ققنوس حزب‌الله

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه هشتم آذر ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «حکمرانی قانون به جای فیلترینگ» نوشت: اگرچه این روزها اینترنت زمینه‌ساز ایجاد تحولی بزرگ در اقتصاد دیجیتال، آموزش، تجارت الکترونیکی و توسعه علم و دانش است، اما این ظرفیت ویژه، مورد توجه مجرمان سایبری هم قرار گرفته و گاه این فضا برای جرایم مختلف از جمله کلاهبرداری، نقض قانون کپی‌رایت و… مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد. در همین راستا حکمرانی قانونمند فضای مجازی در جهان، مورد توجه قرار دارد اما با وجود دغدغه‌های فراوان در جهان در این زمینه، این سوال پیش می‌آید که آیا فیلتر گسترده پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌ها راه‌حل مقابله با چنین چالشی است؟ در این راستا نگاهی به رویکرد برخی کشورهای جهان داریم تا ببینیم به منظور ایمن‌سازی فضای مجازی، چه اقدامات شاخصی انجام داده‌اند که بدون اعمال فیلترینگ گسترده، موفق به مدیریت فضای مجازی شده‌اند.

در ژاپن به عنوان یکی از کشورهای دارای بیشترین سرعت اینترنت، زمینه دسترسی قانونمند کاربران به فضای مجازی امن فراهم شده است. در این کشور خبری از دیوار آتشین و فیلترینگ نیست و تنها قانون است که حکمرانی می‌کند. در ماه مه ۲۰۲۴، پارلمان ژاپن قانون محدودیت مسئولیت ارائه‌دهندگان (PLLA) مربوط به سال ۲۰۰۱ را اصلاح کرد. به این ترتیب پلتفرم‌ها ملزم به ایجاد روش‌هایی شفاف برای حذف محتواهایی خاص شدند. تهمت به دیگران بویژه اشخاص سیاسی و پورنوگرافی، بالاخص اگر پای کودکان در میان باشد، مشمول این قانون شده است. همچنین برخی فعالیت‌ها همچون فروش اسلحه یا انتشار فراخوان‌های سیاسی مخرب و موارد مرتبط با خشونت و تروریسم هم در ژاپن ممنوع است. پلتفرم‌ها ملزم شده‌اند با کمک ناظران متعددی که در این کشور به کار گرفته‌اند و وظیفه پرچمدار کردن محتوای نامناسب را به عهده دارند، چنین محتواهایی را به سرعت حذف کنند. در واقع صنعت اینترنت ژاپن عمدتاً از طریق خودتنظیمی پلتفرم‌ها کنترل می‌شود. در حکمرانی فضای مجازی این کشور، سانسور یا محدودیت صریح در محتوای اینترنتی وجود ندارد، اما خودتنظیمی، نقش مهمی در فعالیت ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی ژاپنی (ISP) ایفا می‌کند. ژاپن فاقد کمیسیون نظارتی مستقل است و وزارت امور داخله و ارتباطات (MIC) بر بخش‌های مخابرات و اینترنت نظارت می‌کند.

ققنوس حزب‌الله

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مهم‌ترین وظیفه نیروهای مسلح افزایش آمادگی و توان رزم است» نوشت: فرمانده معظم کل قوا در دیدار مسئولان و فرماندهان نیروی دریایی ارتش با گرامیداشت سالروز ۷ آذر ۱۳۵۹ و حماسه‌آفرینی ناوچه پیکان در مقابل دشمن بعثی که روز نیروی دریایی نام گرفته است، نیروی دریایی را در دنیای امروز نیرویی حیاتی و تعیین‌کننده خواندند و با تحسین فعالیت بخش‌های مختلف عملیاتی، اطلاعاتی، پشتیبانی، سازندگی و نوآوری در نیروی دریایی ارتش، گفتند: جهت‌گیری نیروهای مسلح به‌ویژه نیروی دریایی در همه فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باید متمرکز بر افزایش آمادگی و توان رزم باشد.

