به گزارش خبرگزاری ایمنا، در پایان رقابتهای لیگ حرفهای کشتی فرنگی پادوبنی در مسکوی روسیه، دو تیم ایران و روسیه در پایان ۱۰ وزن به تساوی ۵ بر ۵ رسیدند، اما با توجه به امتیاز عالی سعید اسماعیلی مقابل حریف روس در وزن ۶۷ کیلوگرم، ایران با امتیاز فنی بیشتر موفق به شکست تیم روسیه شد.
در رقابتهای کشتی آزاد نیز تیم کشتی آزاد ایران که در مجموع پنج وزن نخست با نتیجه پنج بر صفر عقب افتاد، اما در اوزان سنگین با اختلاف و امتیازات عالی به پیروزی رسید. تیم ایران در نهایت با نتیجه ۵ بر ۵ و امتیاز مثبت برابر با کسب دو پیروزی عالی مقابل یک برتری عالی مقابل روسیه به پیروزی رسید تا در مجموع در دو بخش پیروز شود.
در کشتی فرنگی مهدی بالی، نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم، ایمان محمدی در ۶۳، سعید اسماعیلی در ۶۷، محمدرضا گرایی در ۷۲ و محمدعلی گرایی در وزن ۸۲ کیلوگرم، مقابل رقبای روس به برتری رسیدند، اما پویا دادمرز در ۵۵ کیلوگرم، علی احمدیوفا در ۶۰ کیلوگرم، علی اسکو در ۷۷ کیلوگرم و علیرضا مهمدی در وزن ۸۷ کیلوگرم برابر رقبایشان تن به شکست دادند.
کشتیگیران کشورمان در اوزان سبک، بسیار دور از انتظار ظاهر شدند و نتوانستند از پس حریفان روس خود بربیایند و حتی رحمان عموزاد با دادن ۱۰ امتیاز به حریف نشان داد بیرحمی را کنار گذاشته است. در کشتی آزاد علی مؤمنی در ۵۷ کیلوگرم، رضا مؤمنی در ۶۱ کیلوگرم، رحمان عموزاد در ۶۵ کیلوگرم، سینا خلیلی در ۷۰ کیلوگرم و امیرمحمد یزدانی در ۷۴ کیلوگرم مقابل حریفان شکست خوردند و مهدی یوسفی در ۷۹ کیلوگرم، کامران قاسمپور در ۸۶، امیرحسین فیروزپور ۹۲ کیلوگرم، مجتبی گلیج در ۹۷ کیلوگرم و امیرحسین زارع در ۱۲۵ کیلوگرم مقابل حریفان روس به پیروزی رسیدند.
با احیای چرخه انتخابی، نسلهای آینده کشتی فرنگی ایران به اوج بازخواهند گشت
حسین حسینزاده، کارشناس کشتی فرنگی درباره پیروزی کشتی فرنگی ایران در مسابقات دوستانه کشتی ایران و روسیه به خبرنگار ایمنا میگوید: کشتی فرنگی از زمان حضور حسن رنگرز و کادرش پیشرفت چشمگیری داشته است و در هر مسابقه نتایج مطلوبی کسب میشود. کشتی فرنگی در این مدت با حمایتهای فدراسیون پیشرفتهای زیادی داشته است. با احیای چرخه انتخابی و استعدادیابیهای صورتگرفته نسلهای آینده کشتی فرنگی ایران مجدد به اوج خود بازخواهند گشت.
وی میافزاید: ما قهرمان المپیک شدیم و توانایی کسب شش مدال خوشرنگ را داشتیم، در مسابقات آلبانی خوشدرخشیدیم و در مسابقات امیدهای جهان به قهرمانی رسیدیم.
فرنگیکاران به خوبی درخشیدند
حسینزاده میگوید: در این مسابقات با اینکه کشتیگیران جوان بودند و اتفاقات غیرکشتی و ناداوریها تا حدودی جلوی کار نمایندگان ما را گرفت، اما فرنگیکاران بهخوبی درخشیدند. زمانی که اسپانسر، داوران و کشور میزبان همه باهم هستند، چنین رخدادهایی عادی است و داوران حقکشی میکنند و در کشتیهای پابهپا سمت میزبان میروند. اسپانسر به دنبال احیای مجدد کشتی روسیه بود. روسیه به دلیل حضور نداشتن در المپیک به دنبال این بود تا دوباره برای خود اعتبار بخرد و بگوید حضور در المپیک حقش بوده است.
روسها فکر نمیکردند سطح کشتی ایران این چنین بالا باشد
وی تصریح میکند: روسها فکر نمیکردند سطح کشتی ایران اینچنین بالا باشد و شاگردان رنگرز بهراحتی به پیروزی برسند. با اینکه تیم اصلی المپیک در کاروان حضور نداشت، بهترین نتیجه را گرفتیم. اگر در صحنههای خاک، داوری بهتر بود، بهطور قطع با نتیجهای بهتر به پیروزی میرسیدیم. کشتی فرنگی بهخوبی کار میکند، البته باید حمایتها بیشتر شود تا آینده را طلایی رقم بزنیم.
