به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، امید کریمیان، امروز _پنجشنبه هشتم آذر_ در کارگروه اشتغال استان که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: امسال در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۴ تسهیلات تکلیفی و اشتغال متناظر با تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و تبصره ۱۸ قانون بودجه سالهای قبل در قالب تبصره ۱۸ آمده است.
وی افزود: با هدف حمایت و تحرک بخشی به تولید و اشتغال پایدار قانون تکلیف را بر دستگاههای اجرایی مشخص کرده است.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تحقق اهداف مواد ۶ و ۷۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت برای کمک به اشتغال است که ماده ۲ قانون برنامه هفتم پیشرفت تکلیف کرده که سالانه یک میلیون شغل ایجاد شود و در ماده ۷۹ نیز رشد ۲۵ درصدی مهارتهای اشتغال آموزی بانوان پیشبینی شده است.
کریمیان ادامه داد: آمار بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰.۲ درصد با جایگاه شش کشوری بوده که شهرستانهای مریوان در استان بیشترین بیکاری با ۲۰.۸ درصد و سروآباد با ۸.۱ درصد را داشته که جای نگرانی است.
وی اضافه کرد: آمار بیکاری شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ استان ۷.۶ درصد با جایگاه ۱۶ کشوری بوده که قرار گرفتن در فهرست ۲۵ استان تک رقمی کشور، جای امیدوار است.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی به مشکلات اشتغال استان اشاره کرد و گفت: ناهماهنگی بین دستگاهها، نبود انسجام میان برنامههای دستگاههای اجرایی و نبود برنامه عملیاتی و ناپایداری، تمرکز نداشتن بر منابع و سختی فرآیندهای بانکی از جمله این مشکلات است.
وی فقدان سامانههای واحدهای نظارتی و عدم وجود پنجره واحد اقتصادی در استان، مانع و ترمز کاری برای سرمایه گذاری در استان بهنام سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به بهانه تعیین نوع زمین و عدم مجوز به سرمایهگذاران در اراضی شهرستانهای مریوان و سایر شهرستانهای استان را از دیگر مشکلات بخش اشتغال استان دانست.
کریمیان افزود: عدم تهیه، تصویب و ابلاغ طرح جامع منطقه آزاد تجاری صنعتی مریوان و بانه، مانع بزرگی برای توسعه و سرمایهگذاری در این شهرستانها است، چراکه منطقه آزاد اجازه هیچگونه فعالیت و سرمایهگذاری را تا تهیه طرح جامع نمیدهد و پس از گذشت سه سال از مهلت آن ضرورت دارد، این مشکل حل شود.
وی تصریح کرد: محیط زیست به بهانه محدوده حفاظت شده کوسالان اجازه هیچگونه فعالیت سرمایهگذاری و عمرانی و توسعهای را به دستگاههای اجرایی و متقاضیان سرمایهگذاری میدهد و سرمایهگذاری را در شهرستان سروآباد قفل کرده است.
نماینده مردم مریوان و سروآباد خاطرنشان کرد: برنامهای عملیاتی در بخشهای اقتصادی تعاونی، خصوصی و به تفکیک (خدمات، کشاورزی و صنعتی) بین دستگاههای اجرایی استان وجود ندارد و صرفاً تقسیم اعتبارات بر اساس سنوات گذشته یا قدرت چانه زنی بین دستگاهها صورت میگیرد، در صورتی که با این روش طرح آمایش استان و کارهای مطالعاتی صورت گرفته زیر سوال میرود.
کریمیان تصریح کرد: لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ و بند الف تبصره ۱۵، حجت را بر دستگاههای ملی و داستانی تمام کرده است و از این به بعد وزارت امور اقتصاد و دارایی، بدون برنامه عملیاتی هیچگونه اعتباری را توزیع نخواهد کرد.
نظر شما