به گزارش خبرگزاری ایمنا، آئین رونمایی از نمایشنامه عاشورایی بوی سیب، به قلم زنده یاد استاد ابراهیم کریمی هسنیجه پنجشنبه هشتم آذر برگزار شد.؛ رسول هنرمند، مسئول تئاتر حوزه هنری دبیر برگزاری جلسه در این نشست اظهار کرد: ابراهیم کریمی هسنیجه هنرمند گرانقدری که نقش بی بدیلی در تئاتر اصفهان داشت و در طول عمر کوتاه اما با برکت خود شاگردانی بر جای گذاشت که هم اینک در زمینه تئاتر حرفی برای گفتن دارند؛ استاد کریمی نه تنها از مفاخر تأثیر گذار و مانای تئاتر اصفهان، که ستارهای پر فروغ در آسمان هنر ایران به حساب میآیند.
وی افزود: استاد ابراهیم کریمی هسنیجه طرحی به نام ۱۴ تئاتر عترت قلم را به اجرا درآورد که در آن به آثار نمایشی پیرامون زندگی ائمه اطهار علیهم السلام پرداخته شده بود، اگر پس از گذشت ۱۶ سال از فراق ایشان در خاطر ما ماندگار شدهاند بی شک از دستگیری و عنایات خاص حضرات معصومین (سلام الله علیها) است. امید است بتوانیم صفحهای از فضائل این استاد عزیز را بنگاریم و قطرهای از چشمه زلال ایشان را به دوستداران فرهنگ و هنر بچشانیم.
همچنین وجیهه کریمی دختر استاد ابراهیم کریمی هسنیجه و گردآورنده اثر بوی سیب اظهار کرد: در مسیر جمعآوری و تنظیم آثار از همراهانم کمال تشکر و قدردانی را دارم؛ باکمک این عزیزان بود که موفق شدیم قریب به ۲۰ اثر از پدرم را به مرحله آماده سازی و چاپ برسانیم.
وی ادامه داد: پدرم استاد کریمی آثار بسیار زیادی دارد، آثاری که برخی مفقود شدهاند، برخی ناقص به دست ما رسیدهاند و برخی دیگر که به طور کامل از ایشان به جای مانده است، تعداد آثاری که به کمال و صحت از ایشان بر جای مانده نزدیک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ اثر نمایشنامه و پژوهش است که آثار تنظیم شده این تعداد را از سایت نثر رخدیس به صورت برخط و یا با سفارش به صورت چاپی میتوان تهیه کرد.
کریمی نقطه آغاز تئاتر آئینی_عاشورایی بوی سیب را پیشنهاد محمد حسین صفری برای کارگردانی این اثر دانست و عنوان کرد: پس از پیشنهاد ایشان به جهت شروع اثر آئینی نهایت از بین آثار پدرم اثر بوی سیب انتخاب شد و پس از پردازش و پرداخت هنرمندانه، این اثر نمایشی در برج آزادی به صورت یک اجرای بسیار زیبا و دلچسب و مخاطب پسند به روی صحنه رفت هم اکنون نیز از امشب به مدت ۱۰ شب در سالن ماه استان اصفهان به اجرا در خواهد آمد.
جهانبخش سلطانی، بازیگر نام آشنای اصفهانی سینما و تلویزیون هم اثر فاخر این استاد گرانقدر را ستود و عنوان کرد: ما و آقای کریمی همکاریهای بسیاری با یکدیگر داشتهایم و به نوعی در زیست فرهنگی هنری یکسانی آثار گوناگونی را شانه به شانه هم به مرحله اجرا در آوردهایم، بالاخص بعد از کار ماندگار جشن عاشورا این همکاریها بیشتر شد، بعد از آنکه جهاد دانشگاهی دانشگاه اصفهان به استاد کریمی پیشنهاد کار داد و اثری درام ایتالیایی از ایشان بر روی صحنه نمایش دانشگاه رفت و همین زمینه ادامه دار شدن همکاری شأن با جهاد دانشگاهی بود؛ ابراهیم کریمی بسیار بر کارش مسلط بود، چه بر کار درام چه در عمل و چه در نوشتن، ایشان بسیار اهل مطالعه بود و آثار را به عنوان ادای دین فرهنگی جدی میگرفت و بسیار پر مخاطب بود، برادرشان حسن کریمی هم در تئاترهایشان کار میکرد. آن دوران زمان خوبی بود و ابراهیم کریمی توانست در عرصه درام بسیار خوب عمل کند و استعدادهای زیادی را کشف کند.
فریدون سورانی، از دوستان و همکاران ابراهیم کریمی هسنیجه و بازیگر سینما و تلویزیون اضافه کرد: سبک کارگردانی استاد به سبک تقطیع و حرکات مقطع بود، به این صورت که هر جملهای را که بازیگر ادا میکرد بازی هم داشت و این هماهنگی بین متن و بدن بازیگر چیزی بود که در کارهای آقای کریمی بسیار شاهدش بودیم.
احمد اشرفیان از دوستان و شاگردان استاد در وصف این استاد بزرگ گفت: زبان مشترک شعر زبانی بود که ابراهیم کریمی آن را آگاهانه و حکیمانه برگزیده بود تا افکارش را به نمایش بگذارد، عشق بنیاد تمام آثار او بود و به موازات عشق یک اندوه فراوان و یک غم فروخورده در بیان ایشان و در نوشتههای ایشان موج میزد، به ویژه در نمایشنامه سه شب راحت، در میزبان در یل که آمیختهای بود از اندوه و شعر. شیخ اشراق رسالهای دارد به نام فی الحقیقه آلش که در آن میگوید عشق هم وزن اندوه است اینها کنار هماند و هم آمیزی غریبی بین این دو وجود دارد، راه عشق راه هولناکی است، این راه هولناک را ابراهیم کریمی عاشقانه انتخاب کرده بود و به عظمت خوف انگیز این راه آگاه بود و با اطمینان قلبی آن را میپویید.
سید محسن طباطبایی طباطبایی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در این نشست عنوان کرد: در ۱۰ سالی که تهران بودم با همه کارگردانان بزرگ حشر و نشر داشتم، سال ۷۲ که آمدم اصفهان و آثاری از استاد کریمی دیدم حسرت خوردم که چرا این آثار در سطح ملی دیده نمیشود، اگر بروید در میدان نقش جهان یک زیبایی ظاهری میبینیم اما روح والای هنر را در تار و پود این قالی نمیبینیم؛ در همین مدرسه چهارباغ در خدمت استاد فرشچیان بودیم، ایشان از روی گنبد مدرسه چهارباغ ۱ ساعت و نیم از طرح کند و کلید صحبت کردند، از حوزه هنری تشکر میکنم که این بزرگداشتها جزو باقیات و صالحاتشان است.
همچنین در حاشیه این آئین رونمایی بخشی از نمایش فاخر 《سوگ سیاوش》 استاد ابراهیم کریمی هسنیجه باز آفرینی و برای دوستداران آن استاد به اجرا درآمد.
نظر شما