کارشناس کشتی بیان میکند: با برگزاری مجدد مسابقات انتخابی، میتوانیم انگیزه را در کشتیگیران برای حضور در تیم ملی بالا ببریم. در بعضی وزنها نفرات دوم و سوم حضور پیدا کردند و توانستند نتایج مطلوبی بگیرند. در وزن ۶۰ کیلوگرم کشتیگیر جوانی روی تشک رفت تا برای المپیک محک بخورد. این تورنمنت برای ما آغازگر راه المپیک ۲۰۲۸ بود. کشتیگیران جوان خوب کشتی گرفتند و نتایج مطلوبی را رقم زدند.
یوسفی جرقه امید را در دل دیگر کشتیگیران زنده کرد
بهروز یاری، کارشناس کشتی آزاد درباره پیروزی کشتی آزاد ایران در مسابقات دوستانه کشتی ایران و روسیه به خبرنگار ایمنا میگوید: این مسابقات بهخوبی عیار کشتی ایران را به نمایش گذاشت. در اوزان نخست ناامیدی زیادی وجود داشت، اما با کشتی خوبی که یوسفی در ۷۹ کیلوگرم گرفت، جرقه امید در دل دیگر دوبندهپوشان کاروان روشن شد تا در نهایت مغلوبی سرافکنده نباشند. پس از مهدی یوسفی، فیروزپور در ۹۲ کیلوگرم نتیجه را به سود ایران برگرداند و در دو وزن بالا نیز کشتیگیرانمان پشت روسیه را به خاک مالیدند.
وی میافزاید: بسیار خوشبین و مشتاق بودم تا در این مسابقات عیار واقعی کشتی ایران مشخص شود زیرا از پیروزی برابر کشتیگیران درجه دو و سه و کسب مدالهای کمارزش خسته شده بودیم و با این مدالها به دیگر رشتههای ورزشی در ایران فخر فروختیم.
پیروزی مقابل کشتیگیران روس در روسیه سربلندی و افتخار محسوب شود
کارشناس کشتی بیان میکند: این مسابقات بهواقع برای فدراسیون علیرضا دبیر و پژمان درستکار سربلندی و افتخار محسوب میشود. دستوپنجه نرم کردن با کشتیگیران روسیه طی ۲۵ سال گذشته اتفاق نیفتاده بود. در گذشته قهرمانان ملی ما جرئت رویارویی با حریفان روس در خاک روسیه را نداشتند، اما این فدراسیون و سرمربی ریسک کرد و موفق هم شد. کشتیگیران ما مقابل تیمی که مدعی قهرمانی در دنیا است با نتایجی مطلوب به پیروزی رسید و دل خانواده کشتی را شاد کرد.
رحمان عموزاد دیگر بیرحم نیست
یاری میگوید: اگر کشتی رحمان عموزاد را بررسی کنیم متوجه میشویم که تکبعدی کشتی میگیرد، وی حتی در سالی که مسابقات جهانی به قهرمانی رسیده بود، بدون ایراد کشتی نگرفته بود. با توجه به ازدواج عموزاد و دور بودنش از تمرینات، وضعیت آمادگی وی قابل پیشبینی بود. اگر عموزاد به این مسابقات اعزام شد به دلیل نبود پشتوانه در این وزن است. یکی از وظایف فدراسیون این است که در هر وزن یک یا دو کشتیگیر نزدیک به نفر اول داشته باشد.
وی ادامه میدهد: بیش از ۲۰ سال است که نداشتن نفرات پشتوانه همتراز با نفر اول، فدراسیون را درگیر کرده است. این مشکل را در ۸۶ کیلوگرم و کشتی کامران قاسمپور نیز میبینیم که چندین مرتبه از حسن یزدانی شکست خورده است یا قهرمانان حاضر در مسابقات جهانی در حد یزدانی نبودند. در کشتی قاسمپور تزلزل و دوگانگی به وضوح دیده میشد.
ناداوری نبود، داور حق میزبانی را رعایت کرد
کارشناس کشتی تصریح میکند: در کشتی یا بهطور کلی ورزش یک حق میزبانی وجود دارد و در تمام مسابقات کشور میزبان حقی را خواهد داشت. در مسابقات سال ۹۸ تهران علیرضا دبیر در فینال حریف ترک خود را سه بر صفر برد. کشتیگیر ترک روی سکو با چشمانی اشکبار گفت سال دیگر در مسابقات ترکیه اتفاقات امروز را تلافی میکند. سال بعد در آنکارا هارون دوغان مقابل دبیر با نتیجه سه بر صفر به پیروزی رسید؛ به هر حال جو سالن و تماشاگران، فشاری روی داور ایجاد میکند که دست داور به سمت کشور میزبان بلرزد. در این مسابقات ناداوری بهعمد وجود نداشت.
