به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، نادر نورایی امروز _یکشنبه هجدهم آذر_ در جلسه کارگروه تنظیم بازار استان که در با حضور منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در سالن جلسه شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، به ارائه گزارشی درباره وضعیت تورم استان کرمانشاه از ابتدای سالجاری تا پایان آبانماه پرداخت.
وی با اشاره به دستاوردهای سرشماری کشاورزی افزود: کرمانشاه با پوشش ۹۰ درصدی سرشماری کشاورزی رتبه اول کشور را دارد در حالی که میانگین کشوری ۵۶ درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمانشاه در رابطه با موقعیت تورمی استان کرمانشاه در آبان سال جاری، خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه با نرخ تورم ۳۳ درصد، در رتبه شانزدهم کشور قرار دارد.
نورایی روند کاهش تورم در استان را مثبت عنوان و تاکید کرد: میانگین نرخ تورم کشور ۳۳.۱ درصد است که نشاندهنده نزدیکی وضعیت استان به میانگین کشوری است. این کاهش تورم، نتیجه تلاش دستگاههای اجرایی و نظارتی است.
وی تصریح کرد: کاهش تورم از ۵۰ درصد در آبان سال گذشته به ۳۳ درصد در آبان سال جاری نشاندهنده پیشرفت قابل توجه است. مهمترین عوامل در کنترل تورم شامل سیاستهای استانی و تلاشهای مرتبط با توزیع اقلام یارانهای بودهاند. با این حال، سیاستهای کلان بانک مرکزی و چاپ پول همچنان از عوامل مهم ملی در این زمینه هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمانشاه در رابطه با روشهای محاسبه تورم، اضافه کرد: نرخ تورم با استفاده از دادههای آماری از سه بخش شهری، روستایی و اجارهبها محاسبه میشود.
نورایی با اشاره به بررسی در ۴۵۵ نمونه آماری در ۱۲ گروه کالایی افزود: در تورم روستایی، ۱۵۰ نمونه آماری در ۱۲ گروه کالایی مورد تحلیل قرار میگیرند و اطلاعات مربوط به اجارهبها نیز ماهیانه جمعآوری میشود.
وی با ارائه جزئیات تورم در گروههای کالایی، اظهار کرد: بالاترین نرخ تورم مربوط به گروههای مسکن، آب، برق، گاز، سایر سوختها، دخانیات و آموزش است و کمترین نرخ تورم در حوزه ارتباطات (۱۹ درصد) مشاهده شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمانشاه گفت: مهار تورم نیازمند برنامههای دقیقتر و جلسات تخصصیتر برای بررسی عمیق هر شاخص اقتصادی است.
نورایی عنوان کرد: تمرکز بر حوزههای مسکن و بهداشت و تدوین برنامههای عملیاتی توسط مدیران محلی از اولویتهای پیشنهادی برای کاهش بیشتر تورم در استان است.
نظر شما