به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان یزد، حجتالاسلام حسین طهماسبی، در نشستی با مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد اظهار کرد: میراث فرهنگی از جاذبههای گردشگری و رواج صنعت توریسم است که میتوان با برنامهریزی و اقدامات هدفمند، از آن به نفع کشور بهره گرفت.
وی تصریح کرد: باید به گونهای عمل شود که گردشگر که وارد میشود، تأثیر بپذیرد نه اینکه تأثیر بگذارد؛ این موضوع در بسیاری از کشورها دنیا متداول است که حتی با استفاده از زبان بومی در تابلوهای راهنما، در عمل گردشگر را مجبور میکنند تا زبان بومی آن کشور را ولو اندک یاد بگیرند.
رئیس کل دادگستری استان یزد بهروزرسانی قوانین و مقررات مرتبط با میراث فرهنگی را ضروری دانست و بیان کرد: قوانین مرتبط با میراث فرهنگی اکثر برای ۶۰ تا ۷۰ سال پیش است و با شرایط امروز جامعه و اهدافی که برای آن متصور است، تطابق ندارد، بنابراین باید قوانین و مقررات این حوزه، بهروز و کارآمد شود.
طهماسبی افزود: سالها است برای میراث فرهنگی، حریم پلکانی مصوب شده است، در حالی که امروزه حریم خطی در دنیا پذیرفته شده است و همجواری معماری نوین با معماری سنتی را با شرایطی پذیرفتهاند به گونهای که سیر رشد و تعالی معماری و هنر را به رخ گردشگر میکشند.
وی با اشاره به بازسازی بناهای قدیمی تحت عنوان حفظ میراث فرهنگی، گفت: گاهی بدون هیچ منطق و دلیل موجهی اختیار هرگونه دخل و تصرف مالکین خصوصی سلب میشود.
رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: انتظار است شرایط به گونهای تعریف شود که در نقاط جذب گردشگر، زمینه بهرهوری و جلب مشارکت شهروندان فراهم شود.
طهماسبی با تأکید بر ضرورت پیوست فرهنگی در صنعت گردشگری، اظهار داشت: تاریخ کهن و فرهنگی غنی این سرزمین برای بسیاری از مردم دنیا جذاب و ارزشمند است و این امر میطلبد کار با پیوستهای مناسب فرهنگی و تدبیر دقیق، همراه باشد.
وی گفت: گردشگر از دیدن ناامنی، جنجال یا جوسازیهای منفی گریزان میشود، اما در جایی که امنیت برقرار و همه مسائل به صورت دقیق برنامهریزی شده باشد، گردشگر همه الزامات فرهنگی را هم با فراغ بال میپذیرد تا بیاید و این سرزمین و آثار تاریخی آن را ببیند، بنابراین نباید به بهانه جذب گردشگر الزامات فرهنگ ایرانیاسلامی را زیر پا گذاشت.
رئیس کل دادگستری استان یزد خاطرنشان کرد: صنعت گردشگری خلاصه در گردشگر تاریخی نیست، بلکه باید برای سایر جنبههای گردشگری همچون گردشگری درمانی هم برنامهریزی شود.
طهماسبی از صنایع دستی بهعنوان وجه درآمد ساز گردشگری یاد کرد و گفت: درباره صنایع دستی بهویژه کارگاههای کوچک و خانگی گوهر سنگها نیز باید برای آموزش، تأمین منابع از طریق تسهیلات خرد، بازاریابی و عرضه داخلی و صادرات برنامهریزی کرد و با این کار علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و کم هزینه، مانع صادرات و بعضاً قاچاق فلهای گوهر سنگها شد.
به گزارش ایمنا، ابتدای این جلسه، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد به بیان مشکلات و دغدغههای حوزه کاری خود پرداخت.
نظر شما