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای افزایش توان رزمی را باعث پیشگیری از تهاجم دشمن دانستند و افزودند: مهم‌ترین کار نیروهای مسلح پیشگیری از تهاجم است بنابراین باید به گونه‌ای عمل و توان رزمی کشور را در نگاه و رصد بدخواهان ایران برجسته کنید که به معنی واقعی احساس کنند هرگونه برخورد برای آن‌ها هزینه سنگینی به دنبال خواهد داشت.

رهبر انقلاب اسلامی، استمرار مأموریت‌های دریانوردی را ضروری برشمردند و گفتند: همچنان‌که پیش از این گفته شد می‌توان مأموریت چند ماهه ناوگروه ۸۶ و جزئیات آن را با زبان و ابزار هنر به افکار عمومی منتقل کرد. در ابتدای این دیدار امیر دریادار ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این نیرو در بخش‌های مختلف بیان کرد.

ققنوس حزب‌الله

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «جشن در بیروت، جنگ در تل‌آویو» نوشت: صبح روز چهارشنبه، خبر برقراری آرامش در آسمان لبنان و آغاز موج بازگشت آوارگان به سمت جنوب، داغ‌ترین خبری بود که رسانه‌های جهان به آن پرداختند. اگرچه اداره دفاع مدنی، یک‌سری دستورالعمل برای حفظ جان مردم صادر کرد و در بخشی از آن، درباره وجود بمب‌های منفجر نشده یا تجهیزات نظامی هشدار داد، اما این اقدام مانع از این نشد که ساکنان جنوب از بازگشت به منازل‌شان چشم‌پوشی کنند. تصاویر رسانه‌ها حاکی از ترافیک سنگین به سمت جنوب لبنان بود و مردم اقدام به پخش شیرینی و شکلات کردند. خبرنگار العربیه به‌ویژه از ترافیک سنگین در ورودی‌های ضاحیه جنوبی بیروت خبر داد. ساکنان این منطقه در حالی که پرچم‌های حزب‌الله و تصاویر شهدای مقاومت از جمله سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین را در دست داشتند، به شبکه المیادین گفتند: «ما این پیروزی را به نوه‌های خود ارث خواهیم داد.» شهروندان لبنانی این را هم گفتند: «ما به شهید سیدحسن نصرالله می‌گوئیم که اگر شما نبودید ما پیروز نمی‌شدیم و به این راه ادامه می‌دهیم و پیروزی نهایی حتمی است.» نفیسه کوهنورد، خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی در تشریح شرایط با بیان اینکه با شماری از لبنانی‌ها صحبت کرده است، گفت: «از روستاهای جنوب لبنان بودند. وقتی می‌پرسیدم که می‌دانید خانه‌تان پابرجاست یا نه، می‌گفتند نمی‌دانیم، مهم نیست، به هر حال برمی‌گردیم.» کوهنورد افزود: «به نوعی طرفداران حزب‌الله و کسانی که ما با آنها صحبت می‌کردیم می‌خواستند نشان بدهند که این آتش‌بس برای آنها یک «پیروزی» است. حس و حالی که کلاً در بیروت و مسیر جنوب شاهد آن بودیم، دست‌کم در میان طرفداران حزب‌الله حس پیروزی است.» همزمان با شادی مردم از بازگشت به خانه‌های خود، وزارت حمل‌ونقل لبنان نیز اعلام کرد روند بازسازی پل‌ها و گذرگاه‌های مرزی آسیب‌دیده را آغاز کرده است.

ارتش لبنان هم آمادگی خود را برای استقرار در جنوب این کشور مطابق با دستور دولت با هماهنگی نیروهای اضطراری سازمان ملل متحد (یونیفل) با آغاز اجرای توافق آتش‌بس مورد تأکید قرار داد. همچنین، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان روز چهارشنبه درباره دستاورد اخیر سخنرانی کرد و با بیان اینکه کشورش توانست اثرات تجاوزات رژیم صهیونیستی را خنثی کند، تأکید کرد: «ما نیاز مبرمی به وحدت ملی در میان همه مردم لبنان داریم و آوارگان باید به کشور خود بازگردند. ما در حال سپری کردن یک لحظه تاریخی هستیم که خطرناک‌ترین لحظه برای لبنان بود و مردم و تاریخ آن را تهدید کرد. جنگ چهره واقعی لبنان را در انسجام و وحدت ملی نشان داد.» بری از همه طوایف و نیروهای سیاسی در لبنان خواست این کشور را قوی‌تر و متحدتر نگه دارند و اینکه هرچه سریع‌تر رئیس‌جمهور انتخاب شود. وی به شهید نصرالله، ادای احترام کرد و از تمامی کسانی که در برقراری آتش‌بس نقش داشتند، تشکر کرد.

