احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط شرکت‌های توزیع نیروی برق

شرکت‌های توزیع نیروی برق درباره کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در اوج بار سال آینده، احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را با جدیت پیگیری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در همایش توجیهی مجریان توسعه نیروگاه‌های خورشیدی که در این سازمان برگزار شد، با اشاره به تکلیف برنامه هفتم پیشرفت برای توسعه تجدیدپذیرها در کشور و دستور قاطع رئیس‌جمهور مبنی بر توسعه ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر طی ۳ سال، اظهار کرد: بر این اساس مقرر شده شرکت‌های توزیع نیروی برق تا پیک بار تابستان ۱۴۰۴ حدود ۵۰۰ نیروگاه ۳ مگاواتی (در مجموع ۱۵۰۰ مگاوات) احداث کنند، البته این ۵۰۰ ساخت گاه حداقل کار است و محدودیتی برای گسترش این تعداد وجود ندارد.

وی، شناسایی ساخت گاه، دریافت مجوز از منابع طبیعی و محیط زیست و فنس کشی اراضی را از وظایف شرکت‌های توزیع دانست و افزود: به محض اینکه شرکت‌های توزیع تکالیف خود را انجام دهند و آمادگی خود را اعلام کنند، ما پیمانکار را برای نصب تجهیزات نیروگاه خورشیدی اعزام خواهیم کرد و مالکیت این نیروگاه‌ها با دولت و وزارت نیرو خواهد بود.

قرارداد با شرکت چینی برای تأمین تجهیزات نیروگاههای خورشیدی

علیرضا پرنده مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا نیز در این همایش با اشاره پیش بینی رشد ۵ درصدی مصرف برق در اوج بار سال آینده اظهار کرد: توسعه تجدیدپذیرها می‌تواند ناترازی تولید و مصرف برق را در اوج بار سال آینده تا اندازه‌ای کاهش دهد.

وی با بیان اینکه توسعه تجدیدپذیرها از طرح‌های اولویت دار وزارت نیرو است، افزود: باید در نظر داشته باشیم که فرصت ما محدود است و برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی تا پیک بار ۱۴۰۴ باید از همین امروز پای کار باشیم.

معاون فنی و مهندسی ساتبا از شرکت‌های توزیع نیروی برق خواست که بهترین سایت‌ها را برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر به این سازمان معرفی کنند و ادامه داد: با یک شرکت چینی برای تأمین تجهیزات مورد نیاز این طرح قراردادی امضا شده است.

معافیت صنایع از برنامه‌های مدیریت بار با ساخت نیروگاه خورشیدی

در بخش دیگری از این همایش، عبدالرضا حسینی‌مهر، مجری طرح توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر توانیر، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق، موجب رفع دغدغه بهره‌برداران به دلیل افت ولتاژ فیدرهای شبکه عنوان و اظهار کرد: تاکنون از مجموع ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور ۶۰۸ مگاوات آن به نیروگاه‌های خورشیدی اختصاص یافته که باید افزایش یابد.

وی در ادامه با انتقاد از عدم تشکیل کارگروه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در برخی از شرکت‌های توزیع نیروی برق، خواستار تشکیل و معرفی سریع این کارگروه‌ها شد و افزود: پیگیری جهت تخصیص تسهیلات توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، ارائه پیشنهاد احداث این نیروگاه‌ها در ساختمان‌های اداری، استفاده از ظرفیت دفاتر روابط عمومی برای فرهنگ‌سازی، برگزاری جلسه با ادارات صمت و جهاد کشاورزی و شناسایی نقاط دارای افت ولتاژ در شبکه فشار متوسط و تلاش در جهت تأمین زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی را از جمله انتظارات توانیر از شرکت‌های توزیع است.

مجری طرح توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر توانیر در ادامه، اصلاح ساختار سازمانی این شرکت‌ها با هدف تقویت مجریان توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، تسهیل دستورالعمل‌ها و روش‌های اجرایی و بررسی راهکارهای پرداخت تسهیلات به مشترکان را نیز از انتظارات شرکت‌های توزیع نیروی برق دانست و عنوان کرد: بخشی از تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی تا چند روز آینده تحویل گرفته می‌شود و هریک از شرکت‌های توزیع که زودتر ساخت گاه خود را بر اساس ضوابط نهایی کند، برای شروع کار به ساتبا معرفی خواهد شد.

حسینی مهر در پایان خاطرنشان کرد: مقرر شده است چنانچه صنایع کوچک با یک شیفت کار، ۵۰ درصد، با دو شیفت کار، ۶۵ درصد و با سه شیفت کار، ۸۰ درصد تقاضای برق خود را نیروگاه خورشیدی احداث کنند، از مدیریت مصرف بار در ایام ناترازی برق در سال ۱۴۰۴ معاف خواهند شد.

کد خبر 816325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.