به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدحسین بهشتی ظهر امروز_چهارشنبه بیستویکم آذر_ در آئین تقدیر از پژوهشگران برتر فارس که به مناسبت هفته ملی پژوهش و فناوری در مجتمع فرهنگی و رفاهی دانشگاه شیراز برگزار شد، اظهار کرد: امروز در کشور نسبت به ۲۰ سال گذشته وضعیت مطلوبی در حوزه علم و فناوری داریم و زیستبوم خوبی شکل گرفته است.
وی، شکلگیری مراکز نوآوری و کارآفرینی یا مواردی همچون مراکز رشد را اقدامی مثبت در دهه اخیر خواند و افزود: یکی از چالشها اعتبارات لازم برای این مراکز بود که خوشبختانه با تشکیل صندوقهای پژوهش و فناوری کشور این مهم تا حدودی مرتفع شده است.
رئیس صندوق شورای عالی عتف با اشاره به تشکیل ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری در کشور گفت: با تشکیل این صندوقها، حمایت از استارتاپهای نوپا در دستور کار قرار گرفت، هماینک در جوار بعضی از پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد این صندوقها فعال شده است.
بهشتی تصریح کرد: از آنجا که تجاریسازی ایدههای جدید و دستیابی به فناوریهای نوین تأثیر بسزایی در اقتصاد کشور خواهند داشت، این صندوق شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید هر کسی کار خود را به خوبی انجام دهد، افزود: معتقدیم آثار اقدامات همافزا در جامعه قابل مشاهده است،
رئیس صندوق شورای عالی عتف اضافه کرد: نبود صندوقی که بتواند از تحقیقات حمایت کند، احساس میشد و تنها بنیاد ملی علم ایران اقداماتی انجام میداد که در راستای رفع این مشکل خوشبختانه صندوق شورای عالی عتف سال گذشته تصویب و به مرحله اجرا رسید.
بهشتی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر اعتبارات طرحهای ساتع در حال پرداخت است و امید است در سالهای آینده بتوانیم از طرحهای پسادکترا و رسالههای دکترا به صورت جدی حمایت کنیم.
وی یادآور شد: صندوق شورای عالی عتف فراوزارتخانهای عمل میکند و به عنوان بازوی مالی مصوبات شورای عالی عتف و حمایت از تحقیقات پایه تشکیل شده است.
مسئله محوری در پژوهشها مورد توجه قرار گیرد
حسینعلی امیری استاندار فارس نیز در این آئین اظهار داشت: در تقویم ملی بسیاری از کشورها مناسبتهایی قید شده است که در پی آنها برنامههایی نیز برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در تقویم ملی جمهوری اسلامی نیز مناسبتهایی از جمله هفته ملی پژوهش و فناوری ثبت شده است، افزود: این نامگذاریها توسط سیاستگذاران هدفمند انجام شده که یادآور فرهنگ عمومی است.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: پژوهش در واقع سیر و سلوک در وادی علم و دانش و به عنوان یکی از ضرورتهای اجتناب ناپذیری است که مورد توجه قرار گرفته است.
امیری اضافه کرد: پژوهشهایی در رشتههای فنی و علوم انسانی، طب و علوم پزشکی و پایاننامهها انجام میشود که محصول تولیدی دانشگاههاست و مرجع ذیربط در این بخش، شورای عالی انقلاب فرهنگی است که ضرورت گنجاندن هفته پژوهش در تقویم ملی نیز توسط این مرجع اجرایی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ویژگی عظیم علم عنوان کرد: اگرچه آگاهی از علم در افکار عمومی به اذهان متبادر شده است اما همه علم به معنای آگاهی نیست و بلکه علم برای آگاهی است.
استاندار فارس با تصریح بر اینکه دنیا با همه عظمتش با دقیقترین مناسبات علمی اداره میشود، گفت: کشف قواعد علمی از طریق پژوهش امکانپذیر است و در واقع عظمت علم در پژوهش ظهور و بروز پیدا میکند و کسی که در وادی علم سیر و سلوک میکند، پژوهشگر محسوب میشود.
امیری خاطرنشان کرد: مشابهتهای زیادی بین پژوهشگران و وادی عرفان وجود دارد و کسی که مسیر پژوهشگری را طی میکند همچون عارفی است که تنها به عبادت بسنده نکرده است.
وی با تاکید بر امر مسئله محوری در پژوهشها عنوان کرد: علمی که نفعی نداشته باشد و مشکلی را حل نکند، ارزشی نخواهد داشت، بلکه علم باید گرهگشایی و رفاه ایجاد کند و کیفیت زندگی مردم را بهبود ببخشد.
استاندار فارس همچنین با بیان اینکه نمیتوان بر اساس حدس و ظن و گمان امورات را اداره کرد، افزود: رفاه جامعهای نتیجهبخش خواهد بود که اصول و قواعد علمی را مراعات کند.
امیری تصریح کرد: اگر میخواهیم مشکلات حل و قدمی در جهت رفاه مردم برداریم، باید اقدامات علمی و مدیریت مبتنی بر اصول علمی را دنبال کنیم.
وی تاکید کرد: علم کهنگی ندارد و پس از گذشت قرنها همچنان تازگی خود را حفظ خواهد کرد.
استاندار فارس ادامه داد: مرکز پیوند اعضای شیراز در سالهای اخیر به عنوان یکی از مفاخر ماندگار منطقه مطرح است و دلیل آن این است که براساس قواعد علمی پیش میرود، از این رو اگر میخواهیم کشور رو به اعتلا برود باید مدیریت را مبتنی بر علم پیش ببریم.
امیری تصریح کرد: از علم و پژوهش است که موضوع به روشنی در میآید و راهکار متقن و محکم داده میشود.
وی با بیان اینکه پژوهش هزینه نیست که سرمایهگذاری است، گفت: اگر میخواهیم امکانات و منابعمان حفظ شود، باید بر اساس یافتههای پژوهشی پیش رویم.
استاندار فارس همچنین خطاب به مدیران استان، خواستار اعمال جدی پژوهش به عنوان پایه اقدامات خود و همکاری و تعامل با دانشگاهها در اینباره شد.
نظر شما