به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محمدابراهیم حسننژاد شامگاه _سهشنبه ششم آذر_ در نشست با تشکلهای بخش کشاورزی استان مرکزی در حاشیه هفدهمین نمایشگاه کشاورزی در اراک اظهار کرد: قیمت گذاری دستوری در کوتاه مدت باعث ثابت ماندن قیمت کالا میشود، اما بعد از مدتی همین قیمت دستوری و سایر هزینههای تولید منجر به کاهش تولید و افزایش قیمتها خواهد شد، بنابراین باید این دخالت به حداقل برسد.
وی افزود: افزایش قیمتها مربوط به این دولت و دولتهای قبلی نیست، بلکه مؤلفههای مختلف اقتصادی تأثیر دارند که باید درست کنار یکدیگر قرار گیرد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: قیمتگذاری دستوری برای محصولات کشاورزی، خلاف است زیرا موجب میشود تا تولید رونق نگیرد.
حسن نژاد با بیان اینکه پارامترهای اقتصادی را نمیتوان با قیمتگذاری دستوری تعیین کرد افزود: یارانهای که به بخش تولید محصولات کشاورزی و دامی اختصاص مییابد در حقیقت با هدف حمایت از مصرفکننده نهایی پرداخت میشود و این نکته مهم باید مورد توجه فعالان این بخش و از جمله مردم قرار گیرد.
وی ادامه داد: ۴۵ درصد کشتار دام در خارج از محل کشتارگاهها انجام میشود و به همین دلیل آمار منسجم و صحیحی در زمینه کشتار و مصرف در کشور وجود ندارد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای داشتن آمار از وضعیت کشتار دام، تعداد پوست و سالامبور دام بررسی میشود تا آمار کشتار نزدیک به واقعیت کسب شود و در بخش دامپروری، نیاز است تا آمار دقیق استخراج و در نتیجه برنامهریزی برای تولید و صادرات مورد توجه قرار گیرد.
حسننژاد با بیان اینکه بهره برداران مواد پروتئینی را با زحمت زیاد تولید و در اختیار مردم قرار میدهند گفت: هرسال دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن مرغ در کشور تولید میشود که در هر ماه ۲۳۰ هزار تن را شامل میشود و همواره این میزان تولید و مصرف دچار ضعف و نقصان است.
وی ادامه داد: در بخشهای مختلف کشاورزی ظرفیت تولید به راحتی کسب نمیشود بنابراین از نظر سرمایهگذاری و بهرهوری باید حمایت جدی از بخش کشاورزی صورت گیرد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در تولید شیر هم زحمات فعالان بخش دامپروری از دید مردم پنهان است تصریح کرد: باید در سیاست کلان به این بخش پرداخته شود، شاید در تکنولوژی برای تولید محصولات کشاورزی نقص وجود داشته باشد اما در کیفیت قابل مقایسه با محصولات کشاورزی جهان است.
حسننژاد با اشاره به مشکلات تولید جوجهریزی واحدهای مرغداری خاطر نشان کرد: هر کمبود جزئی در بازار، آثار و تبعات زیادی بر جای میگذارد و باید با مدیریت شایسته از تلاطم در بازار مصرف جلوگیری شود.
نظر شما