جعفر قنادباشی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به آخرین تحولات سوریه و سقوط دولت بشار اسد اظهار کرد: سقوط دولت بشار اسد فقط بهدلیل اشتباه محاسباتی دولت سوریه است که یکی از علل آن رضایت نداشتن ارتش و اشتباه محاسباتی دولت در میزان وفاداری ارتش خود تا آخرین لحظه بود. عامل دیگر سقوط دولت بشار اسد بمباران تبلیغاتی گروههای مختلف مردم علیه دولت سوریه و چهرهآرایی و بزک کردن گروههای تروریستی طی ماههای گذشته بود.
وی افزود: مقامات سوری باید پیشبینی میکردند که حزبالله پس از شهادت سیدحسن نصرالله و ضرباتی که خورد، نمیتواند همچون گذشته در صحنه سوریه علیه گروههای مسلح وارد عمل شود، چرا که اینبار با مسدود شدن راه میان لبنان و سوریه اجازهای برای این کار پیدا نمیکند، همچنین مقامات سوری بهمنظور کسب رضایت برخی کشورهای عربی محدودیتی هم علیه فعالیت ایران اعمال کردند که در نتیجه این شرایط شکل گرفت.
کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر کاهش وفاداری ژنرالها و صاحبمنصبان ارتش سوریه به بشار اسد تصریح کرد: نشانه کاهش وفاداری آنها روشن است، بهطوری که دولت سوریه هفته گذشته سعی کرد با افزایش حقوق صاحبمنصبان و برخی دیگر از نظامیان نظر آنها را جلب کند، اما دیر متوجه نگرش ارتش و وفاداری آنها نسبت به تهدیدات سوریه شد.
وی ادامه داد: البته بمباران شدید تبلیغاتی توسط بیگانگان نیز مزید بر علت بود بهویژه پس از مشکلاتی که برای حماس در غزه و حزبالله در لبنان به وجود آمد، مردم سوریه وحشت کردند که مبادا در حمایت از جبهه مقاومت، با بمبارانهای شدیدی را در لبنان و غزه اتفاق میافتد، روبهرو شوند و همین ترس موجب شده بود تا تصور کنند سرنوشتی مشابه غزه و لبنان پیدا خواهند کرد.
قنادباشی اضافه کرد: در ادامه، گروههای تکفیری در راستای همین بمباران رسانهای چهرهای بزک کردن و مثبت از خود نشان دادند و مردم سوریه از هر سو تحت بمباران رسانهای قرار گرفتند و بنابراین مقاومت خوبی را در برابر تروریستهای تکفیری از خود نشان ندادند.
وی پیرامون عوامل پیروزی سوریه در برابر داعش در گذشته یادآور شد: در آن زمان دو عامل بسیار مهم در سوریه موجب شکست داعش شد؛ یکی حضور نیروهای ایرانی بود که با توافق دولت سوریه در صحنه شروع به فداکاری و جانفشانی کردند و با شهدای بسیاری داعش را قلع و قمع کردند و حضور حزبالله نیز بسیار مؤثر بود که با توجه به مسدود نبودن راه میان لبنان و سوریه وارد عرصه شدند و علیه تحرکات صهیونیستها اقدام کردند و عامل دیگر همراهی مردم و ارتش با دولت سوریه بود.
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تعرض رژیم صهیونیستی به خاک سوریه پس از سقوط دولت اسد ادامه داد: بازی در خاک کشورهای همسایه شیوه همیشگی رژیم صهیونیستی بوده است و باید گفت که این رژیم در سوریه دو برنامه دارد، ضمن اینکه نگران است که در جریان ناآرامیهای سوریه، گروههایی بتوانند با فرصت ایجادشده از طریق مرزها وارد فلسطین اشغالی شوند و ضربات کاری را به رژیم صهیونیستی وارد کنند. با این حال رژیم صهیونیستی تلاش میکند، در جریان ناآرامیهای سوریه و تا وقتی که هنوز قدرت در این کشور شکل نگرفته است، منطقه حائلی را برای داشتن مرزهای امن برای خود ایجاد کند.
وی درباره وضعیت دیگر جبهههای مقاومت پس از سقوط دولت سوریه گفت: سایر محورهای جبهه مقاومت از وضعیت خوبی برخوردار هستند. در یمن عواملی که موجب سقوط دولت سوریه شد، وجود ندارد و مردم هیچ ترسی از بمبارانهای رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس ندارند و نیروهای مسلح وفادار حاکم هستند، ضمن آنکه تبلیغات غربی بر آنها تأثیر نگذاشته، همچنین زمینه برای کمکرسانی به آنها از طریق نیروهای مقاومت با وجود قرار داشتن در محاصره مساعدتر است.
قنادباشی با تاکید بر اینکه یمن همچنان قدرتمند خواهد ماند، ادامه داد: توجه به جغرافیای وسیعی که یمن در اختیار دارد، با توجه به تجربه حدود ۱۰ سالهای که در جنگ با عربستان داشته است، امروز نیز بسیار قدرتمند ایستاده است و خواهد ایستاد. ضمن آنکه عراق نیز با توجه به تجارب بسیار خوبی که در مبارزه با داعش دارد، همچنان ایستاده و مشکلی وجود ندارد، بنابراین میتوان گفت، هرچند سوریه حلقه بسیار بزرگی برای کمکرسانی به حزبالله و حماس بود اما توازن قدرت در منطقه تغییری پیدا نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حضور ملتهای مختلف همچون مردم اردن، مصر و دیگر نقاط در صحنه و درخواست آنها برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و پاسخگویی به جنایت این رژیم، میتوان گفت که جبهه مقاومت همچنان از یک پشتیبانی جهانی برخوردار است و صحنه منطقه خاورمیانه از نظر مقاومت نسبت به گذشته تغییر چندانی نخواهد کرد.
نظر شما