نیازمند سکوی شناختی در حوزه فرهنگ و اجتماعی شهر هستیم

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: نیازمند سکوی شناختی در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهر هستیم که فراگیر برای همه سلایق و دارای شناخت به‌روز به مسائل داشته باشد، همچنین واکنش مؤثر و به موقع ایجاد کند و ضریب نفوذ و خروجی قابل اثرسنجی نیز داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی صالحی امروز _چهارشنبه چهاردهم آذر_ در سلسله نشست‌های هم‌اندیشی با عنوان «کارگروه فرهنگی و اجتماعی باشگاه شهراندیشان شهرداری اصفهان» اظهار کرد: ماهیت تشکیلاتی، قانونی و ساختاری که برای کشور پیش‌بینی شده است، بر اساس قانون اساسی یکی از اتفاقات کم‌نظیر آن، پیش‌بینی مشارکت مردم تا پایین‌ترین سلول‌های اجتماعی در سطح روستاها است.

وی افزود: شوراهای اسلامی شهر و روستا مبنایی در قانون اساسی است که پایین‌ترین حد مشارکت مردم برای اداره روستاها و شهرها در آن پیش‌بینی شده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اصل ۱۰۰ تا ۱۰۶ قانون اساسی که تاکید دارد، بخش بیشتر مسئولیت‌ها به این مجموعه واگذار شود، گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، خود شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز نیازمند بدنه کارشناسی و مشارکتی همچون باشگاه شهراندیشان هستند.‌

صالحی با بیان اینکه برای مشارکت ارزش قائل هستم و معتقدم مشارکت ابزاری برای افزایش تأثیر و دقت در تصمیم‌ها است و فراگیری و ضریب نفوذی اتفاقات و تصمیمات را ارتقا می‌دهد، گفت: در روش‌شناسی چرایی‌هایی داریم و اینکه چرا باید روش‌شناسی کنیم، در این راستا نگاه مشارکتی به مسائل نیز از نظر من نوعی روش‌شناسی است.

وی ادامه داد: اگر از عمق، پیشینه و ریشه مسائل شناخت کافی نداشته باشیم، نمی‌توانیم درباره آن موضوع اظهار نظر کنیم و پیرامون رفع و ارتقا آن نظر دهیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به سه مؤلفه فرهنگ، اجتماع و شهر که هر کدام ویژگی‌های پیچیده‌ای دارد و اگر بخواهیم وارد هر موضوع شویم باید روی ابعاد آن تسلط داشته باشیم، تصریح کرد: کیفی‌بودن مسائل فرهنگی یکی از مهمترین مسائلی است که ضرورت تصمیم مشارکتی را بیشتر می‌کند، در این راستا اگر نتوانیم شبکه ای بین خرده فرهنگ‌ها یا سر سلسله‌های حوزه فرهنگ و اجتماع برقرار کنیم، به‌طور قطع تأثیرگذاری و ضریب نفوذی که از آن انتظار داریم، رخ نمی‌دهد.

صالحی ادامه داد: امروز الگوریتم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و هم الگوریتم اجتماعی گروه همسان جدا از هم ایجاد می‌کند یا همان گروه‌های ایزوله که مولف‌هایی که بتواند بین این گروه‌ها ارتباط برقرار کند چه از نظر صنفی یا قشری و سنی، این مؤلفه‌ها می‌تواند شبکه را برقرار کند پیام را برساند.

وی با اشاره به شاخص دیگر که پیش‌رونده بودن است، گفت: مسائل امروز ما راهکارهای دیروز هستند در حوزه فرهنگ اگر توجه کنیم، ما امروز با مسائلی به عنوان چالش روبه‌رو هستیم که ماحصل تصمیمات گذشته است و فکر نمی‌کردیم روزی به چنین چالش‌هایی فکر کنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نظام‌های متأثر که مؤلفه بعدی حوزه فرهنگی و اجتماعی است، در این راستا نمی‌توانید در جایی مداخله کنید، اما اثری بر نظام کناری یا در هم تنیدگی با نظام دیگر دارد، نداشته باشید و این تصمیم گیری‌ها را پیچیده می‌کند، اظهار کرد: مهم‌تر از آن تأثیرات چند ساحتی حوزه فرهنگ است، همانگونه که رهبری اشاره کردند و در الگوی ملت‌های منطقه در مورد هرج و مرج بر مسئله باورها و اندیشه‌ها تاکید داشتند.

