمایت بریتانیا خارج شد و شانزدهم دسامبر ۱۹۷۱ میزبان نخستین امیر خود پس از آزادی یعنی عیسی بن سلمان آل خلیفه بود که مسئول اصلاحات متعددی شد که اقتصاد و ثبات این کشور را متحول کرد، بنابراین بحرینی‌ها شانزدهم دسامبر را به‌عنوان روز ملی خود جشن می‌گیرند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شانزدهم و هفدهم دسامبر هر سال، روز ملی بحرین است که سال ۱۹۷۱ پس از یک دوره طولانی سلطه بریتانیا به استقلال رسید. این روزها سرآغاز فصلی پررونق و صلح‌آمیز برای بحرین بود که توسط خود بحرینی‌ها رقم خورد، به همین دلیل در این کشور اهمیت بسیار زیادی دارد.

پادشاهی بحرین کشوری جزیره‌ای در خلیج‌فارس و متشکل از مجمع‌الجزایری زیبا از ۵۰ جزیره طبیعی و ۳۳ جزیره مصنوعی است. این جزیره و چندین قلمروی دیگر خلیج‌فارس در دهه ۱۹۶۰ تحت حمایت بریتانیا بود و بر اساس معاهده منعقدشده، بریتانیا در صورت حملات دریایی از بحرین حمایت می‌کرد، در عوض بحرین از ایجاد روابط بین‌المللی با هر کشور دیگر بدون رضایت انگلیس منع شد؛ این توافق در عمل به بریتانیا اجازه کنترل غیرمستقیم، اما مطلق بر بحرین را داده بود.

جنگ جهانی دوم تغییرات گسترده‌ای را در چشم‌انداز جهانی ایجاد کرد و بحرین نیز از این قاعده مستثنی نبود. نارضایتی از حکومت بریتانیا مدتی بود که شکل گرفته بود و به اعتراضات متعددی تبدیل شد. درگیری و شورش رایج‌تر شد و در پانزدهم آگوست ۱۹۷۱ دو کشور سرانجام توافق‌نامه‌ای را امضا کردند که بحرین را از تحت حمایت بودن بریتانیا آزاد می‌کرد؛ چهار ماه بعد بریتانیا کنار رفت و بحرین به کشوری مستقل تبدیل شد.

نخستین امیر بحرین، عیسی بن سلمان آل خلیفه، با استقلال این کشور بر تخت سلطنت نشست. او که پادشاه محبوب مردمش بود، مسئول اصلاحات متعددی شد که اقتصاد و ثبات این کشور را متحول کرد. بحرین در طول سلطنت ۳۸ ساله وی به قطب مالی خلیج‌فارس تبدیل شد، بنابراین مردم این کشور استقلال واقعی خود را زمانی می‌دانند که او در شانزدهم دسامبر ۱۹۷۱ بر تخت نشست و هر سال این روز و فردای آن را با آتش‌بازی، برگزاری نمایش و مجموعه‌ای از رویدادهای فرهنگی گرامی می‌دارند.

دانستنی‌های جالب از بحرین

حقایق جالب در مورد بحرین

بحرین با ۷۸۰ کیلومتر مربع مساحت کوچک‌ترین کشور خاورمیانه است.

تعداد جزایر بحرین به‌دلیل پروژه‌های احیای زمین تغییر می‌کند که در آن‌ها ماسه از آب‌های اطراف لایروبی و برای گسترش جزایر مصنوعی موجود یا ایجاد جزایر جدید استفاده می‌شود. این فرایند شامل استخراج شن و ماسه از مکان‌های تعیین‌شده و قرار دادن آن در مکان‌های احیا به‌منظور ایجاد تدریجی زمین‌های جدید از دریا است.

