چالش‌های دفع آب‌های سطحی در اهواز/ تلاش مدیریت شهری برای رفع معضل

آب‌گرفتگی معابر اهواز طی سال‌های گذشته همواره یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان و مدیریت شهری اهواز بوده و نارضایتی آن‌ها را در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، اهواز شهری مسطح است و شبکه دفع آب‌های سطحی ندارد، به علاوه اقلیم اهواز با شهرهای دیگر متفاوت است و بارندگی‌های شدید در مدت زمان کم همواره دفع آب‌های سطحی را با چالش روبه‌رو کرده است.

شبکه فاضلاب این شهر قدیمی و فرسوده است و کشش دفع آب‌های سطحی و فاضلاب را ندارد.

آب‌های سطحی اهواز با پمپ‌ها و شبکه فاضلاب فرسوده دفع می‌شود، اما باران‌های شدید در بازه زمانی کوتاه کار را دشوارتر کرده است.

سال‌های گذشته و با حداقل بارندگی خیابان‌های اهواز زیر آب می‌رفت و آب‌گرفتگی بعضی معابر تا یک هفته نیز باقی می‌ماند.

چالش‌های دفع آب‌های سطحی در اهواز/ تلاش مدیریت شهری برای رفع معضل

آب باران و فاضلاب مهمان ناخوانده اهوازی‌ها

با ادامه احداث شبکه فاضلاب و اجرای پروژه‌های دفع آب‌های سطحی، سال گذشته آب‌گرفتگی در نهایت ۲۴ ساعت کاهش یافت و تنها در یکی از نقاط تا ۷۲ ساعت طول کشید و بعضی مکان‌ها بعد از یکی دو ساعت خشک می‌شد.

در نخستین بارندگی پاییزی امسال بیش از ۲۵ میلی‌متر بارش در اهواز داشتیم و تنها در ۱۰ دقیقه در محله کوی علوی بیشترین میزان بارندگی اتفاق افتاد با این وجود معابر در کمتر از ۱۲ ساعت تخلیه شد.

سال گذشته مدت زمان ماندآب در چندین نقطه زیاد بود که شهرداری با شناسایی ۱۸ نقطه بحرانی و اجرای پروژه‌های دفع آب‌های سطحی، مدت زمان آب‌گرفتگی در این نقاط را کاهش داد.

یکی از نقاطی که سال گذشته دچار آب‌گرفتگی شدید می‌شد، معابر و سطح آرامستان‌های شهدای انقلاب و بهشت آباد اهواز بود که در بارندگی اخیر مشکلی نداشت.

محمد طرفی یکی از ساکنان منطقه کوی علوی اظهار می‌کند: سال‌ها بود که با آب‌گرفتگی و پس‌زدگی فاضلاب عجین شده بودیم و برای ما دیگر عادی شده بود اما چند سال اخیر شرایط بهتر شده است به نحوی که آب‌گرفتگی خیلی زود برطرف می‌شود.

سعید خادمی ساکن کوی مهدیس نیز با اشاره به اینکه تا یک هفته ماندگاری آب داشتیم، تصریح می‌کند: نبود آسفالت و خاکی بودن خیابان‌ها در مهدیس معضلی بود که هنگام بارندگی و تجمع آب با آن روبه‌رو بودیم چراکه گل و لای پس از دفع آب که گاه تا یک هفته طول می‌کشید تا مدت‌ها باعث کثیف شدن ماشین‌ها و لباس‌هایمان می‌شد اما اکنون معابر آسفالت شده است و آب‌گرفتگی کمتری داریم.

علی شمس، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به هدایت دفع آب‌های سطحی با ۴۰ ایستگاه پمپاژ مشترک با آبفا به خبرنگار ایمنا عنوان می‌کند: جمع‌آوری آب‌های سطحی جزو وظیفه شهرداری‌ها است، از ابتدای این دوره مدیریت شهری طرح جامع هدایت آب‌ها در دستور کار قرار گرفت که نخستین زون از سمت کوی علوی اجرا و در کمترین زمان ممکن آب‌های سطحی هدایت شد.