صالحی تاکید کرد: امروزه در حوزه فرهنگ شاهد تأثیرات ظاهری، محتوایی، ضمیر ناخودآگاه، باورها و اندیشه‌ها و سوابق فکری و ذهنی هستیم که با این مقوله‌ها می‌خواهیم طراحی راهبرد کنیم.

وی با اشاره به مشارکت‌محور شدن حوزه فرهنگ گفت: از گذشته تاکید داریم که مجموعه مثل شهرداری باید از تصدی‌گری در حوزه فرهنگ کنار بکشد، زیرا نه‌تنها وظیفه تخصصی ندارد، بلکه سلیقه، ظرافت‌ها و فناوری‌هایی که اضافه شده برای به روز ماندن و برای اینکه سرپنجه قوی داشته باشد، باید توسط مردم رخ بدهد، در این راستا شناخت، مسئله شناسی و ارائه راهکار توسط مردم انجام شود، اما شهرداری بسترساز باشد و پشتیبانی کند و شرایط را برای اندیشیدن و اجرا فراهم کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: در حوزه اجتماعی و شهر، خرده نظام‌ها، انسان محوری و شبکه‌ای بودن وجود دارد و معتقدیم شهر موجود زنده است و نمی‌توانیم شهر را متوقف کنیم تا یک به یک مسئله فرهنگی فکر کنیم و آن را تحلیل و سپس راهکار ارائه دهیم، در حالی که قطار در حال حرکت است پیچ و مهره‌هایی از هم باز شده را ببندیم و کمک به حرکت رو به جلوی آن بکنیم.

صالحی با اشاره به اینکه نیازمند سکوی شناختی در حوزه فرهنگ و اجتماع شهر هستیم، که فراگیر همه سلایق باشد، شناخت به‌روز مسائل داشته باشد، و واکنش مؤثر و به موقع ایجاد کند و ضریب نفوذ و خروجی قابل اثرسنجی نیز داشته باشد، تصریح کرد: نیازمند این هستیم که خروجی کار گروه فرهنگی باشگاه شهراندیشان پلتفرمی باشد که یک نظام مشارکتی مسئله‌محور با نقش‌آفرینی مؤثر مخاطب و مبتنی بر خروجی را تحقق ببخشد.

وی افزود: آنچه امروز به عنوان یک مسئله مهم پیش روی ما است، مسئله مدیریت آسیب‌های اجتماعی در بخش پیشگیری و مقابله با آن است، در این راستا باید بررسی شود علت‌ها را کجا و با چه مدلی می‌توانیم مدیریت کنیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مسئله‌محور شدن یا ویژه‌کردن خدمات شهرداری برای هر خانواده خاطرنشان کرد: ما امروز نمی‌توانیم خدمات فراگیر برای یک منطقه یا یک محله از شهر ارائه کنیم باید در مقیاس کوچه و از سطح خانواده خدماتی مبتنی بر نیازمندی را ارائه نمائید.

صالحی درباره به اثرگذاری اقدامات فرهنگی تصریح کرد: رهبری نیز در دیدار اخیر با مسئولان اصفهان اشاره کردند که اقدامات باید اثرگذاری داشته باشد و اثرسنجی شود.

وی افزود: آنچه در فصل بودجه دولت و شهری مطرح می‌شود، این است که چطور می‌توانیم نسبت نهادهای حاکمیتی در حوزه فرهنگ را با مجموعه مردمی و بخش خصوصی تعریف کنیم تا هم‌افزایی رخ دهد و حل مسئله و بهره‌وری اقدامات در بخش هزینه در حوزه فرهنگ را به حداکثر خودش برسانیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: اگر برای این مسائل مطرح شده، راهکار قابل تحمل ارائه شود، آن را مستند می‌کنیم و به عنوان تجربه در اختیار آیندگان قرار می‌دهیم، در این دوی امدادی تجربه به مجموعه بعدی منتقل می‌شود و حتی قابلیت دارد به‌عنوان پیشنهاد به مجموعه‌های مختلف در کشور ارائه شود.

کد خبر 816493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.