اوزان پایین نیازمند توجه ویژه است
یاری اظهار میکند: یکی از دلایلی که کشتیگیران سبک وزن ما از توفیق حضور در مسابقات جهانی به خوبی استفاده نمیکنند به علت میانگین وزنی ۷۰ کیلوگرم به بالای کشور است. در کشورهای آسیای شرقی همچون ژاپن میانگین وزنی ۶۰ به بالا است به همین علت کشتیگیران سبکوزن با تکنیک عالی بهخوبی پرورش پیدا میکنند. در ایران بهطورمعمول کشتیگیران اوزان ۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم قویتر و فنیتر هستند. ژن و منطقه جغرافیایی ایران برای کشتی بین ۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم است، به همین دلیل در این اوزان بیشترین مدالها کسب شده است، البته به این شکل نیست که در وزنهای دیگر حرفی برای گفتن نداشته باشیم.
آفت کشتی ترس و جدایی از تکنیک و فنون و تمرکز روی بدنسازی است
وی تصریح میکند: بزرگترین چالش پیشروی کشتیگیران ترس و جدایی از تکنیک و فنون کشتی و تمرکز بیش از حد روی باشگاههای بدنسازی است. در سطح حرفهای همیشه در برابر روسها آسیبپذیر بودیم و مقابل کشتیگیران آمریکایی همچون تیلور نتوانستیم قهرمانیها را کسب کنیم، زیرا که حریفان فنون کشتی را بهتر اجرا میکنند. در دیار یزدانی و تیلور، تیلور نسبت به فنون کشتی اشراف بیشتری داشت یا حداقل از حسن یزدانی مهارت بالاتری در اجرا داشت. عملکرد مربیان در اوزان پایه و مربیان تیم ملی باید بهگونهای باشد که تکنیک دوباره به کشتی ما برگردد.
استمرار مسابقات با کشوران صاحبسبک یک نیاز است
مصطفی میرعمادیان، کارشناس کشتی آزاد درباره پیروزی کشتی آزاد ایران در مسابقات دوستانه کشتی ایران و روسیه به خبرنگار ایمنا میگوید: مسابقات خیلی خوبی بود و کشتیگیران ما بهخوبی محک خوردند. روسها بیشتر از ما به این مسابقات احتیاج داشتند زیرا یک تیم با محرومیتهای گسترده بینالمللیاند. نیاز بود کشتیگیران کشورمان برنامهریزی برای المپیک ۲۰۲۸ را آغاز کنند زیرا دیگر مسابقات قبرس و از این قبیل مسابقات به درد بالا بردن سطح کشتی کشورمان نمیخورد.
وی میافزاید: در مقابل کشتیگیران سخت باید ورزشکارانمان را محک بزنیم. مسابقات روسیه بسیار خوب بود، البته باید استمرار داشته باشد و با کشورهای صاحبسبک و سطح یک دنیا مثل ژاپن، آذربایجان، ترکیه و دیگر کشورها مجدد چنین مسابقاتی به صورت رفت و برگشت برگزار شود و با حضور اسپانسرها و جایزه دلاری انگیزهای برای کشتیگیران ایجاد شود.
این میدان برای بعضی از کشتیگیران سنگین اما نیاز بود
کارشناس کشتی بیان میکند: با توجه به اینکه در کاروان حسن یزدانی، محمد نخودی و آذرپیرا حضور نداشتند، جوانان خوشدرخشیدند و انگیزه مضاعفی پیدا کردند. حضور جوانان در چنین مسابقاتی موجب بالا رفتن اعتمادبهنفسشان میشود تا از آوردگاههای بزرگ نهراسند. این میدان برای بعضی از کشتیگیران سنگین، اما نیاز بود. علی مؤمنی در پنج دقیقه نخست کشتی تحت تأثیر فشار و جو سالن قرار داشت و پس از آن رها شد که دیگر دیر شده بود. مؤمنی کشتی زیبا و جنگندهای گرفت و بدون دادن امتیاز فنی نتیجه را واگذار کرد. کشتیگیران ما نیاز به چنین مسابقاتی دارند تا با حریفان اصلی خود کشتی بگیرند و با محک درست و برنامهریزی بتوانند نتیجه عالی در المپیک ۲۰۲۸ کسب کنند.
ضعف کشتی ایران در اوزان سبک از گذشته وجود داشته است
میرعمادیان بیان میکند: ضعف کشتی ایران در اوزان سبک از گذشته وجود داشته است و مربوط به این مسابقات نیست. در المپیک نمایندهای در وزن ۵۷ کیلوگرم نداشتیم. خلأیی در وزنها ۵۷ و ۶۱ وجود دارد و نیاز است به این دو وزن به شکل ویژهتری توجه شود. در گذشته کشتیگیران زیادی داشتیم که در وزن پایین مدالآوری میکردند. باید با تمرینات تخصصی و استفاده از مربیان، صاحبان سبک و فن در این اوزان استفاده کنیم تا تمام مشکلات مرتفع شود.
به گزارش ایمنا، برتری میلیمتری ایران برابر کشتیگیران روس در دیداری دوستانه شیرین بود، اما موجب شد تا نقاط ضعف و قوت تیمهای کشتی فرنگی و آزاد ایران بهخوبی به نمایش گذاشته شود. حال باید دید فدراسیون و مربیان برای تقویت نقاط مثبت و از بین بردن نقاط ضعف کشتی ایران چه برنامهای در نظر دارند.
نظر شما