به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، جشنواره فراوری رب ازگیل، با هدف معرفی جاذبههای فرهنگی و گردشگری آستارا با مشارکت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر ادارات و نهادهای آستارا در روستای "کوتهکومه" بخش لوندویل این شهرستان برگزار شد.
در این جشنواره مراحل آمادهسازی و پخت رب ازگیل توسط بانوان آشپز روستا به علاقهمندان آموزش داده و به خریداران عرضه شد.
رب فراوری شده ازگیل به عنوان چاشنی در غذاهای محلی آستارا کاربرد دارد و در بسیاری از رستورانهای این شهرستان از آن برای تهیه غذا استفاده میشود.
از ویژگیهای این جشنواره برگزاری آن در روستای بکر و زیبای کوتهکومه در مسیر آبشار لاتون بود که مورد توجه مردم قرار گرفت.
در این جشنواره علاوه بر اجرای موسیقی سنتی توسط هنرمندان محلی و شعرخوانی کودکان، با نان فطیر محلی میوه ازگیل، رب ازگیل، دوشاب و چای از شرکتکنندگان پذیرایی شد.
به گفته دستاندرکاران برگزاری جشنواره، با توجه به استقبال مردم، سال آینده جشنواره ازگیل به شکل متنوع و وسیعتری در شهرستان آستارا برگزار خواهد شد.
ازگیل یا کونوس میوهای است که در فصل پاییز در شهر گیلان به وفور دیده میشود؛ این میوه سرشار از ویتامینهای B و C و برای درمان بسیاری از بیماریها مناسب است.
امروزه از ازگیل علاوه بر استفاده در سفرههای شب یلدا، در تهیه ربهای خانگی نیز استفاده میشود.
این رب طعم ترش و شیرینی دارد و با رنگ قهوهای روشن به عنوان چاشنی برای طبخ ماهی، آش ترش و مخلوط با رب انار در فسنجان استفاده میشود.
رب ازگیل سرشار از پتاسیم است و علاوه بر خوشمزهکردن طعم غذا برای درمان بسیاری از بیماریها همچون بیماریهای کلیوی، دفع سنگ کلیه، کاهش فشار خون مفید است.
رب ازگیل سرشار از آنتی اکسیدان بوده و ضد سرطان است و مصرف آن موجب تنظیم دوران قاعدگی میشود.
میوه ازگیل از قند کمی تشکیل شده و برای کنترل قند خون افراد مناسب است.
نظر شما