به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی امروز_ پنجشنبه بیست و دوم آذر_ در دیدار با مسئولین مراکز نیکوکاری استان زنجان اظهار کرد: بر اساس گزارشها، مراکز نیکوکاری در بحث حل مشکلات محرومین اقدامات قابل توجهی انجام دادهاند که قابل تقدیر است.
وی تصریح کرد: نکتهای که باید به آن دقت داشت، بحث تخصصی کردن برخی فعالیتهاست که از جمله آن فعالیت یک مرکز تخصصی در یک موضوع خاص است.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان به انباشت موقوفات در برخی از حوزهها اشاره کرد و گفت: بالعکس در برخی از موارد نیز موقوفه نداریم، زیرا فرهنگ سازی نشده است، در حالی که اگر نیازها احصا شده و درست برای مردم تبیین شود قطعاً شاهد اهدای موقوفات در زمینههای مغفول نیز خواهیم بود.
وی گفت: گاهاً مشاهده شده است که افراد به علت سبک زندگی غلط، مشکلات فراوانی دارد از این رو ما باید سبک را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به اینکه بیشترین خیریههای زنجان در حوزه سلامت و بیماریهای صعبالعلاج است، گفت: بنده معتقدم نباید کار به جایی برسد که معتاد شود و بعداً خیریهها به کمک او بیایند، بلکه باید از بروز اعتیاد در جامعه جلوگیری شود.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان با تاکید بر داشتن ارتباط مستمر با اندیشکدهها اضافه کرد: با انجام مطالعات ریشهای میتوان در بازه زمانی ۱۰ ساله یا حتی کمتر برخی از مشکلات را به صورت کامل حل کرد.
وی با اشاره به اینکه دولت میتواند زیرساختهای لازم را برای فعالیت مراکز مردم نهاد ایجاد کند، گفت: با ظرفیتسنجی در حوزههای مختلف قطعاً این موضوع حل خواهد شد.
حسینی به موازی کاری در برخی از امورات از جمله کمکهای مردمی در هنگام وقوع بلایای طبیعی اشاره کرد و افزود: بهتر این است که در قالب یک نرم افزار اطلاعات افراد نیازمند ثبت شود تا وقتی شخص نیازمندی به یک خیریه مراجعه کرد، اطلاعاتش موجود باشد.
وی همچنین به استفاده از تجربیات گذشته در این حوزه نیز تاکید کرد و گفت: گاهاً به دلایلی که هیچوقت ریشه آن مشخص نشده مشتاق به انجام یک کار از اساس و پایه هستیم در حالی که اگر از تجربیات گذشته استفاده کنیم خیلی راحت تر به مقصد خواهیم رسید.
۱۸۲ مرکز نیکوکاری در استان زنجان فعال است
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از اهداف کمیته امداد در رفع نیازهای محرومین استفاده از ظرفیت مردمی و ارائه خدمات مردم پایه بوده است که با رفتن به این سمت تصمیم بر آغاز فعالیت مراکز نیکوکاری گرفته شد.
روح الله صالحی با اشاره به اینکه تاریخچه فعالیت مراکز نیکوکاری به سال ۱۳۹۲ برمیگردد، گفت: این اقدام در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری که استفاده از ظرفیتهای مردمی را مورد تاکید قرار داده بودند، انجام شد.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۸۲ مرکز نیکوکاری در استان زنجان فعال است، افزود: این مراکز یک حرکت نظام مند دارند و خوشبختانه تأثیرگذارترین شاخص را مراکز نیکوکاری با هویت مردمی دارند.
صالحی با اشاره به ساز و کار فعالیت در مراکز نیکوکاری گفت: هدف از فعالیت این مراکز صرفاً کمک به مددجویان کمیته امداد نیست و به سایر نیازمندانی که حتی تحت پوشش این نهاد نیستند هم کمک میشود.
وی با اشاره به اینکه امروز یک شبکه منسجم مردمی در مراکز نیکوکاری شکل گرفته است، اضافه کرد: در نتیجه شکلگیری این شبکه متمرکز سال گذشته ۷۸ هزار خدمت و امسال هم ۷۵ هزار خدمت به نیازمندان ارائه شده است.
نظر شما