ققنوس حزب‌الله

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «ققنوس حزب‌الله» را برگزید و نوشت: اسرائیل نتوانست در دستیابی به اهداف اعلامی خود در حمله به لبنان موفق شود. مقامات تل‌آویو بارها اعلام کردند هدف‌شان از جنگ، تبدیل لبنان به غزه بود. نتانیاهو و گالانت مدعی بودند تا رودخانه لیتانی، یعنی تا ۲۰ کیلومتری عمق خاک لبنان پیشروی خواهند کرد. باند تبهکار حاکم بر سرزمین‌های اشغالی بارها مدعی شد ۸۰ درصد توان موشکی و پهپادی حزب‌الله را نابود کرده است. ۵۵ روز پس از آغاز حمله به لبنان اما آنها نتوانستند در جنگ زمینی توفیقی به دست بیاورند. رزمندگان حزب‌الله جنوب لبنان را به قتلگاه نظامیان صهیونیست تبدیل کردند. بر اساس گزارش‌های رسمی رسانه‌های رژیم صهیونیستی ارتش این رژیم روزانه در جنوب لبنان متحمل خسارات فراوان از جمله هلاکت و زخمی شدن نیروهای خود شد. حملات حزب‌الله به تجمعات نظامیان اسرائیل تقریباً جزو اخبار روزانه جنگ بود. حزب‌الله روزانه چند فروند موشک روانه سرزمین‌های اشغالی می‌کرد و اهداف مهمی را مورد اصابت قرار می‌داد. روند جنگ در ۲ هفته اخیر به سمتی رفت که راهبرد بیروت در مقابل تل‌آویو تبدیل به بخشی از عملیات‌های روتین حزب‌الله شد و رزمندگان مقاومت لبنان در چند مورد با موشک‌های بالستیک خود تل‌آویو را مورد اصابت قرار دادند. بحران آوارگان صهیونیست از شهرک‌های شمال سرزمین‌های اشغالی به حیفا و عکا نیز گسترش یافت. نتیجه آن شد که طبق نظرسنجی کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی، ۷۴ درصد غاصبان سرزمین‌های اشغالی اعلام کردند اسرائیل در اهداف حمله به لبنان ناکام ماند. نتانیاهو نیز اعلام کرد آتش‌بس با لبنان انتخاب بین بد و بدتر بود. به عبارتی او نیز تلویحاً پذیرفت نتوانست در رسیدن به اهداف جنگ علیه لبنان موفق شود. بله! اسرائیل ضربات سنگینی به حزب‌الله وارد ساخت. از ترور شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین گرفته تا ترور فرماندهان مقاومت و نیز انفجار پیجرها، همه ضربات سنگین به حزب‌الله بود اما آنچه مسلم است اینکه رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف اعلامی جنگ علیه لبنان ناکام ماند، بنابراین آتش‌بس با لبنان هرگز به عنوان یک پیروزی برای رژیم صهیونیستی به حساب نخواهد آمد.

ققنوس حزب‌الله

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «مردی که تمام نمی‌شود» را برگزید و نوشت: از زمانی که با آغاز انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم، نام محمدجواد ظریف با مسعود پزشکیان گره خورد، حمله رادیکال‌ها علیه وزیر امور خارجه اسبق کشور شکل جدیدی به خود گرفت و زمانی که ظریف وارد دولت شد، دور دیگری از حمله رادیکال‌ها با هدف حذف او کلید خورد. با توجه به اتمسفر فکری این طیف سیاسی (تندروها) و اینکه ظریف را مهره پیروزی پزشکیان و راه نیافتن جلیلی به پاستور می‌دانند، به نظر نمی‌رسد که این هجمه‌ها مبنی بر حضور ظریف در دولت پزشکیان به این زودی‌ها پایان پیدا کند، تا جایی که حتی اگر موضوع تابعیت قهری فرزندان معاون راهبردی رئیس‌جمهوری هم حل‌وفصل شود، در ادامه بهانه‌های دیگری برای ادامه حملات به ظریف وجود خواهد داشت.

