مجتبی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بر اساس «قانون هوای پاک» وزارت نیرو مکلف است نیاز آبی فضای سبز شهرها را از طریق پساب فاضلاب تأمین کند، اما تأمین آب صنایعی همچون پالایشگاه و نیروگاه در اصفهان در اولویت نخست بوده و تأمین آب فضای سبز اصفهان از پساب در اولویت دوم وزارت نیرو قرار گرفته است؛ این موضوع بیانگر این است که محیط زیست مردم اصفهان در اولویت نخست برخی مسئولان نیست.
وی افزود: شهر اصفهان حدود شش هزار هکتار فضای سبز دارد که بیش از چهار هزار هکتار آن در اختیار شهرداری اصفهان است و حدود دو هزار هکتار دیگر به سایر نهادها و سازمانها تعلق دارد که از مجموع وسعت فضای سبز شهر حدود ۵۵ درصد آن بهصورت قطرهای آبیاری میشود و حدود ۲۵۰۰ هکتار فضای سبز پیرامون این شهر قرار دارد که آبیاری آن بهصورت قطرهای یا تحت فشار است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: فضای سبز این کلانشهر متشکل از درخت، درختچه، گل و گیاهان پوششی نظیر چمن بوده و کاشت چمن در فضای شهر اصفهان به حداقل ممکن کاهش یافته که این مسئله موجب کاهش رطوبت هوای این شهر شده است.
حقشناس گفت: فضای سبز موجود شهر میراث گذشتگان است و باید از آن حفاظت کرد، اما برای توسعه فضای سبز یا جایگزین کردن گونههایی که از بین میروند، باید از گونههای مقاوم به کمآبی استفاده کرد.
وی ادامه داد: فعالیتهای این واحد شامل تأمین آب، انتقال، توسعه و بهسازی و هوشمندسازی شبکههای توزیع و مصرف بهینه آب فضای سبز است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشی از فضای سبز شهر به روش تحت فشار آبیاری میشود، زیرا بسیاری از عرصههای فضای سبز شهر باید به روش غرقابی آبیاری شود، اما بهرهوری آن را افزایش دادهایم و در این راستا آبیاری زیرسطحی بهصورت آزمایشی اجرا شده است.
حقشناس گفت: نیاز آب فضای سبز تابع شرایط محیطی، گیاه و اقلیم است و نیاز آب فضای سبز شهر از اسفند تا انتهای شهریور روند صعودی دارد، اما فضای سبز شهر بهطور میانگین سالانه به ۶۲ میلیون متر مکعب آب نیاز دارد که فقط ۳۰ درصد آن از چاهها تأمین میشود.
وی افزود: میزان آبدهی چاههای شهر متأثر از جریان آب در زایندهرود است و در پی خشک شدن زایندهرود، بخش قابل توجهی از منابع تأمین آب فضای سبز شهر کاهش پیدا کرده و مشکلاتی برای تأمین آب فضای سبز به دنبال داشته است، بنابراین شهرداری پساب تصفیهشده فاضلاب را جایگزین آب چاه کرده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: شهرداری این کلانشهر از ۱۰ سال گذشته، طرح جامع تأمین آب، انتقال و توزیع آب را بهمنظور تأمین پایدار و یکپارچه آب فضای سبز مناطق پانزدهگانه شهر اجرا کرده و تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.
حقشناس گفت: این طرح شامل احداث تصفیهخانههای ثانویه پساب، ساخت مخازن آب تصفیه شده پساب، اجرای خطوط انتقال بوده است که تا پایان سال آینده تکمیل میشود.
نظر شما