سعید ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از ویژگیهای نوآورانه برنامه ۱۴۱۰ استفاده از روش «تحلیل لایهای علتها» است؛ مزیت تحلیل لایهای علتها این است که هنگام بررسی یک مشکل در تحلیلهای اولیه، با توجه به اینکه نخستین دلایلی که به ذهن میرسد، شاید دلایل ریشهای بروز آن مشکل نیست، الگوی تحلیل لایهای علتها، ابزار و شاخصی است که ما به سطوح عمیقتر علت آن مشکل نیز توجه کنیم و متناسب با آن سطوح برنامههای اصلاحی داشته باشیم.
وی افزود: برای مثال بهطور معمول یکی از علتهای ایجاد ترافیک کمبود شبکه معابر سطح شهر و راهحل آن افزایش این معابر است، اما هنگامی که کمی پایینتر بیاییم، ممکن است ناشی از الگوی توسعه شهری، توزیع کاربریها و ویژگیهای آن در سطح شهر باشد.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تصریح کرد: روش تحلیل لایهای علتها در سطوح مختلف کمک میکند که لایههای پنهان از علتها و راهکارها مدنظر باشد و تنها به سطح نخست علتها توجه نشود.
ابراهیمی با بیان اینکه این برنامه راهبردی شامل پنج هدف کلان، ۲۱ هدف خرد، هفت ارزش و ۱۲۳ راهبرد است که با مشارکت حداکثری ذینفعان درونسازمانی و برونسازمانی تهیه شده است، گفت: سال ۱۴۰۴ نخستین سال اجرای برنامه عملیاتی است، البته این الگوی برنامهریزی با توجه به اینکه برنامه افق هفتساله دارد، آن هفت سال در قالب سه برنامه عملیاتی دو تا سهساله میتواند پوشش داده شود و بهنوعی این نخستین برنامه است، بنابراین نزدیک به زمان برنامه باید سطح تحققپذیری بیشتری باشد.
وی ادامه داد: در گذشته برای تدوین برنامهها یک افق پنجساله را در نظر میگرفتیم و پروژهها را احصا میکردیم، اما به دلیل اینکه زمان بیشتر امکان اینکه نسبت به برنامه تدوین شده انحراف پیدا کنیم را افزایش میداد، مدلهای عملیاتی حداکثر دوساله مطرح میشود، برنامهها به اجرا و انطباق آنها با چیزی که پیشبینی شده است بسیار نزدیکتر است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: مواردی که برای سال ۱۴۰۴ پیشبینی میشود عین آن وارد بودجه میشود، اما برنامهای که برای ۱۴۰۵ پیشبینی میشود ممکن است دستخوش بخشی از تغییرات شود، اما در مجموع تغییرات آن زیاد نخواهد بود.
ابراهیمی اظهار کرد: برنامه عملیاتی ابزاری است که هدفهایی که در برنامه راهبردی پیشبینی کردیم را با درصد بیشتری محقق کنیم.
نظر شما