به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمد مهدی بوربور ظهر امروز _چهارشنبه چهاردهم آذر_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نیاز سالانه کشور به پودر سولفات سدیم در حدود ۲۵۰ هزار تن است، که از این میزان ۱۸۰ هزار تن توسط شرکت املاح ایران در دو مجتمع تولید میشود.
وی افزود: از این میزان تولید ۱۲۰ هزار تن در مجتمع تولیدی اراک و ۶۰ هزار تن در مجتمع گرمسار تولید میشود.
مدیر عامل شرکت املاح ایران گفت: مجموعه شرکت املاح علاقه مند به توسعه و سرمایه گذاری در مجتمع تولیدی اراک بود اما متاسفانه مسئولین استان همکاری لازم را در این خصوص با این مجموعه تولیدی نداشتند.
بوربور با بیان اینکه برای کاهش آسیب به محیط زیست و مسائل زیست محیطی باید به دنبال راهکار و راه حل باشیم گفت: مقام معظم رهبری میفرماید: باید معدن جایگزین استفاده از نفت شود و به همین دلیل باید به دنبال راهکار عملی باشیم.
وی اظهار کرد: در شرایط فعلی کشور باید از تولید که موتور محرک اقتصاد است حمایت شود، در حالی که با مدیریت بهینه و صحیح از آسیبهای زیست محیطی آن کاسته شود و به کمترین میزان خود برسد و این مهم نیازمند تلاش جمعی است.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران افزود: باید این شرکت سالانه یک درصد از سود خود را در راستای اجرای مسئولیتهای اجتماعی هزینه کند که پیشبینی شده تا پایان سال ۶۰ میلیارد ریال در این زمینه پرداخت شود.
بوربور تصریح کرد: در موضوع طرح توسعه به سبب موانعی که پیش پای شرکت قرار گرفت و اجازه توسعه در این واحد تولیدی داده نشد، سرمایه گذاریهای جدید در استانهای دیگر از جمله سمنان و گلستان در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به قرار داشتن کلیه حسابهای بانکی و مالیاتی این شرکت در اراک گفت: کلیه خدمات مورد نیاز این مجتمع از پیمانکاران حاضر در استان تامین میشود همچنین بیمههای مورد نیاز مجتمع هم از این استان تامین میشود.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران تصریح کرد: استفاده از منافع تولید و سرمایه گذاری قطعاً برخی آسیبهایی هم دارد و باید با مدیریت کردن آن از آسیبهای زیست محیطی کاست تا به کمترین میزان ممکن برسد.
بوربور با اشاره به اینکه قانونگذار برای محل حضور حسابهای قانونی واحدهای تولیدی میزان فعالیت را ملاک قرار داده است گفت: عمده فعالیت شرکت در شرایط حاضر در حال انتقال به استانهای دیگر است چون اجازه توسعه و سرمایه گذاری جدید داده نشده و ممکن است در چند سال آینده حسابهای این شرکت هم از این استان خارج شود.
وی افزود: پودر سولفات سدیم به عنوان یک محصول استراتژیک در تولید مواد شوینده و به عنوان تاثیرگذارترین ماده اولیه در صنایع متنوع شیشه، ساختمان، نساجی، کاغذ، دارو سازی و خوراک دام استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران اظهار کرد: توجه به زیست بوم و اکوسیستم منطقه همواره در اولویت شرکت املاح بوده و با ایجاد توازن بین تولید پایدار و حفظ محیط زیست ضمن پایبندی به مقررات زیست محیطی و صنعتی اقدام به تولید انجام شده است.
بوربور افزود: بوته کاری و کاشت گیاه در اراضی کویری کنار تالاب میقان از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و سالانه ۵۵ هکتار از اراضی در راستای اجرای طرح بیابان زدایی سبز میشود.
وی تصریح کرد: در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی شرکت ساخت مسجد و حسینیه و تامین آب شرب روستای طرمزد انجام شده است.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران گفت: پرداخت هزینههای لایروبی رودخانه روستای راهزان، مرمت و آسفالت دسترسی به روستاهای راهزان و طرمزد به طول هشت کیلومتر و ارائه خدمات دندان پزشکی به اهالی این روستاها در سال گذشته انجام شده است.
شرکت املاح معدنی ایران آلاینده نیست
مسعود رضوانی فرد مدیر کارخانه املاح معدنی ایران اظهار کرد: شرکت املاح معدنی سالانه ۵۵ هکتار بوتهکاری در تالاب میقان اراک انجام میدهد.
وی افزود: پایش ازشرکت املاح به صورت مستمر انجام میشود، این شرکت در فهرست واحدهای آلاینده نیست.
مدیر کارخانه املاح معدنی ایران تصریح کرد: ماده معدنی مورد نیاز شرکت در سه ماه از معدن میقان تامین و برداشت میشود، پس از برداشت در محل واحد تولیدی برای مصرف سالیانه دپو میشود.
رضوانی فرد ادامه داد: با توجه به نتیجه یک پژوهش انجام گرفته به منظور کمترین آسیب به محیط زیست منطقه، فرایند استخراج با بیل مکانیکی انجام میشود.
وی گفت: ماده معدنی مورد استفاده این مجموعه حدوداً ۳۵ تا ۴۵ درصد رطوبت دارد و در فرایند استخراج به دلیل این شرایط هیچگونه تولید ریزگرد در منطقه ایجاد نمیشود و استخراج، حمل و دپو آن موجب تشکیل کانون هیچ گونه ریزگردی نمیشود.
مدیر کارخانه املاح معدنی ایران تصریح کرد: مسیر خاکی انتقال مواد معدنی از معدن تا واحد تولیدی به صورت مرتب توسط ماشین آلات شرکت آبپاشی میشود، تا گرد و خاکی ایجاد نشود.
رضوانی فرد افزود: یکی از محصولات شرکت با نام کلرید کلسیم که آن را به عنوان مالچ سبز میشناسند و مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست است، برای جلوگیری از خیزش گرد و غبار در بسیاری از کشورها و برخی استانهای کشور استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: این محلول جاذب رطوبت است و برای جادههای خاکی که خیزش گردو غبار دارند، بسیار مناسب است و در برخی از استانها از آن استفاده میشود.
مدیر کارخانه املاح معدنی ایران اظهار کرد: برای یخ زدایی سطح جاده اغلب از نمک استفاده میشود که باعث آسیب به محیط زیست میشود، اما در بسیاری از کشورها از محلول کلرید کلسیم استفاده میکنند که مادهای سازگار با محیط زیست است.
رضوانی فرد اضافه کرد: گرد و غبار از مواد دپو شده در محل واحد تولیدی ایجاد نمیشود، این مواد در همه شرایط یک رطوبت ۳۰ درصدی دارد و یکی از ویژگیهای سولفات سدیم این است که آب را به خود جذب میکند.
وی گفت: در دریاچه محلهایی که خشک شده است یک لایه سفید مایل به سبز دیده میشود که سله بسته و سفت شده که خود موجب جلوگیری از خیزش کرد و غبار میشود، این یکی از ویژگیهای سولفات سدیم است و در زمان خیزش باد و طوفان در محل دریاچه هرچند خشک شده باشد، هیچ گونه گردو غباری مشاهده نمیشود اما در حاشیه تالاب این گردو غبار مشاهده میشود.
نظر شما