قدمت بحرین به حدود ۴۵۰۰ سال می‌رسد و تاریخ آن با تمدن دیلمون شروع می‌شود که در حدود ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد تأسیس شد. در متون سومری از بحرین به‌عنوان «سرزمین زندگان» یاد شده که دلیل آن به‌احتمال زیاد وجود چشمه‌های آب شیرین فراوان است.

قلعه بحرین پایتخت تمدن آن بوده است و در سال ۲۰۰۵ به میراث جهانی یونسکو تبدیل شد. اگرچه تنها ۲۵ درصد از محوطه این قلعه کاوش شده است، باستان‌شناسان ساختمان‌های مسکونی، عمومی، تجاری، مذهبی و نظامی بسیاری را در این منطقه کشف کرده‌اند. این سایت همچنین دارای ویرانه‌های یک قلعه پرتغالی قرن پانزدهمی است که بهترین شاهد حفظ‌شده از تمدن دیلمون و یک موزه بزرگ در محل به‌شمار می‌رود.

پرچم بحرین نشان‌دهنده تاریخ این کشور است. از لحاظ تاریخی، بحرین از یک پرچم قرمز ساده استفاده می‌کرده است اما برای متمایز کردن آن از پرچم‌های مشابهی که توسط دزدان دریایی در منطقه استفاده می‌شد، یک نوار سفید به آن اضافه شد. در سال ۱۹۳۲ نیز یک لبه دندانه‌دار به آن افزوده شد تا پرچم بحرین را از پرچم سایر کشورهای مجاور متمایز کند.

تعداد دندانه‌های پرچم بحرین در طول قرن بیستم چندین بار کاهش پیدا کرد تا در سال ۲۰۰۲ به‌طور رسمی به پنج دندانه تثبیت شد که نماد پنج ستون اسلام است. رنگ قرمز به‌طور سنتی با منطقه خلیج‌فارس مرتبط و نشان‌دهنده مسیر استقلال بحرین است و رنگ سفید نماد صلح محسوب می‌شود.

بحرین بزرگترین سایت غواصی در جهان را دارد که در سپتامبر ۲۰۱۹ به‌عنوان یک سایت صخره‌های مصنوعی عظیم افتتاح شد که ویژه غواصان طراحی شده است. این سایت ۲۵ هکتاری که در عمق ۱۰ تا ۲۰ متری زیر خلیج‌فارس قرار دارد، بزرگترین مرکز غواصی مصنوعی در جهان است. قسمت مرکزی این سایت از یک بوئینگ ۷۴۷ از کار افتاده تشکیل شده که به‌عنوان یک صخره مصنوعی آماده شده است. هامورها، اسناپرها، مجموعه‌های مرجانی و سایر گونه‌ها در این هواپیما قرار گرفته و یک اکوسیستم زیر آبی را ایجاد کرده است.

حکومت بحرین از حکومت قبیله‌ای به سلطنت مشروطه تبدیل شده است. خاندان آل‌خلیفه از سال ۱۷۸۳ بر این کشور حکومت می‌کنند. در زمان پادشاه حمد بن عیسی آل خلیفه اصلاحاتی از جمله پارلمان دو مجلسی در بحرین به اجرا گذاشت و سال ۲۰۰۲ حکومت آن به سلطنت مشروطه تبدیل شد.

بحرین مسابقات فرمول یک را به خاورمیانه آورد. پیست بین‌المللی این کشور در سال ۲۰۰۴ به‌عنوان نخستین پیست فرمول یک در خاورمیانه افتتاح شد. مدار ۱۵ دور ۵.۴۱۲ کیلومتری آن توسط معمار آلمانی هرمان تیلکه طراحی شده است. این پیست بیابانی ۷۰ هزار صندلی دارد و به‌دلیل مسیرهای مستقیم طولانی، مناطق ترمز شدید و توانایی میزبانی مسابقات شبانه خود شناخته شده است. اقتصاد بحرین ترکیبی از تولید آلومینیوم، صادرات نفت و خدمات مالی است.

کد خبر 820248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.