با ابقای سرمربی، وقت انتقاد از فوتسال است یا حمایت؟

کارشناسان فوتسال کشورمان بر این باورند که ابقای وحید شمسایی در تیم ملی فوتسال تصمیم فدراسیون فوتبال است و با انتقادات بسیاری که نسبت به عملکرد تیم کشورمان وجود دارد، باز هم باید به این تصمیم احترام گذاشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نیم‌فصل رقابت‌های لیگ برتر فوتسال کشورمان با قهرمانی گیتی‌پسند به پایان رسید و تیم‌های لیگ برتری نیز پس از برگزاری هفته چهاردهم به استقبال تعطیلات رفتند، پس از به پایان رسیدن هفته چهاردهم وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی کشورمان لیست بازیکنان مدنظر خود برای حضور در اردوی تیم ملی را اعلام کرد. این اتفاق در شرایطی رقم خورد که پس از رقابت‌های جام‌جهانی و ناکامی ایران در این تورنمنت، اخباری درباره قطع همکاری فدراسیون با وحید شمسایی به گوش می‌رسید.

در واقع عملکرد این سرمربی مورد انتقاد برخی اهالی فوتسال قرار گرفته بود و از همین‌رو به نظر می‌رسید فدراسیون فوتبال با وی قطع همکاری کند، اما برخلاف انتظار و پس از کش‌وقوس‌های فراوان تصمیم گرفته شد تیم کشورمان با هدایت شمسایی به کار خود ادامه دهد. این در حالی است که لیست بیست‌وچهارنفره تیم‌ملی فوتسال ساعاتی پیش منتشر شد و کادر فنی تیم ملی بازیکنان مدنظر خود را برای بیستم تا بیست‌وششم آذر به مرکز ملی فوتبال فراخواندند.

تیم‌ها عیار خود را نشان دادند

محمود خوراکچی، کارشناس فوتسال کشورمان درباره نیم‌فصل رقابت‌های لیگ برتر به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در این دوره از رقابت‌های لیگ برتر فوتسال، تیم‌ها به‌واسطه نتایجی که در هفته‌های ابتدایی کسب کردند، عیار واقعی خود را نشان دادند، اما در این میان تیم گهرزمین برخلاف عملکرد مطلوب نقل‌وانتقالاتی شروع خوبی در لیگ برتر نداشت، هرچند این تیم پس از پایان هفته پنجم تا نیم‌فصل لیگ برتر شخصیت واقعی =خود را نشان داد و در قامت یک مدعی ظاهر شد.

وی می‌افزاید: تیمی که هدف، شخصیت و بازیکنان بین‌المللی داشته باشد، هنگام بحران می‌تواند به‌خوبی شرایط خود را کنترل کند و گهرزمین سیرجان چنین کاری را انجام داد، همچنین تیم‌هایی همچون گیتی‌پسند، کراپ الوند، مس سونگون و پالایش نفت بندرعباس مدعی کسب عنوان قهرمانی هستند.

انتظار بیشتری از لیگ برتری‌ها وجود دارد

کارشناس فوتسال کشورمان بیان می‌کند: از نظر من جدول رقابت‌های لیگ به سه بخش تقسیم شده است؛ تیم‌های اول تا پنجم مدعی هستند و تیم‌های ششم تا یازدهم تا پایان فصل در میانه جدول خواهند ماند، سایر تیم‌ها نیز برای ماندن در لیگ برتر تلاش خواهند کرد.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به شرایطی که فوتسال ایران دارد، انتظار کیفیت بالاتری از تیم‌های لیگ برتری می‌رفت. در فوتسال جهان دفاع تک‌به‌تک و بازی با توپ دروازه‌بان بسیار رایج است، اما در کشور ما چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و باید روی این دو ویژگی بیشتر کار شود، البته نباید فراموش شود در فاز حمله نمایش قابل توجهی داشتیم.

قرار نبود شمسایی جدا شود

خوراکچی درباره ادامه همکاری وحید شمسایی با تیم ملی تصریح می‌کند: جدایی وحید شمسایی از تیم ملی تنها در فضای مجازی مطرح شد و مسئولان فدراسیون همچون مهدی تاج و احسان اصولی چنین نظری نداشتند؛ این سرمربی با فدراسیون قرارداد دارد و از نظر من طی مدتی که وی هدایت تیم کشورمان را بر عهده داشته، عملکرد قابل قبولی را ارائه داده است؛ به وحید شمسایی باید فرصت چهارساله داده شود، بنابراین وی همچنان برای نشان دادن توانایی‌های خود فرصت دارد.

