تاثیر شدت صدا و مدت قرارگیری در معرض آن بر شنوایی / صداهای بلندتر از ۸۵ دسی‌بل خطرناک است

دکترای تخصصی شنوایی‌شناسی با بیان اینکه شدت صدا بر آسیب وارده به سیستم شنوایی مهم است، اما مدت قرارگیری در معرض شدت صدا اهمیت بیشتری دارد، گفت: بر اساس قانون جهانی، صداهایی که بیش از ۸۵ دسی‌بل باشد، به عنوان صداهای خطرناک یا آسیب‌زننده شناخته می‌شود.

میمنه جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: گوش از سه قسمت اصلی شامل گوش خارجی، میانی و داخلی تشکیل می‌شود و در گوش داخلی، حسگرهایی وجود دارد که وظیفه انتقال دریافت ارتعاشات گوش میانی به سیستم عصبی را برعهده دارد و در صورتی که صدایی بلندتر از شدت معمول به فرد برسد، به سلول‌های قرار گرفته در گوش داخلی آسیب وارد می‌شود، سلول‌ها از بین می‌رود و ارتباط میان سلول‌ها با عصب شنوایی قطع و کم‌شنوایی دائمی برای افراد ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه صداهایی که در مکالمه عادی به گوش می‌رسد، حدود ۶۰ تا ۷۰ دسی‌بل و صدای ترافیک حدود ۷۰ تا ۸۰ دسی‌بل است، افزود: بر اساس قانون جهانی، صداهایی که بیش از ۸۵ دسی‌بل باشد، به عنوان صداهای خطرناک یا آسیب‌زننده شناخته می‌شود و حتی در صورتی که صدای کامیون یا تریلر از فاصله دو متری به طور مداوم به گوش برسد، می‌تواند منجر به آسیب شنوایی شود.

دکترای تخصصی شنوایی‌شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه بعضی از دستگاه‌های صنعتی در کارخانجات حدود ۹۰ تا ۱۰۰ دسی‌بل نویز دارد، تصریح کرد: صدای ماشین‌آلات ساختمان‌سازی و کشاورزی می‌تواند منجر به آسیب شنوایی شود و شاهد هستیم بعضی از بازی‌ها صداها و نویزهایی دارند که بالاتر از حد مجاز است و این موضوع می‌تواند برای افراد آسیب زننده باشد.

جعفری با اشاره به اینکه گوش دادن به موسیقی‌ها با هدفون و صدای بلند نیز می‌تواند منجر به آسیب شنوایی شود، ادامه داد: برخی افراد در بعضی مشاغل به ویژه مشاغل صنعتی به طور مداوم در معرض صداهای وسایل و ماشین‌آلاتی قرار می‌گیرند که شدت صدای آنها بیشتر از ۸۵ دسی‌بل است و این موضوع برای سلامت شنوایی افراد مضر است.

وی با اشاره به اینکه ضربه به سر و عفونت‌های گوش نیز می‌تواند منجر به کم شنوایی شود، گفت: ارتعاش نیز می‌تواند منجر به آسیب گوش شود، به عنوان مثال با سیلی خوردن حجمی از هوا وارد گوش می‌شود و ارتعاشی ایجاد می‌شود که این ارتعاش باعث آسیب به سلول‌های گوش و در نتیجه کم‌شنوایی می‌شود.

دکترای تخصصی شنوایی شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه زندگی امروز، زندگی صنعتی است و افراد باید به منظور حفظ سلامت سیستم شنوایی خود نکات بسیاری را رعایت کنند، اضافه کرد: شدت صدا بر آسیب وارده به سیستم شنوایی مهم است، اما مدت قرارگیری در معرض شدت صدا اهمیت بیشتری دارد.

جعفری با بیان اینکه در صورتی که صدای بلندی به صورت لحظه‌ای به گوش برسد، ممکن است آسیبی به سیستم شنوایی وارد نشود، اما در صورتی که این صدا به صورت مدام به گوش فرد برسد، شنوایی افراد دچار آسیب خواهد شد، خاطرنشان کرد: اگر فردی در محیطی شاغل است که شدت صدا ۸۵ دسی‌بل برآورد می‌شود، ساعات کاری فرد باید هشت ساعته باشد و اگر پنج دسی‌بل شدت صدا افزایش یابد، ساعت کاری باید به نصف و به میزان چهار ساعت برسد.

کد خبر 817309

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.