ترور دانشمندان سوری / جوخه‌های مرگ موساد فعال شد؟

ترور دو شخصیت علمی و دینی در دمشق به دست افراد مسلح در نخستین‌ روزهای سقوط نظام بشار اسد، بسیاری را به یاد اقدام جوخه‌های مرگ موساد در عراق پس از سقوط صدام انداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ترور یک شیمیدان سوری در منزلش در دمشق و یک عالم دینی سوری به دست افراد ناشناس، موجی از نگرانی را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی و شخصیت‌های علمی ایجاد کرد و بسیاری، امکان دخالت داشتن رژیم صهیونیستی در این ترورها را بعید ندانستند. صبح امروز منابع خبری گزارش دادند که دکتر حمدی اسماعیل ندی، شیمیدان برجسته سوری در گرایش شیمی آلی، در منزلش در دمشق ترور شده است و عامل این ترور ناشناس است.

سپس اعلام شد که شیخ توفیق البوطی، پسر شیخ محمد سعید رمضان البوطی نیز به دست افراد ناشناس در دمشق ترور شده است.

هنوز هیچ طرفی مسئولیت این ترورها را برعهده نگرفته است و شورشیان حاکم بر سوریه نیز توضیحی در این خصوص نداده‌اند.

دانشیار دانشگاه سلطان قابوس، متخصص خدمات اجتماعی حمود النوفلی، با بازنشر این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سریال عراق آغاز شد. قتل شیخ توفیق البوطی فرزند شیخ محمد البوطی توسط مهاجمان ناشناس در پایتخت دمشق، همچنین ترور دکتر حمدی اسماعیل ندی، دانشمند شیمی آلی و متخصص صنایع دارویی در منزلش در دمشق؛ اگر در این دوره از دانشمندان محافظت فوری صورت نگیرد، فاجعه روی خواهد داد.»

رامی عبده، رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه با انتشار خبر ترور این شیمیدان سوری در پایتخت سوریه نیز این سوال را مطرح کرد که «آیا سناریوی عراق تکرار می‌شود؟»

جوخه‌های ترور موساد که سابقه‌ای طولانی در ترور دانشمندان و نخبگان در کارنامه خود دارد، بر اساس سندی که توسط مرکز اطلاعات فلسطین در سال ۲۰۰۵ فاش شد، دست‌کم ۷۳۰ دانشمند و نخبه عراقی را با نظارت مستقیم آمریکا پس از سقوط صدام، به قتل رسانده است. بر اساس این گزارش، پس از آنکه آمریکا بعد از اشغال عراق نتوانست، نخبگان عراقی را مجبور به همکاری با خود کند، مجوز ترور آن‌ها به دست موساد را صادر کرد، به همین دلیل عناصر موساد با هدف ترور دانشمندان هسته‌ای و بیولوژیک و استادان برجسته دانشگاه‌های عراق وارد میدان شدند.

منبع: فارس

کد خبر 818274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.