به گزارش خبرگزاری ایمنا، دریاچههای ایران تکهای زیبا و با طراوت از طبیعت رنگارنگ هستند که در گوشه و کنار سرزمینمان با گرد آمدن آبهای باران و برف و جوشش چشمهسارها نشاط و فضایی مطلوب برای رویش گیاهان و زیستگاهی مناسب برای حضور جانوران و پرندگان فراهم کردهاند؛ در واقع میتوان گفت هر دریاچه منظرهای تماشایی در طبیعت و مقصدی منحصر به فرد برای طبیعتگردی و گردشگری است.
دریاچه مهارلو یا دریاچه صورتی
این دریاچه، نوعی دریاچه نمکی محسوب میشود که در ۲۷ کیلومتری شیراز واقع شده است؛ آنچه دریاچه مهارلو را از سایر دریاچههای ایران متمایز میکند رنگ آن است زیرا به علت وجود نوع خاصی از جلبکها و همچنین به دلیل داشتن پتاسیم بالا و شوری زیاد، به رنگ صورتی دیده میشود؛ این دریاچه، محل زندگی پرندگانی زیادی مانند اردک، لک لک، فلامینگو و پلیکان است و همچنین میتوان انواع لاک پشت، سوسمار و مار را در آنجا مشاهده کرد.
دریاچه چورت
این دریاچه زیبا در ده کیلومتری روستای چورت و هفتاد و یک کیلومتری ساری واقع شده است و نام اصلی آن میانشه است اما به علت نزدیکی دریاچه به روستای چورت با نام دریاچه چورت، معروف شده است؛ در اثر زلزلهای در سال ۱۳۱۸، مسیر آب چشمه در این مکان مسدود شده که باعث خلق این دریاچه زیبا شده است؛ در فصلهای بهار و تابستان که سطح آب پایینتر است، میتوان درختهایی را که قبلاً در این مکان روییده بودند مشاهده کرد که سر از آب بیرون آورده و منظرهای خارقالعاده را پدید میآورند؛ یکی از تفریحات مربوط به دریاچه ماهیگیری است ولی امکان شنا کردن وجود ندارد.
از جمله فعالیتهایی که در این دریاچه انجام میشود، میتوان به قایقسواری اشاره کرد؛ جنگل حاشیه این دریاچه نیز در نوع خود تماشایی و رویایی است. این جنگل انواع درختان را در خود جای داده که همیشه سایهای خنک دارند.
از جمله دیدنیهای حوالی دریاچه چورت میتوان چشمه پلهای باداب سورت اشاره کرد که رنگهای بینظیر و نمای جالبی دارد؛ فراموش نکنید که بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر به دریاچه چورت است و میتوان زیباییهایی وصفناشدنی را در آنجا دید.
دریاچه الندان
دریاچهای که بارش باران و برف تنها منبع تأمین آب آن است و هیچ رودی وارد آن نمیشود؛ ویژگی نوع خاک اطراف دریاچه منحصر به فرد است، به صورتی که در اثر اندک باران و برف تمام آبهای آن به سمت دریاچه سرازیر میشوند و به علت عدم نفوذپذیری خاک آن، میزان ماندگاری آب در دریاچه زیاد است.
در اطراف دریاچه گونه گیاهی خاص و پوشش سبزی همچون گلهای بنفشه، الزی، درختچههای ازگیل، ولیک و تلکا وجود دارد.
الندان در نزدیکی روستای ازنی در ۶۵ کیلومتری ساری واقع شده است و نه تنها خود دریاچه، بلکه مسیر منتهی به دریاچه و طبیعت بکر آنها زیبایی فراوانی دارند که هرساله مسافران زیادی برای دیدن زیباییها به این منطقه سفر میکنند.
دریاچه گهر
گهر معنی آب جمع شده است؛ بر خلاف دریای خزر که هر از گاهی شلوغ میشود، دریاچه گهر مقصدی آرام برای کسانی است که دوست دارند از طبیعت ناب لذت ببرند.
گهر در ۳۵ کیلومتری دورود لرستان در منطقه حفاظتشده اشترانکوه واقع شده است و برای رسیدن به آن نیاز به یک پیادهروی چهل دقیقهای است؛ دریاچه در واقع به دو بخش گهر بالا و پایین تقسیم میشود که تنها ۱۰۰ متر از هم فاصله دارند؛ این دریاچه به نگین زاگرس معروف است و به علت آب زلالش در برخی جاها میشود کف آب و ماهیان در رفت و آمد را مشاهده کرد؛ ساحل گهر بزرگ در برخی از قسمتهای ضلع غربی و شرقی ماسهای است و در بقیه نقاط صخرهای است و در اطراف دریاچه جنگل و پوشش گیاهی وجود دارد و درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی و گلهای زیبای شقایق و لاله در اطراف آن قابلمشاهده هستند.
دریاچه نمکی
دریاچه نمکی در ۶۲ کیلومتری شرق قم واقع شده است؛ مساحت سطح دریاچه حدوداً ۱۸۰۰ کیلومترمربع است، اما فقط ۱ کیلومترمربع آن توسط آب پوشیده شده است، بنابراین ممکن است برای رسیدن به آب، تجربه منحصربهفرد راه رفتن روی لایههای ضخیم نمک داشته باشید.؛ همچنین در طول شب میتوانید از منظره دیدنی و آسمان پرستاره لذت ببرید.
علیرغم اینکه هیچ موجود زندهای در دریاچه یافت نمیشود، این دریاچه در نوع خود بینظیر است. این دریاچه سرشار از مواد معدنی است و منبع بینظیری از لیتیوم محسوب میشو؛ در کل، وسعت دریاچه متناسب با میزان بارندگی در فصلهای مختلف سال نوسان دارد؛ در مواقع بارندگی و ذوب برف ارتفاعات اطراف، بر میزان آب ورودی افزوده میشود و وسعت سطح آن زیاد میشود و در فصلهای گرم، وسعت آن کم میشود؛ همچنین آب دریاچه به غیر از آبهای سطحی، از دو رود، رود شور و قره چای که وارد این دریاچه میشوند، تأمین میشود.
نظر شما