به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوهقضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات حضور پیدا کرد.
۱۶ آذر در تقویم رسمی ایران به نام روز دانشجو نامگذاری شده است، این روز به یاد سه دانشجوی شهید «مصطفی بزرگنیا»، «احمد قندچی» و «آذر شریعترضوی» که هنگام اعتراض به دیدار رسمی «ریچارد نیکسون» معاون رئیسجمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند، گرامی داشته میشود.
با توجه به اینکه ۱۶ آذر امسال (روز دانشجو) همزمان با روز جمعه و تعطیل بوده است، بر این اساس بیشتر برنامههای دانشگاهها به این مناسبت از روز شنبه، ۱۷ آذر در حال برگزاری است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جمع دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات تهران که دوازدهمین حضور وی در دانشگاههای سراسر کشور است، اظهار کرد: همواره شنیدن حرفهای دانشجویان برای من مغتنم بوده است و به استماع این سخنان و عمل به آنها در حد مقدور اهتمام دارم.
وی افزود: پیشرفت کشور از دانشگاه شروع میشود و دانشگاه مرکز علم است؛ البته علم باید توأم با تزکیه باشد؛ بدون تزکیه، علم ما را به مقصد اعلی نمیرساند. آن رژیمی که امروز هزاران کودک را میکُشد مدعی علم و تمدن است، اما این علم او را به جنایت کشانده است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شما دانشجویان مسئولان و مدیران آینده این کشور هستید؛ اگر امروز از برخی مسئولان و مدیران گلایه دارید، کاری کنید که وقتی در مقطع آینده مدیر و مسئول شدید، این گلایهها نسبت به شما وجود نداشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی از تأسیسات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی بوده است؛ این مقوله را نباید زیر سوال ببریم، البته ممکن است هر نهاد تاسیسی، نقصی داشته باشد؛ دانشگاه آزاد اسلامی با همه فراز و فرودها، امروز سرافراز است و حائز رتبه مطلوبی در بین مجامع دانشگاهی است.
وی ادامه داد: شیطانصفتان تلاش دارند نه تنها هویت دینی و ملی ما بلکه هویت انسانی را هم از ما بگیرند. دشمنان میخواهند غیرت ملی را از ما بگیرند و جوان ایرانی را نسبت به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورش بیتفاوت کند. دشمن میخواهد منابع و عرض ما را ببرد و ما را برده خود کند؛ مگر در مقاطعی نبود که دشمن برای ما شاه و مجلس تعیین میکرد. این مقاطع تاریخی را یادمان نرود. دشمن میخواهد حمیّت ملی را از ما بگیرد.
رئیس دستگاه قضا بیان کرد: همه ما باید ملتزم به قانون باشیم؛ البته ممکن است قانون دارای نقص باشد که باید وجهه همت خود را متمرکز بر رفع نواقص قانون کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: اینکه میگوئید چرا سیر رسیدگی به پرونده برخی متهمین و دانه درشتهای اقتصادی رسانهای نمیشود باید بگویم که در برخی از موارد، طبق قانون، امکان افشای روند پرونده تا قبل از قطعی شدن حکم، وجود ندارد و در برخی موارد نیز حتی پس از قطعی شدن حکم نیز امکان رسانهای شدن آنها طبق قانون، وجود ندارد.
وی گفت: همه باید ملتزم به قانون باشیم؛ یک فرد یا یک نهاد نمیتواند بگوید، چون من مخالف این قانون هستم آن را اجرایی نمیکنم. البته باز هم تاکید میکنم که چنانچه یک قانون دارای نقص و اشکال باشد باید درصدد اصلاح آن برآییم.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: من سالهاست که فریاد میزنم همه دادگاهها باید علنی باشند به غیر از مواردی که قانون اساسی استثنا کرده است؛ اما خُب این نظر من تبدیل به قانون نشده است و برای تبدیل این نظر به قانون باید دولت و مجلس اقدام کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان کرد: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که چرا با دانه درشتها برخورد نمیشود؛ سوال من آن است که مگر در دولت فعلی و دولت قبلی و دولتهای گذشته با عناصر دانهدرشت در حد معاون اول رئیسجمهور و وزرا و نمایندگان مجلس برخورد نشد؟ هر کدام از این عناصر نیز محکوم شدند در چهارچوب قانون احکام آنها رسانهای شد؛ همچنین احکام قضائی آنها اعم از حبس، جزای نقدی و ردمال به صورت کامل اجرایی شد.
وی گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا در قبال فلان عنصر دانه درشت که محکوم شده، ارفاقات قانونی در نظر گرفته شده است؟ در پاسخ به این دانشجوی عزیز باید بگویم که ما طبق موازین قانونی همه محکومین واجدین شرایط را از ارفاقات قانونی بهرهمند میسازیم؛ اما ارفاقات اِعمال شده در قبال تعداد انبوهی از این محکومین به چشم نمیآید ولی وقتی طبق قانون یک محکوم سرشناس را مشمول ارفاقات قانونی میکنیم، همین یک مورد به دلیل شهرت داشتن به چشم همگان میآید. طبق قانون وقتی پزشکی قانونی اعلام میدارد که فلان محکوم به دلیل بیماری، توانایی تحمل حبس را ندارد ما باید بر حسب اقتضائات، یا حبس او را تعلیق کنیم و یا او را از زندان مرخص گردانیم.
