علیرضا رضایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه سیزدهم و چهاردهم آذر در جریان سرشماری جمعیت حیات وحش شاخص پناهگاه عباس آباد نائین، با بررسی دوربینهای تلهای، تصویر یک قلاده گونه گربه کاراکال که از گونههای کمیاب است مشاهده شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نائین با بیان اینکه زمان ثبت عکس مربوط به ۲ یا ۳ هفته قبل است، افزود: پناهگاه حیات وحش عباس آباد نائین با وسعت ۳۰۵ هزار هکتار و وجود شرایط بکر سبب شده که زیستگاه بسیار خوبی برای انواع حیات وحش به ویژه گربهسانان باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نائین گفت: این منطقه یک زیستگاه مناسب برای عبور و پناه گرفتن بسیاری از گربهسانان است و ۲ سال پیش بود که به وسیله دوربینهای تلهای عکس یوزپلنگی در این منطقه ثبت شد و در یکسال اخیر تصاویر متعدد پلنگ در این پناهگاه به ثبت رسید.
رضایی اضافه کرد: گربه کاراکال که به اسامی سیاه گوش کاراکال یا منگوله گوش نیز شناخته میشود و این گونه کمیاب به دلیل چابکی و سرعت شگفتانگیزی که دارد در میان گربهسانان کوچک بسیار ممتاز است.
به گزارش ایمنا، پیش از این نیز گونه کمیاب گربه کاراکال در نائین دیده شده بود. از عباس آباد به خاطر تنوع بالای جانوری و همچنین انواع گربهسانان کوچک و بزرگ میتوان به عنوان بهشت گربهسانان ایران نام برد و در این چند سال مستندات متعددی از تنوع جانوری و گوشتخواران بزرگ جثه تهیه شد که این مهم پتانسیل بالای منطقه عباس آباد را برای ارتقا تا ذخیرهگاه نشان میدهد.
پناهگاه حیات وحش عباس آباد شامل ۴۳ گونه پستاندار، ۸۹ گونه پرنده دائمی، ۱۷۹ گونه پرنده مهاجر و فصلی، ۲۴ گونه خزنده، برخی دوزیستان و طیف وسیعی از بندپایان بوده که به عنوان ذخایر ارزشمند و متنوع ژنتیکی محسوب میشود.
این پناهگاه دارای جمعیتهای قابل توجهی از گونههای مهم، کمیاب و یا در خطر انقراض در سطح ملی، مانند هوبره، یوز پلنگ، پلنگ، شاه روباه، جبیر، گربه شنی، کاراکال، زاغ بور، شاهین، بحری، بالابان، عقاب طلایی، دلیجه، بوف، روباه شنی و خانواده افعیها است که مورد توجه ویژه سازمانهای بینالمللی و ضمیمه فهرست سرخ نیز هستند.
نظر شما