آخرین وضعیت ساماندهی آرامستان تاریخی دارالسلام در شیراز

آخرین وضعیت ساماندهی آرامستان تاریخی دارالسلام در شیراز از سوی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی این شهر تشریح شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود زارعی در مورد ساماندهی آرامستان دارالسلام شیراز اظهار کرد: برای ساماندهی آرامستان دارالسلام، بهسازی دیوارها، مرمت بقعه‌ها و کف‌سازی آرامستان تکالیفی مشخص شده است.

وی افزود: در بحث کف‌سازی، حدود ۱۰ هزار متر اولیه در قرارداد با پیمانکار است که ۹۰ درصد آن انجام شده و کف‌سازی آرامستان دارالسلام فضای بسیار بهتری پیدا کرده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: دارالسلام یکی از برگ‌های زرین شهر شیراز است و افراد بی‌نظیر و بی‌بدیلی در این آرامستان دفن شدند و در واقع یکی از افتخارات شیراز آرامستان دارالسلام است که آن را خوب نمی‌شناسیم و به آن بی‌توجه هستیم و نمی‌دانیم که چه گنجینه‌های بی‌نظیری در این آرامستان دفن شده‌اند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه اعتبارات و بودجه‌بندی برای ساماندهی این آرامستان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: تمام اقدامات بر اساس تأییدیه، مهر و تأیید کارشناسان میراث فرهنگی انجام شده است و بازسازی بقعه‌ها بر اساس برنامه‌های میراثی دنبال می‌شود.

به گزارش ایمنا، گورستان دارالسلم معروف به دارالسلام یکی از قدیمی‌ترین آرامستان‌های ایران واقع در شهر شیراز به‌شمار می‌رود، در این آرامستان مقبره‌هایی از قرن اول و دوم هجری دیده می‌شود و بسیاری از پژوهشگران بر این باور هستند که این قبرستان پیش از اسلام نیز وجود داشته است.

دارالسلام، گورستان وسیعی است که ائمه جمعه از زمان زندیه تا قاجاریه و بزرگان و مشایخ علمی، عرفانی، ادبی و مذهبی مختلفی در آن دفن شده‌اند.

ساماندهی این آرامستان تاریخی، یکی از مهم‌ترین مباحثی است که همچنان در شیراز مطرح است، گرچه وضعیت امروز آن حتی نسبت به چهار تا پنج سال پیش بهتر است، چراکه پیش از این بنا بود بخشی از آن تخریب شود، به‌طوری که بخشی از قبور دارالسلام با لودر جابه‌جا شد، اما جلوی این کار گرفته شد و اکنون درِ آن به صورت روزانه باز است تا عموم مردم بتوانند بر سر مزار اموات خود حضور پیدا کنند، البته هنوز تا ساماندهی کامل این فضا فاصله زیاد است، زیرا دستگاه‌های مختلفی اعم از میراث فرهنگی، اوقاف و شهرداری پای کار بیایند تا این کار به نحو احسن ادامه پیدا کند.

آرامستان دارالسلام به‌عنوان یک میراث ارزشمند می‌تواند در کنار دیگر آثار تاریخی شیراز گردشگرپذیر باشد و موجب رونق اقتصادی شهر شیراز شود و هر چه بیشتر از عمر این آرامستان بگذرد، بیشتر تخریب می‌شود، از این رو ساماندهی این میراث ارزشمند باید در اولویت مسئولان امر قرار بگیرد.

این آرامستان فرهنگ و پیشینه فکری مردم شیراز است و احیای این قبرستان یک دایره‌المعارف از فرهنگ شیراز را به نمایش می‌گذارد.

بر اساس آمار موجود نخستین قبری که در دارالسلام شیراز قرار گرفته است، به سال ۲۴ هجری در زمان حیات پیامبر اکرم (ص) باز می‌گردد و این قبرستان جز سه قبرستان قدیمی جهان محسوب می‌شود، حتی برخی بر این اعتقاد هستند که سابقه این مکان به قبل از اسلام می‌رسد.

قبرستان دارالسلام در میانه بلوار سیبویه، نرسیده به میدان شاهزاده قاسم قرار دارد.

منبع: ایسنا

کد خبر 817002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.