به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، محمدرضا نصیری اظهار کرد: کترینگهای صنعتی که وظیفه تأمین وعدههای غذایی در مقیاسهای بزرگ را بر عهده دارند، یکی از مهمترین بخشهای زنجیره تأمین غذا در کشور به شمار میروند، این کترینگها با دامنه کاربرد هواپیمایی، ریلی و آشپزخانههای صنعتی به دلیل تأمین غذای افراد جامعه در شرایط مختلف باید بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی کترینگهای غذایی توجه ویژهای داشته باشند.
وی افزود: بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی، کترینگهای غذایی در تمام مراحل تولید، از تأمین مواد اولیه تا طبخ، بستهبندی و توزیع غذا، باید بر اساس ضوابط بهداشتی و الزامات ایمنی عمل کنند و کوتاهی در این زمینه میتواند سلامت عمومی را تهدید کند و موجب شیوع بیماریهای ناشی از غذا شود.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اهمیت حفظ ایمنی غذا در کترینگهای هوایی تصریح کرد: در پروازها، تأمین غذای باکیفیت و ایمن بهویژه به دلیل تغییرات ارتفاع و دما بسیار حیاتی است، استفاده از مواد اولیه مناسب، نگهداری اصولی مطابق با زنجیره دمایی مناسب و بسته بندی متناسب با نوع فراورده غذایی و آشامیدنی از جمله نکاتی است که این مراکز باید رعایت کنند تا سلامت مسافران تضمین شود.
وی با اشاره به نقش کترینگهای ریلی و زمینی در سفرهای طولانی گفت: این کترینگها باید با بهرهگیری از تجهیزات بهروز، شیوههای بهینه نگهداری و بستهبندی مناسب، کیفیت غذا را حفظ کنند، همچنین بهداشت محیط و مدیریت پسماند در این مراکز از اهمیت بالایی برخوردار است.
نصیری با ارائه نمونههایی، غذاهای سالم و ناسالم کترینگی را برای آگاهی عموم مردم معرفی کرد و گفت: غذاهای سالم شامل مواردی مانند برنج و گوشت پخته، غذاهای تازه با طعم و بوی طبیعی و بستهبندیهایی تمیز و ایمن هستند، از سوی دیگر، غذاهایی با بوی نامطبوع، بستهبندیهای آسیبدیده یا آلودگیهای ظاهری و مواد غذایی که در شرایط نامناسب نگهداری شدهاند، در دسته غذاهای نامناسب قرار میگیرند.
وی تأکید کرد: انتخاب کترینگهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو در کنار نظارت معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور میتواند نقشی اساسی در ارتقای سلامت عمومی و کاهش مخاطرات تغذیهای ایفا کند و با توجه به لزوم کنترل مستمر این امر با انجام آزمونهای دورهای از غذاهای تهیهشده در کترینگهای صنعتی توسط معاونتهای غذا و دارو، انجام آزمایشهای تخصصی جهت صحت تأمین غذای سالم صورت میپذیرد.
نظر شما