تولید ۱۲۰ هزار تن گندم در مزارع سرپل ذهاب

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب از تولید بیش از ۱۲۰ هزار تن گندم در مزارع آبی و دیم این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، ایرج بهرامی امروز _یکشنبه هجدهم آذر_ در جمع خبرنگاران از کشت گندم در سطح ۳۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان در سال زراعی جاری بر اساس برنامه ابلاغی خبر داد و اظهار کرد: از این میزان سطح زیر کشت ۲۱ هزار هکتار به زیر کشت گندم آبی و ۱۴ هزار هکتار گندم دیم است که تاکنون حدود ۱۵ هزار هکتار گندم آبی و ۹ هزار هکتار گندم دیم در اراضی کشاورزی این شهرستان کشت و این روند تا اواخر آذر ماه ادامه خواهد داشت.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری حدود ۳ هزار هکتار جو آبی و دیم و ۸۰۰ هکتار نخود کشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل‌ذهاب ادامه داد: شهرستان سرپل‌ذهاب جایگاه ویژه‌ای در کشاورزی استان دارد و سالانه حدود ۱۳ درصد گندم استان در این شهرستان تولید می‌شود در حالی که تنها ۵ درصد اراضی استان را در اختیار دارد.

بهرامی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ابلاغی و در صورت تحقق پیش بینی می‌شود بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول گندم از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.

وی عمده ارقام کشت شده گندم آبی در مزارع استان را، شبرنگ، بهرنگ و تابان، و ارقام گندم دیم را دهدشت، آفتاب، کوهدشت، تابش و سپند اعلام و تاکید کرد: بذر در طبقات مادری، پرورشی، گواهی شده در مراکز تولید بذر موجود است و کمبودی در این خصوص وجود ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب اضافه کرد: بیشترین سطح زیر کشت گندم دیم مربوط به دهستان سرقلعه و جگیران و دهستان قلعه شاهین و گندم آبی در دهستان ذهاب است.

بهرامی ادامه داد: تاکنون بیش از ۴۰۰۰ تن بذر استاندارد گندم آبی و بیش از ۲۰۰۰ تن بذر استاندارد گندم دیم برای کشت در مزارع بین کشاورزان توزیع شده است.

وی با تاکید بر ضرورت تأمین نیاز تغذیه‌ای مزارع گندم تصریح کرد: ۱۳ مرکز کار توزیع نهاده‌ها از جمله بذر و کود را بر عهده دارند و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کود مورد نیاز کشت این محصول تأمین و طبق معمول هرساله توزیع انواع کودهای شیمیایی یارانه‌ای از طریق سامانه جامع پهنه بندی و سامانه پایش کود انجام می‌شود و تاکنون ۴۰۰۰ تن کود اوره و حدود ۱۰۰۰ تن کود فسفات و حدود ۲۰۰ تن کود پتاس میان کشاورزان شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب اضافه کرد: کشاورزان نسبت به رعایت تاریخ کشت و مصرف بهینه نهاده‌ها و آب آبیاری در مزارع خود با توصیه‌های فنی و نظارت کارشناسان فنی اقدام کنند.

بهرامی گفت: تمام موارد مهم در فصل داشت مانند رعایت اصول فنی، مبارزه با علف‌های هرز، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و اصول تغذیه صحیح در فصل کاشت به کشاورزان آموزش داده خواهد شد و کارشناسان تا پایان برداشت به طور مستمر از مزارع بازدید می‌کنند.

کد خبر 817486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.