وی با اشاره به اجرای زون دوم از سمت میدان کارگر به سمت رودخانه کارون، می‌گوید: کار زون سوم از منبع آب و حصیرآباد آغاز شده است و از مسیر شرکت دعبل خزاعی و کانال فولاد خوزستان اجرا و آب‌های سطحی به سمت نهر مالح هدایت می‌شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز تصریح می‌کند: در سال‌های گذشته مسیر هدایت آب‌های سطحی مشخص و از گذشته نوع بارندگی اهواز اینگونه بود اما با گذشت زمان و انجام ساخت‌وسازها از جمله ساخت و سازهای کارخانه‌جات، مسیرهای دفع آب‌های سطحی بسته شده و هدایت آب‌های سطحی را با چالش روبه‌رو کرده است.

شمس ادامه می‌دهد: وضعیت آب‌های سطحی بسیار آزاردهنده بود، یکی از نقاط بحرانی در محدوده پل سردار شهید هاشمی و لوله‌سازی بود که همیشه مردم در این نقطه گرفتار می‌شدند اما با لوله‌کشی‌های انجام شده، شرایط بسیار بهتر شد.

وی با بیان اینکه امسال ۱۰ هزار متر لوله‌گذاری برای دفع آب‌های سطحی کار شده است، خاطرنشان می‌کند: سال گذشته ۱۸ نقطه بحرانی شناسایی شد که محدوده نخلستان و خیابان آریا در منطقه ۴ و محله زعفرانیه بعضی از نقاط بحرانی بود و سال گذشته نیز آب به بعضی منازل مردم نفوذ کرد، اما در سال جاری با اقدامات انجام شده توسط شهرداری و آبفا، شرایط بسیار بهتری در این محلات داشتیم.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز تاکید می‌کند: تمام تلاش مدیریت شهری این است که ماندآب به حداقل زمان برسد تا شهروندان از بارندگی و نعمت الهی لذت ببرند و دچار کمترین مشکل شوند.

چالش‌های دفع آب‌های سطحی در اهواز/ تلاش مدیریت شهری برای رفع معضل

هدف این است که مشکلات شهروندان به حداقل برسد

سعید دشتی‌زاده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز با بیان اینکه از دو ماه پیش آمادگی‌های لازم برای همکاری با شهرداری و هدایت آب‌های سطحی انجام شده است به خبرنگار ایمنا خاطرنشان می‌کند: ۱۴۸ ایستگاه پمپاژ با تمام ظرفیت و تأمین صددرصد الکتروپمپ‌ها، تجهیز تابلوهای ایستگاه‌ها و توزیع و استقرار پمپ‌های مورد نیاز برای هدایت آب‌های سطحی انجام شده است تا مشکلی برای شهروندان پیش نیاید.

وی با بیان اینکه هدف ما این است که حداقل مشکلات برای شهروندان ایجاد شود، عنوان می‌کند: از سال گذشته تاکنون اقداماتمؤثری در بهشت‌آباد، کیانشهر، زعفرانیه و دیگر نقاطی که سال گذشته آب‌گرفتگی داشت، انجام شده است تا حداقل مشکلات ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز با اشاره به آخرین وضعیت اجرای طرح جامع شبکه فاضلاب تصریح می‌کند: این طرح نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته و اکنون ۴۲ پروژه در این خصوص در اهواز و کارون فعال است اما برای اجرای سریع‌تر آن باید اعتبارات مورد نیاز تأمین شود؛ اگر ۲۹ همت تزریق شود در یک بازه زمانی دو ساله می‌توان این طرح را تکمیل کرد.

در سال‌های گذشته میزان آب‌گرفتگی ها در بعضی محلات به نحوی بود که باید با قایق تردد می‌کردند اما در بارندگی چند روز پیش شاهد بودیم که آب‌گرفتگی این محلات به حداقل ممکن رسید و مردم رضایت‌مندی بهتری داشتند.

مدیریت شهری اهواز در آزمون واقعی خود و در نخستین بارندگی، عملکرد قابل قبولی داشت که امیدواریم در بارندگی‌های آینده نیز اینگونه باشد تا کمتر شاهد مشکل آب‌گرفتگی نباشیم.

البته به نظر می‌رسد مدیریت شهری اهواز باید پروژه‌های دفع آب‌های سطحی را با قوت اجرا کند تا مشکلات آب‌گرفتگی به حداقل ممکن برسد.

گزارش از حنان آلبوشهبازی

کد خبر 815938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.