دلایلی که موجب سقوط دولت بشار اسد شد

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: پیش از روی کارآمدن بشار اسد و کنار گذاشته شدن بخشی از ژنرال‌های وابسته به طایفه علوی، ارتش دچار شکاف شده بود و نوعی اختلاف بین ژنرال‌ها به وجود آمد؛ شاید خیانتی هم صورت گرفته باشد.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به سقوط دولت بشار اسد در سوریه اظهار کرد: سقوط نظام بشار اسد نتیجه توافق آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه بود که از مدت‌ها پیش برای سرنگونی دولت بشار اسد برنامه‌ریزی شده بود، به اعتبار اینکه سوریه مهم‌ترین حلقه محور مقاومت تلقی می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه این گروهک‌های تروریستی تحریرالشام از هشت سال پیش و به‌طور مشخص از سال ۲۰۱۶ در ادلب تحت آموزش‌های نیروهای آمریکایی، ترکی و اسرائیل قرار گرفته بودند، با آمادگی بیشتر و با جنگ ترکیبی و الکترونیکی بنا به دستور آمریکا برای رژیم صهیونیستی و ترکیه فعالیت و یورش خود را علیه شهرهای سوریه آغاز کردند و پس از تصرف حلب، همچنین حماه و حمص وارد دمشق شدند و دولت بشار اسد را سرنگون کردند.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: وضعیت سوریه وضعیت ناپایداری است و گروهک‌های تروریستی بر آن مسلط شده‌اند، در واقع آنچه برای افغانستان در دوره حاکمیت «اشرف غنی» رئیس‌جمهور سابق افغانستان رخ داد و طالبان سریع بر اوضاع مسلط شدند، همین سناریو برای سوریه نیز تعریف‌شده به نظر می‌رسد.

وی درباره عواملی که موجب ضعف مقاومت مردم سوریه در برابر تروریست‌های تکفیری شد، گفت: یکی از این تغییرات، خروج ژنرال‌های علوی وفادار به حافظ اسد بود که توسط بشار اسد از بدنه ارتش خارج شدند. به عبارتی در گذشته، در دوران حافظ اسد قدرت ارتش در دست ژنرال‌های علوی وابسته به طایفه علوی سوریه و شخص حافظ اسد بود، اما این نیروها پس از حافظ اسد به‌تدریج از قدرت کنار گذاشته شدند و ژنرال‌هایی از طوایف دیگر وارد بدنه ارتش شدند و به همین دلیل ارتش دچار شکاف شده است و نوعی اختلاف بین ژنرال‌ها به وجود آمد و شاید خیانتی هم صورت گرفته باشد.

کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: به هر روی یک نوع غفلت اطلاعاتی در مورد حضور نیروهای هیئت تحریرالشام در ادلب وجود داشت که باید ارتش به‌خوبی آن را رصد می‌کرد تا این اتفاق رخ ندهد، به هر حال وضعیت سوریه به اینجا رسید که دولت بشار اسد پس از ۱۳ سال مقاومت در برابر گروهک‌های تروریستی سقوط کرد.

کد خبر 817375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.