مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: آب زایندهرود چند روزی مهمان شهر زیبای اصفهان است، با این حال لازم میدانم درباره تغییرات اقلیمی و فشارهایی که بر گیاهان و فضای سبز شهری وارد شده است، نکاتی را با شهروندان در میان بگذارم و از آنها تقاضا کنم که در این مسیر سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان را همراهی کنند.
وی افزود: سال ۱۴۰۳ برای شهر اصفهان سالی بسیار دشوار بود؛ تابستانی گرم را پشت سر گذاشتیم و اغلب روزها را با دمای بالای ۴۰ درجه تجربه کردیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه اقلیم اصفهان هر ساله خشکتر و سختتر شده است، گفت: در طول تابستان سال جاری، بهرغم تلاشهای سازمان پارکها و همکاری کشاورزان اصفهان، بهدلیل محدودیتهای موجود، آب در زایندهرود جاری نشد که امیدواریم با لطف خدا و برنامهریزیهای مؤثر شاهد بازگشایی دائمی این رودخانه باشیم.
حقشناس عنوان کرد: خشکی زایندهرود، دمای بالای ۴۰ درجه، کاهش منابع آب زیرزمینی، و نبود امکان حفر چاههای جدید بهدلیل نشستهای زمین و محدودیتهای قانونی وضعیت بسیار سختی را برای نگهداری فضای سبز شهری ایجاد کرده است؛ با وجود این مشکلات تلاش کردهایم از طریق استفاده از پسابهای تصفیهشده بخشی از نیاز آبی فضای سبز شهری را تأمین کنیم.
وی بیان کرد: شهر اصفهان سالانه حدود ۶۳ میلیون مترمکعب آب برای نگهداری فضای سبز نیاز دارد؛ این در حالی است که میزان آب استحصالشده از چاهها حدود ۲۳ میلیون مترمکعب و پساب تصفیهشده نیز تنها ۹ میلیون مترمکعب است، بنابراین کمتر از نصف آب موردنیاز فضای سبز شهری را در اختیار داریم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: از جمله تلاشهای گسترده برای بهبود این شرایط میتوان به اجرای خط کلکتور آب بهطول ۹۰ کیلومتر که ۹۰ درصد آن تکمیل شده و در سطح کشور بینظیر است، ساخت تصفیهخانههای تکمیلی و محلی و بهرهبرداری بیشتر از پساب اشاره کرد؛ این اقدامات امید را برای عبور توأم با آسیبهای کمتر به فضای سبز در تابستانهای آینده افزایش داده است.
حقشناس بیان کرد: شرایط اقلیمی دشوار نهتنها به فضای سبز شهری، بلکه به باغداران و بخشهای خصوصی نیز خسارتهای سنگینی وارد کرده است که امیدوارم با یاری خداوند و همراهی شهروندان بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم و همچنان شاهد طراوت و زیبایی شهر اصفهان باشیم.
نظر شما