به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، سیدمحمود نوری شادکام صبح امروز_ شنبه هفدهم آذر_ در نشست با خبرنگاران استان یزد با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ۱۲ هزار و ۵۰۰ پرسنل دارد، اظهار کرد: در حال حاضر ۵۴۰ عضو هیئت علمی در یزد داریم و از بهیار و بهورز تا فوق تخصص را در دانشگاههای استان تربیت میکنیم.
وی با بیان اینکه در ۱۰۷ مقطع تحصیلی و رشته تربیت دانشجو در علوم پزشکی یزد داریم، افزود: استان یزد ۱۴ بیمارستان تخصصی، ۱۷ کلید تخصصی و فوق تخصصی، ۱۱ دانشگاه تخصصی و تعداد زیادی مراکز بهداشتی درمانگاه و مراکز جامع خدمات سلامت دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه نسبت تخت به جمعیت استان ۲ تا ۲.۵ برابر است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه یزد در امر توریست درمانی پیشتاز است شرایط خوبی است و استان به جز در تخت آیسیو، دیالیز و تخت شیمیدرمانی و پرتو درمانی دچار کمبودی نیست.
نوری شادکام اضافه کرد: در سایر تختها ظرفیت خالی داریم و آمار نشان میدهد که بیمارستان شهید صدوقی یزد ۶۹ درصد تخت اشغال شده و بیمارستانهای دیگر به صورت میانگین در حدود ۳۰ درصد تخت اشغال شده است.
وی با بیان اینکه جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری یزد، ۳۰۰۰ تخت دارد و ۵۰۰ تخت جدید در استان در آستانه بهرهبرداری است، عنوان کرد: طی سه هفته اخیر پنج عمل پیوند شامل پیوند دست از بازو، پیوند کبد، پیوند کلیه، پیوند مغز و استخوان و پیوند قلب انجام شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تاکید کرد: وسیعترین دستگاه خدماتی هستیم و هر روزه مردم با دانشگاه علوم پزشکی درخصوص مسائلی از جمله آب آشامیدنی، غذا، بهداشت حرفهای محل کار، طب کار، تمام فعالیتهای بخش خصوصی مرتبط با درمان و دستگاههای دولتی مثل بهزیستی مرتبط است.
نوری شادکام افزود: دانشگاه با فرصتها و تهدیدهایی همراه است که از جمله فرصتهای ما وجود دانشجوهای باانگیزه است، جوانان و زنان را در پستهای مدیریتی به کار گرفتیم که ۳۰ نفر از جوانان و ۱۰ نفر از آنها بانوان هستند.
وی ادامه داد: مجموعه حوزه سلامت استان از نظر توانمندی علمی مورد وثوق مردم هستند و از استانهای دیگر نیز به یزد مراجعه میکنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه ۱۱۰۰ میلیارد تا ابتدای آبان از بیمههای استان طلب داریم که در نیمه آذر به ۱,۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است، گفت: بیمهها از ماه اردیبهشت پرداخت نداشتند؛ تجهیزات بهداشتی و درمانی در حال افزایش قیمت هستند و بیشترین بدهی نیز برای بیمه تأمین اجتماعی بوده است.
نوری شادکام ادامه داد: تا ابتدای آذر ۸۰۰ میلیارد از بیمه تأمین اجتماعی طلب داشتیم و اکنون به هزار میلیارد رسیده است؛ اگر نیمی از آن را پرداخت کنند تا پایان سال انبارهای دارویی را تکمیل و هزینههای خدماتی کارکنان را نیز پرداخت میکنیم.
وی با بیان اینکه ذخیره دارویی شش ماهه است، ادامه داد: اکنون ذخیره دارویی به سه ماه کاهش یافته است و از دیگر تهدیدات در دانشگاه علوم پزشکی مستهلک شدن تجهیزات و دستگاهها است که مورد توجه قرار گیرند زیرا از حساسیت بالایی برخوردار هستند و نیمهعمر تجهیزات پزشکی مشخص است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با تاکید بر اینکه باید در امر درمان خود را به مرز علمی برسانیم، گفت: باید در حوزههای پیوند، هوش مصنوعی، تولید مثل و ناباروری به سطح خوبی از درمان برسیم.
نوریشادکام از فعالسازی شورای سلامت استان خبر داد و گفت: خرید داروهای مورد نیاز در بخش سرپایی و بیمارستان باید انجام شود تا کمبود نداشته باشیم و تا شش ماه انبار دارو استان تأمین شود، نظارت جدی بر سلامت تأمین مواد غذایی و مصرف مواد غذایی با حداقلهای استاندارد توسط دانشگاه پزشکی پیگیری میشود.
وی تاکید کرد: نیاز به وسیعتر کردن ارتباطات علمی با دانشگاههای خارجی و تبادل استاد دانشجو است و اکنون رنکینگ قابل توجهای در این حوزه نداریم و باید به جایگاه خوبی برسیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: در تخصصهای جراحی مغز و اعصاب، پزشکی هستهای، پوست و آنکولوژی کمبود نیرو داریم که باید تقویت و خدمات بهتری به جامعه ارائه شود، همچنین باید از فناوریها و اختراعات، تولیدات دارویی و فراوردهها حمایت و توجه صورت گیرد تا با فاصله گرفتن از چاپ مقاله پیشتاز در امر تولید شویم.
نوریشادکام اظهار کرد: ۸۸ پروژه با پیشرفت ۲۰ تا ۹۸ درصدی در حوزه درمان داریم که اولویت ما ظرف ۶ تا ۹ ماه آینده تعیین تکلیف و تکمیل پروژههای بالای ۸۰ درصد که ۱۱ مورد است که شامل بیمارستان حضرت زینب اشکذر، راهاندازی دستگاه پتسکن و بیمارستان بافق میشود.
نظر شما