به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دادههایی از چشمانداز جمعیت جهانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴ تهیه شده است که تغییرات جمعیت را برای هر کشور آسیایی بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۳ ترسیم میکند.
رتبهبندی: کشورهای آسیایی بر اساس تغییر جمعیت (۱۹۹۰–۲۰۲۳)
خاورمیانه بیشترین رشد نسبی جمعیت را در آسیا داشته است که در بعضی موارد سه تا شش برابر افزایش پیدا است، همچون آنچه در قطر، امارات و عربستان سعودی مشاهده شده است.
بهطور تقریبی جمعیت همه کشورهای آسیایی در سه دهه گذشته به طور قابلتوجهی اضافه شده است. بعضی از پرجمعیتترین کشورهای جهان شامل هند (+۶۲ درصد)، چین (+۲۴ درصد)، اندونزی (+۵۰ درصد) و پاکستان (+۱۰۲ درصد) است.
تنها دو کشور بین قارهای ارمنستان و گرجستان شاهد کاهش جمعیت بودهاند که جنگ دلیل اصلی برای هر دوی آنها است که منجر به عواقب اقتصادی میشود و مهاجرت مردم را به همراه دارد.
این انفجار جمعیت همچنین بهویژه در چین و هند، بهعلت افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات، به رشد اقتصادی آسیا کمک کرده است.
در واقع، آسیا اکنون بالاترین سهم از تولید ناخالص داخلی جهان (۳۶ درصد) را دارد و آمریکای شمالی (۳۱ درصد) را با ۵ درصد تحت تأثیر قرار داده است.
بسیاری از نقاط این قاره همچنان با ناامنی غذایی، فقر و درگیریهای داخلی دستوپنجه نرم میکنند. در عین حال، با کاهش نرخ زادوولد و افزایش سن جمعیت، شبکههای تأمین اجتماعی ممکن است نتوانند با افزایش تقاضاها مقابله کنند.
نظر شما