به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حقشناس امروز _شنبه سوم آذر_ در دیدار با سرکنسول روسیه در گیلان در محل استانداری اظهار کرد: ظرفیت ایران و روسیه برای توسعه مناسبات و مبادلات تجاری بسیار زیاد است و برای تقویت این مراودات و ظرفیتهای تجاری باید طی سالهای پیشرو تلاش بیشتری انجام شود.
وی افزود: ایران و روسیه در تحریم اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارند، در این راستا همانطور که بحث روبل و استفاده از کارتهای اعتباری شکل گرفت باید استفاده از آن را برای ارتقا ظرفیت مبادلات گسترش دهیم و تجار گیلانی هم میتوانند از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنند.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: طبق اختیاراتی که از دولت برای ایجاد خط آهن و خطوط هواپیمایی اعطا شده است، هر قراردادی که با سرمایهگذار و طرف روسیه در گیلان امضا کنیم، قابلیت اجرا دارد و برای ایجاد این خط هوایی نیز هر مشکلی برای برقراری این پرواز باشد، میتوان برطرف کرد.
حق شناس گیلان را ویترینی از ظرفیتها و توانمندیهای ایران اسلامی دانست و تصریح کرد: با توجه به سوابق تجاری گیلان با روسیه باید ضمن استفاده از امکانات موجود، ظرفیتها و امکانات جدیدی نیز برای تقویت تجارت دو جانبه ایجاد کرد و در این راستا میتوانیم از ظرفیت اتاق بازرگانی به طور متناسب استفاده مطلوب کنیم.
وی با بیان اینکه در بنادر انزلی، کاسپین و آستارا بیش از ۳۰ میلیون تن ظرفیت بندری ایجاد شده است اما در عمل از یک سوم این ظرفیت استفاده میشود، گفت: اگر قرار است بندری احداث و ریلی ایجاد شود این ظرفیتها در شمال کشور ایجاد شده است و اتصال راه آهن رشت - آستارا نیز از اولویتهای ما است و از رئیس جمهور خواهیم خواست این مساله را در اولویت قرار دهند.
استاندار گیلان با بیان اینکه در شرایط تحریمها، توسعه روابط بین ایران و روسیه در بخش اقتصادی به نفع هر دو کشور دانست و عنوان کرد: امروز در مرز آستارا به دلایل پیش پا افتاده، تردد خودروها بسیار اندک بوده که باید برای این موضوع نیز چارهاندیشی شود.
حقشناس با بیان اینکه هر کمکی برای فعالتر کردن مرز نیاز باشد انجام میدهیم، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، مسیر ریلی تا بندر کاسپین را اجرا، پایانه مرزی آستارا و پل مرزی جدید را احداث و این مرز را فعالتر کرده است.
وی گفت: میتوان از طریق ۷۰ درصد ظرفیت خالی فرودگاه رشت انواع مرکبات، سبزیجات و کیوی را به روسیه صادر کرد؛ زیرا این مسیر پروازی به لحاظ زمان نسبت به ترکیه یک ساعت کاهش دارد، ضمن آنکه قیمت تمام شده نیز کاهش پیدا میکند.
استاندار گیلان با بیان اینکه فرودگاه سردار جنگل رشت ۲۸ متر پایینتر از سطح آبهای آزاد است، اضافه کرد: میتوان با استفاده از ظرفیت این فرودگاه در هزینه و وقت صرفهجویی کرد و با بهرهگیری از امکانات موجود در مرز و فرودگاه استان روابط اقتصادی میان ایران و روسیه را توسعه داد.
حقشناس تصریح کرد: در گیلان حدود ۳۰۰ هزار تن کیوی تولید میشود که میتوان از ظرفیت هواپیماهای باری روسیه استفاده کرد و بخشی از این بار که هماکنون از طریق تبریز انجام میشود را از فرودگاه رشت صادر کرد.
استاندار گیلان با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و رؤسای جمهور دو کشور برای توسعه روابط، افزود: اکنون روابط راهبردی ایران و روسیه در بالاترین سطح ممکن است، این مناسبات باید برای مردم دو کشور مفید باشد و توسعه مبادلات بسیار بیش از این میزان است و باید حجم تجارت دو کشور افزایش پیدا کند.
آندره وادوف، سرکنسول فدراسیون روسیه در رشت نیز در این دیدار با اشاره به همکاری دانشگاهی بین دانشگاه گیلان و آستاراخان روسیه اظهار کرد: این روابط راهبردی نه تنها در زمینههای فرهنگی و اجتماعی بلکه در حوزه تجارت نیز مطرح است؛ بازار روسیه باز است و به دنبال آن هستیم تا در جلسات مشترک نیازهای ۲ کشور را در اسرع وقت شناسایی کنیم و در اختیار رؤسای جمهور قرار گیرد.
وی افزود: اگر گیلان پیشنهادات خوبی در حوزه راه آهن رشت - آستارا داشته باشد میتوان به نتایج مناسبی در این زمینه دست پیدا کرد.
سرکنسول فدراسیون روسیه با بیان اینکه موضوع زیرساخت مربوط به آینده کشورها است، تصریح کرد: در روسیه مراودات اقتصادی با همسایگان رو به رشد است، اما بدون زیرساخت این مهم امکانپذیر نخواهد بود.
وادوف گفت: برای فناوری آینده باید زیرساخت لازم را فراهم کنیم و سرمایهگذاران ما نیز منتظر تصمیم دو دولت هستند تا هرچه سریعتر زیرساختهای لازم را فراهم کنند.
نظر شما