حسن قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در طول سه سال اخیر، طرح احیای تالاب نئور اردبیل یکی از مهمترین طرحهای اداره محیط زیست استان اردبیل بود که با موفقیت اجرا شد.
وی با بیان اینکه دریاچه نئور یک دریاچه خاص برای استان و کشور در ارتفاع بلند است، افزود: در سالهای گذشته شاهد هجوم یک گونه ماهی مهاجم کاراس به تالاب نئور بودیم که این امر، مقابله با رشد این نوع ماهی را ضروری کرد.
مدیرکل محیط زیست استان اردبیل گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون با تور ریزی گسترده در سطح دریاچه، گونه مهاجم کاراس از این تالاب حفاظت شده جمعآوری شد و با اجرای طرحهای مختلف برای مقابله با رشد این ماهی، کاهش این ماهی در تالاب رقم خورد و با افزایش اردک ماهی شرایط تالاب نئور بهبود یافته است.
قاسمپور با اشاره به اینکه در تالاب نئور جمعیت گونه مهاجم کاراس از طریق مبارزه فیزیکی و بیولوژیکی بهطور چشمگیری کاهش یافته و این طرح نیز با موفقیت انجام گرفت افزود: احیای کامل نئور همچنان نیازمند مشارکت دستگاههای ذیربط و جوامع محلی است.
وی با بیان اینکه در حوزه محیط زیست متأسفانه عوامل تهدید قرهسو، فاضلابهای شهر اردبیل و شهرک صنعتی شماره ۲ هست، افزود: عوامل مؤثر در این آلودگی، عدم توسعه متوازن تصفیه خانههای فاضلاب اردبیل و شهرک صنعتی در سالهای گذشته است که این پروژهها در حال بروز رسانی است.
مدیرکل محیط زیست استان اردبیل گفت: در بحث نظارت معادن، محیط زیست را از چرخه نظارت خارج کردند، که نظارت ضوابط زیست محیطی را به عهده دیگر سازمانها در نظر گرفتهاند و سازمان محیط زیست در تلاش است این قانون اصلاح و دوباره نظارت بر صدور مجوز معادن را به محیط زیست واگذار کنند.
قاسم پور در ادامه به اجرای طرح احیا و رها سازی آهوی مغان در طبیعت اشاره کرد و گفت: این طرح نیز موفقیت آمیز بوده و با کمک عشایر منطقه و دیگر اهالی در سه سال اخیر آهوی مغان از داخل فنس به طبعیت رها شده و به افزایش جمعیت رسیده است.
نظر شما