حسن هانیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و تصرف بخشی از مناطق این کشور طی روزهای اخیر اظهار کرد: طی روزهای گذشته رژیم صهیونیستی نزدیک به ۳۰۰ بار و دهها نقطه مهم و استراتژیک سوریه را پس از فروپاشی رژیم بشار اسد بمباران کرده و تمام مراکز نظامی، فرودگاهها و آشیانههای هواپیمای نظامی سوریه منهدم شده است.
هدف رژیم صهیونیستی تبدیل سوریه به کشوری بیتأثیر و فاقد قدرت نظامی در منطقه است
وی افزود: هدف رژیم صهیونیستی این است که سوریه به لحاظ توانمندی نظامی، میدانی و امنیتی دهها سال به عقب بازگردد و به کشوری فاقد توانمندی نظامی و قدرت نظامی تبدیل شود.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: در حال حاضر رژیم صهیونیستی بخشهای مهمی از مناطق «جبل الشیخ و قنیطره» را در دامنههای ارتفاعات جولان اشغالی تصرف کرده و در حال احداث دیوار از «قنیطره تا درعا» در جنوب سوریه است و نیروهای رژیم صهیونیستی به ۲۰ کیلومتری دمشق رسیدهاند که خطر بالقوهای برای تجزیه سوریه از سوی رژیم صهیونیستی محسوب میشود.
وی ادامه داد: گروهکهای تروریستی و جریانهای مسلح در سوریه هیچگونه واکنشی نسبت به بمباران مناطق حساس نظامی از خود نشان نمیدهند ضمن اینکه «ابومحمد الجولانی» فرمانده هیئت تحریرالشام، بزرگترین گروه مسلح سوریه در حال فروپاشی و انحلال ارتش سوریه است و دستور داده است که سربازان، پادگانها را ترک کنند و بقایای ارتش بهتدریج دچار انحلال خواهند شد و ارتش دچار فروپاشی میشود.
هانیزاده ابراز کرد: این وقایع نشان میدهد که سوریه با تصمیمگیری مشترک ترکیه، آمریکا، رژیم صهیونیستی و گروههای مسلح از معادلات منطقهای خارج میشود و به یک کشور بیتأثیر تبدیل خواهد شد و زیر نظر گروههای مسلح قرار خواهد گرفت.
ارتش قدرتمند سوریه در حال فروپاشی است
وی اضافه کرد: این مسئله خطری جدی برای انسجام ملی سوریه محسوب میشود؛ در حالی که ارتش سوریه یکی از قویترین ارتشهای منطقه بود و اکنون در حال فروپاشی است. میتوان گفت که این یکی از اهدافی است که رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود و به همین دلیل گروهکهای تروریستی امروزی در سوریه از سالها پیش زیر نظر رژیم صهیونیستی، آمریکا و ترکیه آموزش داده شدهاند با این هدف که زیرساختهای سوریه را نابود کنند و سوریه را در برابر اسرائیل ضعیف کنند.
کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: گروههای مسلح سعی میکنند که برخی شخصیتهای تأثیرگذار حاکمیت سابق سوریه، علویان و شیعیان را ترور کنند که این مسئله نیز ممکن است به جنگ داخلی در سوریه دامن بزند.
نقض توافقنامه انفصال از سوی رژیم صهیونیستی
وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون نقض توافقنامه انفصال ۱۹۷۴ از سوری رژیم صهیونیستی گفت: در سال ۱۹۷۴ یک توافقنامه آتشبس بین سوریه و رژیم صهیونیستی امضا شد که نوعی ترک مخاصمه بود، اما اکنون این توافقنامه نقض شده است و اسرائیل باید در برابر آن پاسخگو باشد.
هانیزاده ادامه داد: هم اتحادیه عرب و هم سازمان ملل هیچ واکنشی در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی نشان نمیدهند و این موضوع ممکن است که سوریه را وارد بحران داخلی و منطقهای کند؛ مشابه آنچه که در لیبی پس از سقوط «محمد قذافی» رخ داد.
دنبال کردن طرح خاورمیانه جدی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی
وی در رابطه با مرحله بعدی این جنگ هشدار داد: پیشبینی میشود که رژیم صهیونیستی پس از تجاوزات به سوریه به سراغ عراق و یمن برود؛ اکنون هزاران نفر از بعثیهای فراری در اردن در حال سازماندهی شدن هستند و ممکن است که در آینده شورشهایی علیه دولت «محمد شیاع السودانی» انجام دهند و تلاش کنند که عراق را هم از معادلات منطقهای خارج و در واقع عراق را نیز دچار بحران داخلی کنند.
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: این موارد جزئی از طرح خاورمیانه جدیدی است که قرار است آمریکا با کمک رژیم صهیونیستی و ترکیه در منطقه انجام دهد و به نظر میرسد که نوبت بعدی لبنان و حزبالله و سایر کشورهای محور مقاومت خواهند بود.
وی تاکید کرد: این اقدامات بخشی از سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی است برای اینکه هیچ کشوری در منطقه نتواند در مقابل اسرائیل ایستادگی کند.
نظر شما