آلودگی هوا فرصت‌های توسعه و سرمایه‌پذیری را کاهش می‌دهد

نماینده مردم اراک، خنداب و کمبجان در مجلس شورای اسلامی گفت: آلودگی هوا، فرصت‌های توسعه و سرمایه‌پذیری و امید به زندگی را کاهش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، نادرقلی ابراهیمی، ظهر امروز _پنجشنبه بیست و دوم آذر_ در کارگروه آلودگی هوای استان مرکزی اظهار کرد: نوع اقدامات ما نباید موجب کاهش سرمایه گذاری و سرمایه پذیری در استان شود.

وی افزود: سهم گاز نیروگاه شازند از دیسپاچینگ ملی صفر است و باید مشخص شود که چرا سهمی به این واحد داده نشده، آخرین پیگیری انجام شده نشان می‌دهد که گاز مصرفی فعلی بخشی از نیروگاه شازند از سهمیه شهروندان استان مرکزی است و هیچ سهمیه‌ای از دیسپاچینگ ملی در نظر گرفته نشده و این موضوع مطالبه جدی است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در زمینه قطع مازوت سوزی، اقدامات مؤثری انجام شد و شاهد بودیم که برای نزدیک به یک ماه، مازوت سوزی نیروگاه شازند قطع شد. به وزرای نفت و نیرو اعتراض خود و مردم اراک را رساندم و آنها گفتند که از مازوت کم سولفور در نیروگاه شازند استفاده می‌شود.

ابراهیمی ادامه داد: بنده در نشستی مجدد با وزرای نیرو و نفت با حضور نمایندگان اراک و شازند و معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار شد، گفتم مردم شهرهای اراک و شازند نسبت به هر نوع مازوت چه کم‌سولفور و چه پر سولفور حساسیت دارند.

وی ادامه داد: از ابزارهای نظارتی خود در این زمینه استفاده کرده‌ام، تذکر و سوال را در صحن مجلس درج و با جدیت پیگیر موضوع مازوت سوزی هستم.

نماینده مردم اراک عنوان کرد: چنین جلساتی تأثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد، ما باید برنامه اقدام داشته باشیم تا سهم وظایف و تکالیف دستگاه‌ها در سطح استانی و ملی مشخص شود و برنامه زمان بندی ارائه شود و نتایج اقدامات خود را در جلسات داشته باشیم.

ابراهیمی با بیان اینکه برای مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک کار خیلی خوب و پایه‌ای صورت گرفته است گفت: پس از چند سال یک مطالعه اساسی و بنیادی تهیه شده که باید تکمیل شود و داشبورد انتشار آلایندگی این شهر به روز رسانی شود.

وی اظهار کرد: شهرداری اراک و صنایع آلاینده باید برای خرید دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا اقدام کنند و برنامه زمان بندی خرید ارائه دهند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دستگاه‌های سنجش اراک مربوط به ۲۰ سال پیش است و اطلاعات دقیقی به ما ارائه نمی‌دهند، از صنایع آلاینده برنامه زمان بندی اقدام می‌خواهیم، باید وضعیت این صنایع را تعیین تکلیف کنیم تا برنامه خود را ارائه دهند.

ابراهیمی افزود: ۱۹ دستگاه، متولی اجرای قانون هوای پاک هستند اما متأسفانه اقدام دستگاه‌های متولی به طور متوسط ۲۴ درصد است، بنابراین وظایف دستگاه‌های اجرایی باید احصای و مورد سوال قرار گیرد.

وی عنوان کرد: تاکید بر ایجاد دالان سبز است، چراکه این مهم، کاری ماندگار و ارزشمند برای پیوستگی پارک چپقلی و منطقه سده به عنوان باغ‌های سنتی اراک است که سپس به سمت تالاب ارزشمند میقان می‌رسد، البته تأمین اعتبار کنارگذر شمالی اراک جای قدردانی دارد و مقرر شده در دهه فجر امسال افتتاح و زیر بار ترافیک رود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان گفت: دادستان‌های اراک و شازند و مدیران صنایع پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه و آلومینیوم سازی باید در جلسات کارگروه آلودگی هوای استان حضور داشته باشند.

ابراهیمی تاکید کرد: باید بنزین و گازوئیل استاندارد برای اراک و شازند تولید شود، چنین کارهایی مربوط به استان است و نیازی به دستور ملی ندارد و همه باید پای کار باشند.

وی تصریح کرد: شرکت‌ها موظفند بر اساس قانون هوای پاک، منابع مالی به روز کردن صنایع را خود تأمین کنند و استفاده از مالیات‌های نشان دار و قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله راه‌های تأمین مالی است.

کد خبر 819054

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.