تقویت ارتباطات بین‌المللی بندرعباس با شهرهای خلاق جهان

معاون مرکز اسناد، مرکز خلاقیت و نوآوری و دبیرخانه شهر خلاق صنایع دستی شهرداری بندرعباس گفت: این شهر با برگزاری نشست‌ها و تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی، گام‌های مهمی برای تقویت ارتباطات با شهرهای خلاق در کشورهای مختلف برداشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان، حسین حسین‌زاده‌شهابی شب گذشته در سومین نشست شهرهای خلاق کشور با اشاره به سابقه تاریخی بندرعباس که از سال ۱۶۲۲ میلادی، به یاد فتح این بندر از دست استعمار پرتغالی‌ها به این نام شناخته می‌شود، اظهار کرد: مبادلات فرهنگی و تجاری با آفریقا، هند و کشورهای عربی تأثیرات چشمگیری بر تنوع فرهنگی بندرعباس گذاشته است، از گویش‌ها و پوشش‌ها گرفته تا غذاهای محلی که شباهت زیادی به غذاهای تند هندی دارد.

وی با اشاره به نقش بندرعباس در شبکه شهرهای خلاق یونسکو که در سال ۱۳۹۸ این شهر به آن پیوست، افزود: بندرعباس به‌دلیل تنوع گسترده صنایع‌دستی، دومین شهر ایران پس از اصفهان است که به این شبکه ملحق شده است.

معاون مرکز اسناد، مرکز خلاقیت و نوآوری و دبیرخانه شهر خلاق صنایع‌دستی شهرداری بندرعباس گفت: در دوره کرونا اقداماتی همچون آموزش‌های مجازی، راه‌اندازی بازارچه‌های مجازی و برگزاری نشست‌ها و نمایشگاه‌های مشترک با اصفهان انجام شد که نمونه‌ای از این اقدامات، برگزاری نمایشگاه مشترک صنایع دستی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بود که بازخوردهای مثبتی به همراه داشت.

حسین‌زاده شهابی با اشاره به کمبود فضای فروش صنایع‌دستی در بندرعباس و افتتاح فروشگاه دائمی صنایع‌دستی اضافه کرد: این اقدام در راستای حمایت از هنرمندان محلی انجام شده است، همچنین طراحی لباس‌های سنتی برای کودکان و بزرگسالان به‌عنوان یکی از برنامه‌های نوآورانه با استقبال عمومی مواجه شده است.

وی با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی ادامه داد: با مشارکت یونسکو و دبیرخانه شهرهای خلاق، نشست‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی با هدف تسهیل روابط با شهرهای خارجی همچون ابوظبی، سمنان، کرمانشاه و اصفهان برگزار شده است که یکی از اهداف اصلی این نشست‌ها، معرفی ظرفیت‌های گردشگری و صنایع‌دستی بندرعباس در سطح جهانی است.

معاون مرکز اسناد، مرکز خلاقیت و نوآوری و دبیرخانه شهر خلاق صنایع‌دستی شهرداری بندرعباس با اشاره به همکاری با مدارس برای آموزش خلاقیت در حوزه صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان در قالب مسابقات و جشنواره‌های ایده‌پردازی، به طراحی المان‌های شهری با موضوع صنایع‌دستی پرداخته‌اند و آثار برگزیده آن‌ها به نام خودشان در کتاب‌های مرجع ثبت و منتشر خواهد شد.

حسین‌زاده‌شهابی با تاکید بر اهمیت ارتباطات بین‌المللی از تلاش‌های شهرداری بندرعباس برای گسترش همکاری‌ها با کشورهایی همچون کره جنوبی و روسیه خبر داد و گفت: هدف ما ایجاد ارتباط مؤثر و گسترش فعالیت‌های خلاقانه در راستای توسعه پایدار شهر بندرعباس است.

کد خبر 815199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.