میزان ذخیره سوخت نیروگاه‌ها ۴۵ درصد کاهش پیدا کرده است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: میزان ذخیره سوخت نیروگاه‌ها در هشت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه گذشته ۴۵ درصد کاهش داشته است و به همین دلیل موضوع مصرف مازوت و خاموشی برق خانگی مطرح شد.

فرهاد شهرکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در تهران اظهار کرد: ترکیبات گوگردی مازوت تولیدی کشور ۳.۵ درصد است که هفت برابر میزان استاندارد جهانی است، به عبارت دیگر اگر ترکیبات گوگردی مازوت تا ۰.۵ درصد کاهش پیدا کند این سوخت را می‌توان در صنایع مصرف کرد، بنابراین در حال حاضر مشکل تنها میزان مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نیست، بلکه کیفیت پایین مازوت نیز مطرح است.

وی افزود: سازمان محیط زیست اعلام کرده است که هفت درصد آلودگی هوا ناشی از مصرف مازوت در نیروگاه‌ها است و این هفت درصد ترکیبات گوگردی بسیار خطرناک دارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بعضی از این مواد شیمیایی حتی ۰.۱ درصد هم برای تنفس انسان خطرناک است و آسیب جدی به خردسالان و سالمندان وارد می‌کند، به همین دلیل درصد آلودگی ناشی از گوگرد به هر میزان که در هوا انتشار پیدا کند، خطرناک است و نمی‌توان نسبت به آن چشم‌پوشی کرد.

شهرکی اضافه کرد: در حال حاضر در بعضی نیروگاه‌ها مازوت و بعضی نفت و گاز استفاده می‌شود تا زمانی که تحویل گاز با مشکل روبه‌رو شد بتوانند در زمستان از سوخت مایه استفاده کنند.

وی عنوان کرد: فعالیت تعدادی از نیروگاه‌ها که در نزدیک شهر هستند و مازوت مصرف می‌کنند متوقف شده است، اما بعضی نیروگاه‌ها از شهرها دور است و به دلیل استفاده از مازوت ترکیبات سمی وارد هوا می‌کنند، با این وجود به‌دلیل اینکه باد ذرات خروجی این نیروگاه‌ها را به سمت شهر نمی‌برد مردم در معرض سموم مازوت قرار نمی‌گیرند، به همین دلیل مصرف سوخت در آن نیروگاه‌ها مشکلی ندارد.

میزان مصرف گاز در کشور برابر با ۱۱ کشور اروپایی است و به همین دلیل بهینه‌سازی مصرف گاز اهمیت زیادی دارد، از طرف دیگر بعضی صنایع ایران به دلیل ارزان بودن گاز به سمت بهینه‌سازی مصرف نرفته‌اند

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلی که سال جاری در زمینه تأمین سوخت نیروگاه‌ها به وجود آمد، تاکید کرد: ۳.۵ میلیارد لیتر حجم ذخیره‌سازی نیروگاه‌ها است که می‌توانند با نفت گاز یا مازوت پر شوند، اما میزان ذخیره سوخت نیروگاه‌ها در هشت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه گذشته ۴۵ درصد کاهش داشته است و به همین دلیل موضوع مصرف مازوت و خاموشی برق خانگی مطرح می‌شود.

شهرکی با تاکید بر اینکه قرار است بررسی شود که چرا میزان ذخیره سوخت نیروگاهی کمتر از حجم مخازن ذخیره نشده است، خاطرنشان کرد: اگر ذخایر نیروگاه‌های کشور ۳.۵ لیتر پر باشد و با میزان مناسب گاز تأمین شود و نیروگاه‌ها با حداقل مازوت کار کنند، در آذر با مشکل روبه‌رو خواهیم بود و بعد از آن دیگر محدودیت‌ها برطرف می‌شود.

وی اضافه کرد: وزارت نیرو باید با همکاری وزارت نفت مخازن نیروگاه‌ها را پر می‌کرد، نکته بعدی این است که وزارت نفت به جای اینکه مازوت با گوگرد ۳.۵ درصد تولید کند باید به سمت مازوتی با گوگرد ۰.۵ درصد برود، از طرف دیگر مازوت ۳.۵ درصد خورنده است و موجب از بین رفتن تجهیزات نیروگاهی می‌شود که به همین دلیل نیروگاه‌ها نیز ترجیح می‌دهند چنین مازونی را استفاده نکنند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: میزان مصرف گاز در کشور برابر با ۱۱ کشور اروپایی است و به همین دلیل بهینه‌سازی مصرف گاز اهمیت زیادی دارد، از طرف دیگر بعضی صنایع ایران به دلیل ارزان بودن گاز به سمت بهینه‌سازی مصرف نرفته‌اند.

شهرکی افزود: به‌عنوان مثال کارخانه‌ای که ۳۰ سال احداث شده به سمت بهینه‌سازی نرفته است در حالی که شرکت‌ها در دنیا هزینه سوخت را کامل می‌پردازند، بنابراین تلاش کرده‌اند که قیمت تمام شده را با بهینه‌سازی سوخت به شدت کاهش دهند.

کد خبر 814849

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.