وی عنوان می‌کند: تیم ملی برزیل در یک دوره جام‌جهانی و کوپا آمریکا موفق به کسب نتیجه مطلوب نشد، اما فدراسیون این کشور از سرمربی خود حمایت کرد و در نهایت تیم ملی برزیل در جام‌جهانی و کوپا آمریکا به قهرمانی دست پیدا کرد، این قهرمانی‌ها دستاورد اعتماد به سرمربی بود، بنابراین در ایران نیز باید به وحید شمسایی فرصت داده شود و نتیجه اعتماد دوباره فدراسیون به این سرمربی در آینده مشخص خواهد شد.

با ابقای سرمربی، وقت انتقاد از فوتسال است یا حمایت؟

جوان‌گرایی دستاورد شمسایی است

کارشناس فوتسال کشورمان درباره ضعف‌های تیم ملی خاطرنشان می‌کند: تیم کشورمان بدون مشکل نیست، اما هیچ تیمی در جهان بدون ایراد نیست؛ مشکلات اصلی تیم ملی به مسائل باشگاهی برمی‌گردد، برای نمونه ضعف‌های دفاعی تیم ملی در بازی‌های باشگاهی نیز به چشم می‌خورد. سرمربی تیم ملی فرصت کمی برای هماهنگی بازیکنان دارد و به همین دلیل مربیان لیگ باید ضعف‌های تیمی را برطرف کنند.

وی یادآور می‌شود: بدون تردید با حضور بازیکنان جوانی که وحید شمسایی فرصت بازی را در اختیار آن‌ها قرار داده است، پیشرفت، توسعه و پشتوانه‌سازی مناسبی در انتظار تیم کشورمان خواهد بود و تمام این موارد از دستاوردهای این سرمربی است.

جام‌جهانی برای باتجربه‌ها است

خوراکچی با اشاره به نظر برخی کارشناسان درباره میانگین سنی بالای تیم ملی اضافه می‌کند: من همچون برخی بدون سند و مدرک صحبت نمی‌کنم؛ آمار می‌گوید بازیکنانی همچون پارساپور، بازیار، اکرمی، مسعود یوسف، خلیل‌وند، کدخدایی، مهدی رستمی‌ها، بهمن جوان، سعید ممبینی، سجاد یوسف‌خواه، اسدشیر، امیرحسین داوودی، امیرحسین ابطحی، بهداد شیخ‌احمدی و سایر مهره‌های جوان توسط وحید شمسایی به تیم ملی معرفی شدند و سابقه ۱۰ یا ۱۵ بازی ملی برای آن‌ها به ثبت رسیده است؛ چنین اتفاقی در کدام دوره برای تیم ملی رقم خورده است؟ تمام این بازیکنان آینده تیم کشورمان را تشکیل خواهند داد.

وی تاکید می‌کند: بررسی دوره‌های گذشته جام‌جهانی نشان می‌دهد چهار تیم مدعی میانگین سنی بالای ۳۰ سال داشتند و میانگین سنی تیم ملی نیز در این دوره ۳۰ سال بوده است؛ انتظار بالایی از تیم کشورمان وجود دارد و به همین دلیل بازیکنان باتجربه در جام‌جهانی بازی کردند، تیم‌هایی همچون ازبکستان، تاجیکستان و افغانستان در قامت مدعی نبودند و به همین دلیل فرصت بازی را در اختیار بازیکنان جوان خود قرار دادند.

با ابقای سرمربی، وقت انتقاد از فوتسال است یا حمایت؟

انتقاد باید سازنده باشد

کارشناس فوتسال کشورمان درباره حمایت از تیم ملی تصریح می‌کند: به عنوان بازیکن و سرمربی در تیم ملی حضور داشته‌ام و زمانی‌که هدایت تیم کشورمان بر عهده من بود توقع داشتم بین اهالی فوتسال وفاق ملی وجود داشته باشد، همواره از تیم کشورمان حمایت کرده‌ام و تقاضا می‌کنم به دور از در نظر گرفتن جایگاه‌های شخصی از طریق برگزاری جلسه‌های هم‌اندیشی شرایط تیم ملی را بهبود ببخشیم.

وی عنوان می‌کند: انتقاد باید سازنده باشد؛ هیچ حمایتی از وحید شمسایی ندارم و تنها از تیم کشورمان حمایت می‌کنم، برخی می‌گویند محمود خوراکچی به دلیل دوستی با وحید شمسایی در مصاحبه‌های خود از منافع وی حمایت می‌کند، اما من همواره انتقادات، پیشنهادها و راهکارهای لازم را ارائه می‌دهم و این موضوع در دوره‌های گذشته نیز وجود داشته است.

