به گزارش خبرگزاری ایمنا، «سازمان کشورهای صادرکننده نفت / Organization of the Petroleum Exporting Countries» با عنوان اختصاری «اوپک / OPEC»، یک سازمان بین دولتی متشکل از کشورهای الجزایر، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اکوادور، آنگولا، ونزوئلا و کنگو است. مقر بینالمللی اوپک از بدو تأسیس در سال ۱۳۳۹ در شهر ژنو در کشور سوئیس بود و در سال ۱۳۴۴ به شهر وین در کشور اتریش انتقال پیدا کرد.
دوازدهم سپتامبر ۱۹۶۰ کشورهای صادرکننده نفت با هدف محافظت از منافع خود اقدام به تأسیس سازمان واحدی موافقت کردند که به اختصار «اوپک» نامیده شد. این توافق در پایان مذاکرات نمایندگان این کشورها در بغداد حاصل شد.
هدف اصلی این سازمان، آنچنان که در اساسنامه بیان شده، به این شرح است: هماهنگی و یکپارچهسازی سیاستهای نفت کشورهای عضو و تعیین بهترین راه برای تأمین منافع جمعی یا فردی آنها، طراحی شیوههایی برای تضمین ثبات قیمت نفت در بازار نفت بینالمللی بهمنظور از بین بردن نوسانات مضر و غیرضروری؛ عنایت و توجه ویژه به کشورهای تولیدکننده نفت و توجه خاص به ضرورت فراهم کردن درآمد ثابت برای کشورهای تولیدکننده نفت، تأمین نفت کشورهای مصرفکننده به صورت کارآمد، مقرونبهصرفه و همیشگی و بازده مناسب و منصفانه برای آنهایی که در صنعت نفت سرمایهگذاری میکنند.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران بهعنوان رئیس دورهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال آتی میلادی انتخاب شد.
وزیر نفت درباره نشست صدوهشتاد نهم اوپک اظهار کرد: وزیر نفت عراق بهعنوان نایبرئیس دوره جدید انتخاب شد، همچنین دوره دبیرکل اوپک نیز برای یک دوره سه ساله تمدید شد و مجدد آقای هیثم الغیص از کویت بهدلیل عملکرد خوبی که داشت با اجماع اعضا ابقاء شد.
پاکنژاد تعداد اعضای اوپک را ۱۲ کشور دانست و خاطرنشان کرد: مقرر شد در نشستی که هفت خرداد سال آینده برگزار میشود، تاریخ دقیق اجلاس بعد مشخص شود.
به گزارش ایمنا، ریاست ایران بر اوپک میتواند تأثیرگذاری ایران را بر مسائل نفت افزایش میدهد. در شرایطی که ایران روزبهروز از سوی کشورهای غربی تحت فشار قرار میگیرد و این کشورها تلاش میکنند که ایران را منزوی کنند ریاست ایران بر اوپک میتواند توان رایزنی ایران را در مسائل بینالمللی و منطقهای افزایش دهد.
نظر شما