سیدامیر سامع در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت میزان آمادگی شهرها برای مقابله با بحران، اظهار کرد: شهرها برای مقابله با حوادث طبیعی از جمله سیل، زلزله و طوفانها باید آمادگی داشته باشند؛ این یک موضوع کشوری، استانی و شهری است، زیرا زیرساختهای شهر، همچنین وظایفی که هرکدام از دستگاهها در این رابطه بر عهده دارند، از جمله مواردی است که باید آمادگی لازم وجود داشته باشد.
وی افزود: بهعنوان مثال باید بررسی شود شبکه برق شهر چقدر هنگام وقوع زلزله مقاوم است یا شبکه آب در مقابل زلزله و سیلابها چقدر تابآور است که مدیریت بحران استان موارد مربوط به آن را پیگیری میکند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: تمام دستگاهها باید در اینباره باید دقت نظر بیشتری داشته باشند، بودجههای بیشتری اختصاص دهند و برنامهریزی مناسب را انجام دهند.
سامع تصریح کرد: شهرداری اصفهان برای مقابله با بحرانها برنامه دارد و شورای اسلامی شهر نیز پیگیر این برنامهها است، همچنین در یکی از اهداف خرد برنامه راهبردی اصفهان به مباحث ناظر بر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهر اشاره شده است.
وی با بیان اینکه وظایف شهرداری شامل اطلاعرسانی، مقابله با آتشسوزی و آتشنشانی، دفن اضطراری و مباحث مربوط به آرامستان از جمله وظایف اولویتدار شهرداری است که شهرداری اصفهان و سایر دستگاهها باید برای آن برنامه داشته باشد، ادامه داد: این سوال مطرح است که آیا اگر در شهر اصفهان زلزله یا پسلرزههای آن اتفاق بیفتد و بخشی از خانوادههای شهر نتوانند داخل خانههای خود بمانند، آمادگی لازم برای اسکان اضطراری آنها در شهر را داریم؟ بهنظر میرسد این آمادگی بسیار کم است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: تمام ادارات از جمله راهوشهرسازی، بیمارستانها، بوستانهای بزرگ شهر، مراکز و دانشگاهها باید برای شرایط بحرانی آماده باشند، همچنین باید برنامهای برای خروج اضطراری از شهر برنامه داشته باشیم و از لحاظ تأمین آب و برق، سرویس بهداشتی، محلهایی برای نصب چادر، پارک خودرو و فراهم کردن امکانات مورد نیاز مردم باید کار شود.
وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان در حد توان خود بعضی امکانات را فراهم کرده است، گفت: علاوه بر بوستان فدک، تعداد دیگری از بوستانهای بزرگ نیز برای این کار آماده شدهاند، بهعنوان مثال بهتازگی در بوستان تندرستی با مساحت حدود ۷۰ هکتار در شرق اصفهان، شبکهای از راه و روشنایی بهصورت نیمبند ایجاد شده است تا با اجرای حصار پیرامون آن، به بوستان شهری و محلی برای اسکان اضطراری و کمپی برای مسافران تبدیل شود که امیدواریم این کار با سرعت مناسب انجام شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: تقاضا میکنم تمام دستگاهها بر اساس قاعدهای که در سند مدیریت بحران استانها و شهرها آماده شده است، کارهای لازم را انجام دهند، آمادگی لازم را داشته باشند و برای خود شاخص تعیین کنند تا بتوانیم روزبهروز کیفیت و کمیت شاخصها را ارتقا دهیم.
نظر شما