تحول در بافت فرسوده و تاریخی شهر قم / تملک ۱۶۰ پلاک در محله دروازه ری

مدیر منطقه یک شهرداری قم گفت: اجرای پروژه بزرگ بازآفرینی محله شهدای دروازه‌ری و بازگشایی مسیری به طول ۱۴۰۰ متر علاوه بر حل مشکلات ترافیکی و کمبود فضای سبز، با اجرای اقدامات عمرانی و فرهنگی به رونق این محور کمک کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، محمدحسین علی‌اکبری صبح امروز _یکشنبه یازدهم آذر_ در نشست خبری پروژه بزرگ بازآفرینی محله شهدای دروازه ری که با حضور اصحاب رسانه استان در سالن جلسات شهرداری منطقه یک برگزار شد، اظهار کرد: منطقه یک با ۱۴۰۶ هکتار مساحت، دارای ۴۶۰ هکتار بافت فرسوده و ۱۷۶ هکتار بافت تاریخی است.

وی افزود: پروژه بازآفرینی محور شهدای دروازه ری با طول ۱۴۰۰ متر طول که از بلوار ۱۵ خرداد تا میدان جدیدالاحداث و از آنجا تا خیابان عمار یاسر امتداد دارد، به دلیل اهمیت بالای آن در سال گذشته به طور مستمر مورد بررسی قرار گرفت.

مدیر منطقه یک شهرداری قم با اشاره به تملک ۱۶۰ پلاک در این مسیر خاطرنشان کرد: در این پروژه ۱۴۵ پلاک در مسیر تعریض مسیر و ۱۵ پلاک نیز دارای کاربری فضای سبز در این پروژه وجود داشت که از این تعداد ۳۶ پلاک در سال‌های گذشته تملک و آزاد سازی شده بود.

علی‌اکبری اضافه کرد: در مجموع هزینه اجرای پروژه با در نظر گرفتن تورم بانک مرکزی بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

تحول در بافت فرسوده و تاریخی شهر قم / تملک ۱۶۰ پلاک در محله دروازه ری

اقدامات عمرانی و فرهنگی در اجرای پروژه بزرگ شهدای دروازه ری

وی با اشاره به اقدامات عمرانی در این پروژه تصریح کرد: زیرسازی و جدول‌گذاری، جداره‌سازی، بهسازی روشنایی، جابه‌جایی پست برق و احداث دو لکه فضای سبز و یک پارکینگ، ایجاد بوستان شهید شفیعی به مساحت ۴۵۰۰ مترمربع و بهسازی بقعه شیخ اباصلت از جمله اقدامات اجرایی در این پروژه است.

مدیر منطقه یک شهرداری قم عنوان کرد: بهسازی و بازسازی خانه موزه شهید شفیعی که اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار است و احداث ساختمان فرهنگی و سرای محله شهدای دروازه ری با مساخت ۱۴۰ مترمربع در چهار طبقه از دیگر طرح‌های اجرایی در این پروژه است.

علی‌اکبری با اشاره به چالش‌های مالی گفت: بیش از ۹۰ درصد هزینه‌های این پروژه از منابع داخلی شهرداری قم تأمین شده و فقط برای تملک هفت پلاک از منابع ۴۸ هکتاری استفاده شده است.

درخواست شهروندان برای بهسازی محله نوبهار

وی از درخواست‌های مردمی برای بهسازی محله نوبهار خبر داد و گفت: با توجه به اینکه تمام هزینه‌های صرف از منابع داخلی شهرداری قم بوده، برای پیشبرد پروژه نوبهار به منابع مالی بیشتری نیاز داریم.

مدیر منطقه یک شهرداری قم تاکید کرد: با تکمیل این پروژه تقاضا برای صدور پروانه تجدید بنا در این محور افزایش یافته است که نشان از اقبال شهروندان برای ساخت‌وساز در این محله دارد.

رکوردشکنی در بازآفرینی بافت تاریخی دروازه ری

علیرضا خاکی، مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم نیز با تأکید بر اهمیت بازآفرینی بافت‌های تاریخی و فرسوده، اظهار کرد: پروژه بزرگ بازآفرینی محله شهدای دروازه ری که با رویکرد تسهیل‌گری اجرا شد، توانست در مدت ۴ ماه به سرانجام برسد و این رکوردی کم‌نظیر در سطح کشور است.

وی افزود: مطالعات جامع پیش از آغاز پروژه و راه‌اندازی اولین دفتر تسهیل‌گری در محله شهدای دروازه ری، دو عامل کلیدی در تحقق این موفقیت بوده است.

نقش دفاتر تسهیل‌گری در پروژه بازآفرینی

مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم با اشاره به اهمیت دفاتر تسهیل‌گری بیان کرد: این دفاتر نقش واسطه میان مردم و نهادها را ایفا می‌کنند و با پیگیری مشکلات اجتماعی و کالبدی، زمینه را برای توانمندسازی محلات فراهم می‌سازند.

خاکی با اشاره به قرارداد ۵۰۰ میلیون تومانی میان شهرداری قم و سازمان بهسازی برای دفتر تسهیل گری محله دروازه ری افزود: ارتباط با جامعه محلی و نهادهای مرتبط، اجرای برنامه‌های آموزشی، و ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی، از دیگر وظایف دفاتر تسهیل‌گری است.

وی همچنین با اشاره به تأثیر این دفاتر بر افزایش انگیزه مردم برای بازسازی محلات خود، تصریح کرد: دو عامل اساسی، یعنی ماندگاری مردم در محل و انگیزه بازسازی، به طور ویژه در دستور کار این دفاتر قرار دارد.

تبدیل بقعه اباصلت به مجموعه‌ای فرهنگی برای اصحاب رسانه

مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر، بهسازی مجموعه تاریخی اباصلت با اعتباری نزدیک به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را از دیگر اقدامات سازمان دانست و عنوان کرد: بر اساس توافق نامه‌ای فی مابین سازمان و اداره کل اوقاف پس از بهسازی داخل بقعه، این مجموعه به پاتوقی برای گفت‌وگوی اصحاب رسانه و فعالیت‌های فرهنگی تبدیل خواهد شد.

خاکی با بیان اینکه طراحی المان ورودی محله شهدای دروازه ری در دست بررسی است، افزود: در حال مطالعه شواهد تاریخی هستیم تا بهترین نماد را برای یادآوری این دروازه طراحی کنیم.

وی عنوان کرد: سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر در نظر دارد با توسعه دفاتر تسهیل‌گری و اجرای پروژه‌های مشابه در محلات دیگر، روند بازآفرینی را ادامه دهد.

مدیرعامل سازمان بهسازی اطراف حرم مطهر تأکید کرد: با یک الگو نمی‌توان تمام بافت‌های فرسوده را بهسازی کرد، بنابراین هر محله نیاز به رویکردی خاص و متناسب با شرایط خود دارد.

کد خبر 815376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.