روایت رئیس قوه قضائیه از پروندههای اغتشاشات سال ۱۴۰۱ در جمع دانشجویان
رئیس دستگاه قضا بیان داشت بیان کرد: در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به واسطه عفو اِعمالشده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد و یا تقلیل پیدا کرده. این عفوها شامل پرونده افرادی بود که در اغتشاشات آن سال تحت تأثیر جو قرار گرفته بودند و سابقه محکومیت نداشتند و ما میدانستیم که محکوم شدن آنها آینده اجتماعیشان را تخریب میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای بیان داشت: پس از اعمال این عفوها، دو دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین و یا گروهکهای تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند. از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر اتهام نفاق داشت که از مدت محکومیت وی نیز یک ماه باقی مانده بود و به دلیل حسن رفتار در زندان یک ماه اخر محکومیتش کسر شده بود.
وی تاکید کرد: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که قوه قضائیه در قبال دولت سیزدهم نسبت به دولت فعلی سختگیری بیشتری داشت؛ من این سخن این دانشجوی گرانقدر را به حساب کم اطلاعی او میگذارم و خطاب به او میگویم که من به واسطه ارتباطات دیرینهای که با شهید رئیسی داشتم، بسیاری از مسائل را با او به صورت تلفنی مطرح و مرتفع میکردم و با یک کلام منظور همدیگر را متوجه میشدیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: اقداماتی که در دوره فعلی قوه قضائیه طی سه سال و نیم گذشته نسبت به رفع موانع تولید و جلوگیری از تعطیلی بنگاههای تولیدی و اقتصادی شده به مراتب بالاتر از دورههای قبلی است. در نشستهای مستمری که ما مسئولان قضائی با فعالان اقتصادی و تولیدی و کنشگران حوزه دانشبنیان داریم آنها به صراحت اعلام میدارند که مساعدتها و کمکهای دستگاه قضائی به حوزههای کاری آنها از مسئولان ذیربط حوزههایشان نیز بیشتر است.
وی تصریح کرد: یکی از دانشجویان گرانقدر از عدم رسیدگی قوه قضائیه به ترک فعلها گفت، که خطاب به او میگویم جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده است و در قانون برای همه ترک فعلها مجازات تعیین نشده لذا جرم نیستند و قوه قضائیه نمیتواند نسبت به آنها ورود داشته باشد؛ البته قوه قضائیه به واسطه شأن نظارتی خود و از طریق بازوی نظارتی خود یعنی سازمان بازرسی، در حیطه قانون به مواردی از این ترک فعلها که در زمره تخلف است ورود پیدا میکند.
رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود چنین مطرح کرد که چرا قوه قضائیه با فردی که انتقاد میکند برخورد میکند؛ باید بگویم که حتی یک نمونه وجود ندارد که دستگاه قضائی با فرد منتقد به صرف انتقاد کردن برخورد کرده باشد؛ اما اینکه فردی در سخنان خود به دیگری تهمت بزند و یا نشر اکاذیب کند و یا امنیت روانی جامعه را مخدوش کند، بهطورقطع قوه قضائیه برخوردهای لازم قانونی را در قبال او انجام میدهد. وقتی یک نفر در قالب انتقاد، به دیگری تهمت میزند و فرد مورد تهمت قرار گرفته از مُفتری (تهمتزننده) شکایت میکند، ما در قوه قضائیه به موجب قانون موظف به رسیدگی هستیم البته ممکن است در خلال رسیدگی مشخص شود که سخن آن فرد تهمت نبوده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا حد سرقت در قبال سارقان جاری نمیشود تا بازدارندگی ایجاد گردد؛ در پاسخ به این دانشجوی گرامی میگویم که بیشترین حکم حد سرقت در این سه سال و نیم انجام شده است.
وی بیان داشت: یکی از دانشجویان گرامی در سخنان خود گفت که گاهی پیچ و خمهای قانونی سبب میشود عدالت به جامعیت اجرا نشود؛ من نیز سخنان این دانشجوی گرانقدر را تصدیق میکنم و تاکید میکنم که در پی آن هستم که قوانین در جهتی اصلاح شود که به واسطه آنها عدالت اجتماعی به صورت کامل تحقق پیدا کند.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: من نیز بخشی از تحصیلاتم را در دانشگاه آزاد اسلامی گذراندم؛ البته من از آن دسته دانشجویانی بودم که به صورت کامل در سر کلاسهایی درس حاضر میشدم.
گفتنی است، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ابتدای حضور خود در دانشگاه علوم و تحقیقات به مناسب روز دانشجو، از نمایشگاه «روایت تحول» بازدید به عمل آورد و در غرفههای مختلف این نمایشگاه حضور به هم رساند.
رئیس قوه قضائیه در جریان بازدید از نمایشگاه روایت تحول مستقر در دانشگاه علوم و تحقیقات ضمن استماع توضیحات طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان حوزههای فناورانه این نمایشگاه، مطالبی را در باب منافع و اهمیت استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی برای پیشبرد کلیه امور از جمله حکمرانی مطلوب، مطرح کرد.
رئیس قوه قضائیه پس از استماع سخنان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در باب مقوله هوش مصنوعی گفت: بدون تردید هوش مصنوعی از جمله مقولههایی است که باید در باب آن، به پیشرفت برسیم چرا که نیاز زمانه است؛ البته در این میان نباید از آسیبهای آن غافل شویم و چنانچه در این عرصه تهدیدی وجود دارد باید آن را به فرصت تبدیل کنیم.
رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید، خطاب به طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: میتوانیم با ایجاد و توسعه سازوکارهایی، زمینه ارائه دادههای اطلاعاتی از قوه قضائیه به مجامع دانشگاهی را برای بهرهگیری در پایاننامههای دانشجویی فراهم کنیم و در مقابل نیز مراجع دانشگاهی میتوانند دستاوردهای پژوهشی و علمی خود را در اختیار قوه قضائیه قرار دهند و ما از این امر استقبال میکنیم.
نظر شما