خوراکچی اضافه می‌کند: اگر تیم ملی نتیجه بگیرد، اهالی رسانه، باشگاه‌ها و بازیکنان نیز نتیجه آن را می‌بینند، بنابراین موفقیت تیم کشورمان موفقیت جامعه ورزش است؛ نه از وحید شمسایی بلکه از تیم کشورمان حمایت می‌کنم و همواره در راستای سازندگی صحبت کرده‌ام؛ همان‌گونه که آرزوی دیدن موفقیت ملی‌پوشان سایر رشته‌های ورزشی را دارم برای فوتسال نیز دغدغه‌مند هستم. بهتر است که واقع‌بینانه به مسائل نگاه کرد تا از طریق همدلی و اتحاد فوتسال کشورمان به موفقیت دست پیدا کند.

کیفیت مسابقات پایین است

علی افضل، کارشناس فوتسال کشورمان درباره نیم‌فصل رقابت‌های لیگ برتر فوتسال به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در فصل جاری رقابت‌ها بعضی از تیم‌ها به دلیل یارگیری مناسب جایگاه اول تا پنجم جدول را به خود اختصاص دادند، همچنین برخلاف سال‌های گذشته که تنها دو تیم برای کسب جام تلاش می‌کردند، در این دوره از رقابت‌های لیگ برتر پنج تیم مدعی کسب عنوان قهرمانی هستند، با این وجود بر این باور هستم کیفیت فنی مسابقات پایین است و آنچه اهالی فوتسال انتظار دارند، اتفاق نیفتاده است.

وی می‌افزاید: تیم کشورمان در رقابت‌های جام‌جهانی ناکام ماند و این موضوع مرتبط با عملکرد تیم‌های باشگاهی است، چراکه تنها برای قهرمانی تلاش می‌کنند و به مواردی همچون پرورش بازیکن توجه ندارند.

با ابقای سرمربی، وقت انتقاد از فوتسال است یا حمایت؟

نظر کارشناسان اهمیت دارد؟

کارشناس فوتسال کشورمان درباره ادامه همکاری فدراسیون با وحید شمسایی خاطرنشان می‌کند: اعضای فدراسیون به این نتیجه رسیده‌اند که وحید شمسایی در تیم ملی باقی بماند و باید به این تصمیم احترام گذاشت، اما امیدوارم تیم کشورمان در آینده بتواند نتایج خوبی کسب کند.

وی ادامه می‌دهد: وحید شمسایی به‌عنوان سرمربی تیم ملی تفکرات خود را در تیم کشورمان پیاده کرده است و از دست کارشناسان فوتسال کاری برنمی‌آید؛ هر چقدر انتقاد وجود داشته باشد مرتبط با کارشناسانی همچون من نیست، چراکه نظر کارشناسان برای فدراسیون اهمیت ندارد، برای تیم کشورمان آرزوی موفقیت دارم که البته گمان نمی‌کنم چنین اتفاقی رقم بخورد.

جوان باکیفیت نداریم!

افضل تصریح می‌کند: عملکرد بازیکنان در تیم ملی همان چیزی است که آن‌ها در تیم‌های باشگاهی از خود ارائه می‌دهند و هیچ پیشرفتی در فوتسال ایران وجود ندارد، در واقع تیم‌ها تنها برای قهرمانی و ماندن در لیگ برتر تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به جوان‌گرایی وحید شمسایی اضافه می‌کند: پیش از جوان‌گرایی کیفیت بالای تیم کشورمان اهمیت دارد، گاهی یک بازیکن سی‌ساله عملکرد بهتری نسبت به جوان هجده‌ساله دارد؛ در حال حاضر تلاشی از سوی مهره‌های جوان دیده نمی‌شود و نمی‌توان جوان‌گرایی را تنها به دعوت بازیکنان جوان به تیم ملی خلاصه کرد.

برخی ملی‌پوشان اصول اولیه را نمی‌دانند

کارشناس فوتسال کشورمان ادامه می‌دهد: در تمام تیم‌های مطرح جهان بازیکنان هجده‌ساله نمایش قابل‌توجهی دارند.

وی یادآور می‌شود: استعدادیابی در رده‌های نوجوانان، جوانان و امید در ایران طی دو هفته برگزار می‌شود و تیم‌های باشگاهی نیز برای پرورش بازیکن هیچ تلاشی نمی‌کنند؛ برخی بازیکنان تیم ملی حتی اصول اولیه فوتسال را نیز نمی‌دانند.

افضل تاکید می‌کند: زیرساختی در فوتسال ایران وجود ندارد که بتوان درباره آن صحبت کرد، باشگاه‌هایی همچون گیتی‌پسند، مس سونگون، گهرزمین و کراپ الوند باید سالن اختصاصی داشته باشند، اما چنین چیزی وجود ندارد و این موضوع نشان می‌دهد زیرساخت فوتسال ایران ضعیف است. امیدوارم مربیان وقت بیشتری برای بازیکن‌سازی بگذارند تا بتوانیم به فوتسال روز جهان نزدیک شویم.

کد خبر 815191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.