پیمانکاران شهرداری اصفهان بر اساس دستورالعمل HSE دسته‌بندی می‌شوند

مدیرکل امور فنی و نظارت بر پروژه‌های عمرانی شهرداری اصفهان گفت: شهرداری اصفهان در راستای ارتقای ایمنی و بهداشت در پروژه‌های عمرانی، پیمانکاران را بر اساس دستورالعمل نظام HSE دسته‌بندی کرده است؛ این دسته‌بندی با توجه به رقم قرارداد، نیروی انسانی، ماشین‌آلات و ضریب ریسک‌پذیری هر پروژه انجام می‌شود.

امیر درخشان‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تاریخچه ایجاد «HSE» در شهرداری اصفهان اظهار کرد: مفهوم «HSE» مخفف بهداشت (Health)، ایمنی (Safety) و محیط زیست (Environment) است که با توجه به اهمیت سلامت شهروندان و نیروی انسانی شاغل در پروژه‌های عمرانی سطح شهر، همچنین لزوم رعایت مفاد قانونی و آئین‌نامه‌های ابلاغی از سوی وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی، ضرورت نظارت بر این موارد احساس شد، بنابراین شهرداری اصفهان به‌عنوان مدیریت کلان‌شهر و معاونت عمران شهری به‌عنوان دستگاه نظارتی بر عملکرد پیمانکاران پروژه‌ها ایفای نقش می‌کنند.

وی افزود: مرداد سال ۱۴۰۲ اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان موضوع استقرار نظام یکپارچه و نظام‌مند بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) را مطرح کردند که این موضوع پس از بررسی، در قالب طرح اجرایی به تصویب رسید.

مدیرکل امور فنی و نظارت بر پروژه‌های عمرانی شهرداری اصفهان گفت: این طرح شامل مستندات قانونی، آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بین‌المللی است، همچنین ضرورت استقرار این نظام، اهداف آن و تکالیف ابلاغی شهرداری را مشخص کرده است.

درخشان‌فر ادامه داد: ذیل این طرح، شورای راهبردی و کارگروه اجرایی تعریف و وظایف آن‌ها تعیین شده است؛ پس از تصویب در هیئت تطبیق شهرستان اصفهان این دستورالعمل تیر سال ۱۴۰۲ توسط شهردار اصفهان به تمام مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری ابلاغ شد.

وی خاطرنشان کرد: تدوین و ابلاغ دستورالعمل الزامات ایمنی پیمانکاران، الزام پیمانکاران به معرفی افسر یا مسئول ایمنی، استفاده از نیروهای متخصص HSE در تیم‌های نظارتی و بررسی بیمه‌نامه‌های پروژه‌ها بخشی از اقدامات انجام‌شده این واحد است.

مدیرکل امور فنی و نظارت بر پروژه‌های عمرانی شهرداری اصفهان با اشاره به تدوین و ابلاغ دستورالعمل الزامات ایمنی پیمانکاران گفت: این دستورالعمل با همکاری دستگاه‌های همکار نظیر شرکت مترو و سازمان عمران تهیه شد؛ محتوای آن شامل دسته‌بندی پروژه‌ها بر اساس رقم قرارداد، نیروی انسانی، ماشین‌آلات و ضریب ریسک‌پذیری خطر است، این دستورالعمل به پیمانکاران در زمان مناقصه و استعلام ابلاغ می‌شود.

درخشان‌فر با اشاره به الزام پیمانکاران به معرفی افسر یا مسئول ایمنی عنوان کرد: پیمانکاران موظف شده‌اند طبق دستورالعمل مذکور، افسر ایمنی معرفی کنند؛ این الزام بر اساس میزان خطر و ضریب خطرپذیری پروژه‌ها اعمال شده است و در حال حاضر در معاونت عمران شهری نظارت بر این فرایند انجام می‌شود.

وی با اشاره به استفاده از نیروهای متخصص HSE در تیم‌های نظارتی بیان کرد: در پروژه‌های کلان همچون حلقه حفاظتی یا احداث باغ مشاهیر، نیروهای متخصص HSE در تیم‌های نظارتی قرار گرفتند تا نظارت دقیق‌تری بر پیمانکاران جز و مخاطرات موجود انجام شود.

مدیرکل امور فنی و نظارت بر پروژه‌های عمرانی شهرداری اصفهان با اشاره به بررسی بیمه‌نامه‌های پروژه‌ها گفت: بر اساس ماده ۲۱ شرایط عمومی پیمان، تمام پیمانکاران موظف به صدور بیمه‌نامه با محتوای مورد تأیید کارفرما است؛ در این دوره پیمانکاران ملزم شدند پیش‌نویس بیمه‌نامه‌های خود را به معاونت عمران شهری ارائه دهند تا پس از بررسی و تأیید اقدامات لازم انجام شود.

درخشان‌فر تاکید کرد: این اقدامات در راستای استقرار نظام «HSE» در شهرداری اصفهان انجام شد و توانست گام مؤثری در بهبود ایمنی، بهداشت و حفاظت از محیط زیست در پروژه‌های عمرانی بردارد.

کد خبر 816987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.