فهیمه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: این استان با چالشهایی در زمینه حفاظت از گونههای در خطر انقراض روبهرو است که از جمله این گونهها میتوان به پلنگ ایرانی، کرکس مصری و بالابان اشاره کرد که در مناطق حفاظتشدهای همچون تنگه صیاد، سبزکوه و هلن شناسایی شدهاند.
وی افزود: تالابها بهعنوان آخرین پناهگاههای پرندگان مهاجر، نقش حیاتی در زادآوری این پرندگان ایفا میکنند که با حفاظت از این مناطق و جلوگیری از آسیبهای ناشی از فعالیتهای انسانی نظیر توسعه شهری و ایجاد آلودگی، میتوان خطر انقراض گونههای مختلف را کاهش داد.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش چهارمحالوبختیاری گفت: چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی نظیر خشکسالی و تغییر رژیم بارشی، بر اکوسیستمها و تالابها تأثیر منفی دارند، این تغییرات میتوانند موجب خشک شدن رودخانهها و تالابها شوند که بر مسیر مهاجرت پرندگان تأثیر میگذارد.
اسلامی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحالوبختیاری بهعنوان متولی حفاظت از حیات وحش استان، شش منطقه حفاظت شده، یک پناهگاه حیات وحش، یک پارک ملی، یک اثر طبیعی، یک منطقه شکار ممنوع و دو تالاب (تالاب بینالمللی چغاخور و تالاب گندمان) را مدیریت میکند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقداماتی که برای گونههای جانوری باید انجام دهیم، حفاظت از زیستگاه آنها است، بیان کرد: اهمیت حفاظت از زیستگاهها برای بقای گونههای حیات وحش غیرقابل انکار است، برنامههای متنوعی برای جلوگیری از کاهش جمعیت گونههای در حال انقراض در دست اجراست که به تأمین امنیت و پایداری این زیستگاهها معطوف میشود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش چهارمحالوبختیاری خاطرنشان کرد: وجود محیطبانان به صورت شبانهروزی، استفاده از دوربینهای دید در شب، پایش و کنترل مناطق به صورت برخط، برگزاری برنامههای آموزشی برای جوامع محلی، مدیریت منابع آب و غنیسازی زیستگاه، به حفظ و پایداری این اکوسیستمها کمک میکند.
نظر شما