به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از وبدا، صابر جباری فاروقی اظهار کرد: در سیاستهای جمعیتی، چند برنامه بالادستی مرتبط با فرزندآوری و جمعیت داریم که شامل سیاستهای کلی جمعیت، سیاستهای کلی خانواده، سیاستهای کلی سلامت و حتی سیاستهای کلی رفاه و تأمین اجتماعی است.
وی با بیان اینکه کشور به سرعت در حال رفتن به سمت چاله جمعیتی است، افزود: ازدواج بسیار مهم است و اگر ۱۰ میلیون نفری که در سن ازدواج قرار دارند، ازدواج کنند، نرخ باروری در سالهای آینده رشد میکند، چراکه در کشور، متوسط تولد اولین فرزند پس از ازدواج، بالای چهار سال است و فرزندآوری در سالهای نخست ازدواج رخ نمیدهد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت همه دستگاههای اجرایی کشور در حوزه جمعیت تصریح کرد: وزارت بهداشت میتواند نقش مهمی در سلامت جمعیت داشته باشد، زیرا مراقبتهای قبل، حین و بعد بارداری، سلامت نوزادان و کودکان توسط وزارت بهداشت ارائه میشود و وزارت بهداشت در حوزه جمعیت، نقش ویژهای دارد.
جباری ادامه داد: در سیاست کنترل جمعیت همه دستگاهها و وزارت بهداشت نقش خود را به خوبی انجام دادند، اما در حال حاضر و در راستای افزایش نرخ رشد جمعیت، وزارت بهداشت است که با تمام توان برای جوانی جمعیت کار میکند، مهمترین مسئله در رشد جمعیت و فرزندآوری، فرهنگسازی است تا انگارههای ذهنی مردم برای سرمایه دانستن فرزند به جای هزینه، تغییر یابد.
وی گفت: ۱۳ استان برخوردار کشور که از نظر درآمد، اشتغال و مسکن کمترین مشکل را دارند، صاحب کمترین میزان باروری کلی در کشور هستند، سبک زندگی و نگاه به مادری تغییر نکرده است و بسیاری از افراد بهرغم تحصیلات بالا و درآمد مناسب، اقدام به ازدواج و فرزندآوری نمیکنند.
نظر شما