با این حال محمدباقر قالیباف هم همسو با جریان ضد ظریف و تنها به فاصله چند روز پس از گزارشی مبنی بر «موافقت» رهبری با «اصلاح قانون تابعیت قهری»، انتصاب محمدجواد ظریف به عنوان معاون راهبردی مسعود پزشکیان را «غیرقانونی» دانست. این ادعایی بود که رئیس مجلس دوازدهم در جلسه دیروز چهارشنبه (هفتم آذر) و در پاسخ به حمید رسایی، از نمایندگان اصولگرای مجلس، مطرح و عنوان کرد «طبق قانون این انتصاب غیرقانونی است و ان‌شاءالله دولت تدبیر می‌کند. ما هم طبیعتاً به عنوان مجلس اقدامات قانونی را پیگیری می‌کنیم و شکی در این نیست.» این اظهارات در حالی از زبان قالیباف گفته شد که مهدی فضایلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری، دوم آذر در میانه تنش میان دولت و مجلس درباره استفاده از آقای ظریف در کابینه، گفته بود که رهبر جمهوری اسلامی به مسعود پزشکیان گفته با اصلاح قانون «تابعیت قهری» موافق است و خواسته این مطلب به مجلس نیز اعلام شود. هرچند پیش تر تصور می‌شد که موضوع تابعیت فرزندان ظریف، محور اختلاف نظر جدیدی بین جریان پایداری با قالیباف باشد، ولی چنین به نظر می‌رسد که رئیس مجلس دوازدهم نیز یکباره سمت رادیکال‌ها را گرفته و علاوه بر آنچه در مجلس گفت، در اولین نشست خبری ریاست مجلس شورای اسلامی که دیروز چهارشنبه، هفتم آذر ماه برگزار شد، اعلام کرد «اگر جای آقای ظریف بودم، با ظرافت کنار می‌رفتم.» البته این توصیه از سوی فردی که تلاش پرهزینه فرزندش «اسحاق قالیباف» برای دریافت تابعیت کشور کانادا که در نهایت ناکام هم ماند و در کوران انتخابات مجلس دوازدهم و حتی ریاست جمهوری به پاشنه آشیل او از طرف همین جریان رادیکال تبدیل شد، بیش از آنکه توصیه مدیریتی باشد، به نگاهی سیاست‌زده می‌ماند.

ققنوس حزب‌الله

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عصر طلایی رمزارزها» نوشت: بیت‌کوین در سال ۲۰۲۴ رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کرد و از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۲۰ درصد افزایش قیمت داشته است. به نظر می‌رسد که با تداوم این روند، سرمایه‌گذاری در این دارایی، با اختلاف نسبت به سایر بازارها برتری قابل توجهی دارد. این رمزارز پس از نزدیک شدن به قیمت ۱۰۰ هزار دلار، اخیراً با افت ۶.۷ درصدی در محدوده ۹۰ تا ۹۲ هزار دلار تثبیت شد. حمایت‌های دونالد ترامپ و وعده‌های او مبنی بر تبدیل آمریکا به پایتخت جهانی کریپتو، عامل مهمی در این رشد بود. از سوی دیگر، رویداد هاوینگ و افزایش پذیرش نهادی نیز از دلایل دیگر صعود قابل توجه پادشاه رمزارزها در سال جاری محسوب می‌شود. کارشناسان چشم‌انداز بیت‌کوین برای سال ۲۰۲۵ را امیدوارکننده توصیف کردند. در ایران نیز رمزارزها به‌عنوان یک بازار مهم برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است. محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی اخیراً خبر داد که تراکنش‌های ماهانه رمزارز در کشور به ۳۵ همت رسیده و ۱۰ میلیون معامله در بیش از ۲۱۸ کارگزار ثبت می‌شود.

ققنوس حزب‌الله

کد خبر 814443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.