به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کیومرث حبیبی امروز _چهارشنبه بیستویکم آذر_ در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ پروژه نیمه تمام در سطح استان کردستان وجود دارد که بخشی از آنها در داخل دانشگاههای استان هستند.
وی افزود: این پروژهها ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارند تا به اتمام برسند که با منابع محدود فعلی امکانپذیر نیست.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان اضافه کرد: باید پروژهها اولویتبندی و سطح بندی شوند و تخصیص اعتبارات متناسب با نیازهای استان برای آنها انجام شود.
حبیبی تخصیص پیدا نکردن کامل اعتبارات و تعامل بین دستگاهی را از چالشهای دیگر استان دانست و تصریح کرد: شرق استان کردستان یک منطقه دارای ظرفیت توسعه صنعتی است و بیش از ۸۰ درصد اکتشافات معدنی استان در دو شهر قروه و بیجار وجود دارد، اما شرکت آب منطقهای به دلیل پایین رفتن سطح آبهای آبخوانی این مناطق با توسعه صنعتی این مناطق موافق نیست و در نتیجه خام فروشی انجام میشود.
وی بخش مسکن را یکی دیگر از مشکلات استان دانست و اضافه کرد: در طرح نهضت ملی مسکن ۹۴ هزار خانوار در استان ثبت نام کردهاند که فاقد مسکن هستند اما تعهد استان ساخت ۳۷ هزار واحد است و به همه خانوارها نمیرسد.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان تصریح کرد: ۳۰ درصد اشتعال استان به سمت کشاورزی رفته است و از بخش صنعت فاصله گرفتهایم در صورتی که شش درصد معادن کشور را داریم و باید در این بخش فعالتر باشیم.
حبیبی با بیان اینکه تنش آبی یکی دیگر از چالشهای استان کردستان است، اضافه کرد: در غرب استان میانگین حدود ۸۰۰ میلیمتر بارندگی را در سال داریم اما در شرق استان ۲۰۰ میلیمتر است که باید مازاد آب غرب به شرق برود که این کار در حال انجام است.
وی تاکید کرد: سال گذشته ۲۰ هزار میلیارد تومان پول گندم در استان پرداخت شده است که بیش از پنج هزار میلیارد تومان آن مربوط به شهرستان بیجار بوده، اما این شهرستان با مهاجرت زیادی روبرو بوده است.
معاون امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به کریدور شمال غرب کشور، گفت: ۳۲۰ کیلومتر از این کریدور در استان کردستان واقع شده که تاکنون حدود ۱۶۰ کیلومتر آن زیر بار ترافیک رفته است و با اعتبارات فعلی دهها سال طول میکشد تا این پروژه به نتیجه برسد.
حبیبی با بیان اینکه به صورت میانگین ۴۵ درصد کشتههای جادهای استان کردستان در این محور اتفاق میافتد، افزود: در استانهای دیگر این پروژه حدود ۹۰ درصد پیشرفت دارد اما در استان کردستان ۵۰ درصد است که این بی عدالتی در توزیع اعتبارات را نشان میدهد.
وی در پایان از مرز باشماق، بخش گردشگری، معادن و نیروی انسانی توانمند و دانشگاهی به عنوان طرفیتهای استان کردستان نام برد و تاکید کرد که از این ظرفیتها باید بیشتر بهره گرفته شود.
نظر شما