سعید یوسفپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: با توجه به شرایط نامساعد تالابهای مرکز ایران و خشک بودن بعضی از آنها، تالابهای چهارمحالوبختیاری بهدلیل اینکه در طول سال آب دائمی و شرایط بسیار خوبی نسبت به سایر تالابهای فلات مرکزی در آنها وجود دارد، پرندگان مهاجر را به خود جذب میکنند.
وی با بیان اینکه پرندگان مهاجر در دو نوبت بهاره و زمستانه وارد تالابهای استان میشوند که در کوچ زمستانه تعداد پرندگان بیشتری به استان میآیند، افزود: کوچ زمستانه از اواسط پاییز آغاز و اوایل دی به اوج خود میرسد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحالوبختیاری گفت: بالغبر ۸۵ گونه با ارزش همچون اردک مرمری، غاز پیشانی سفید کوچک، اردک بلوطی، پلیکان پا خاکستری و اردک سرحنایی که در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت قرار دارند به تالابهای استان مهاجرت میکنند که از این تعداد حدود ۲۶ گونه زادآوری دارند.
یوسفپور تصریح کرد: احیای تالاب گندمان، نگهداری و مرمت هر ساله بندهای اطراف تالاب، دریافت حقابه زیستمحیطی تالابهای استان، تشدید مراقبت و حفاظت شبانهروزی، حفاظت از طریق دوربینهای مداربسته آنلاین حفاظتی در اطراف تالابها، جلوگیری از شکار و صید در تالابها، وجود دو پاسگاه محیطبانی در تالابهای مهم چغاخور و گندمان از اقداماتی است که برای حفظ زیستگاههای پرندگان در تالابهای استان انجام میشود.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی در دنیا از جمله کمبارشیها و خشکسالی بر زمان مهاجرت پرندگان تأثیر گذاشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحالوبختیاری عنوان کرد: از طریق ارائه آموزشهای زیستمحیطی و ایجاد معیشتهای پایدار و سازگار با تالابها، از جمله افزایش اکوتوریسم و بومگردیها میتوانیم از مشارکت جامعه محلی در حفاظت از پرندگان مهاجر بهره ببریم.
یوسفپور خاطر نشان کرد: خشکسالیها، ورود آلودگیهایی همچون سموم کشاورزی به تالاب و نداشتن مدیریت صحیح پسماندها از جمله مواردی است که زندگی پرندگان مهاجر در تالابهای استان را تهدید میکند.
نظر شما