به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابطعمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، در فصل کشت محصولات جالیزی نوارهای سفید روی زمینها را پوشانده و از دور چشمها را به خود خیره میکند، نایلونهایی که قرار است از گیاهان محافظت کنند خود به مرور بلای جان همان زمین مادر گیاهان میشوند. نایلونهایی که در آخر به زبالههای پلاستیکی تبدیل شده و آرام و بیسروصدا بخش گستردهای از محیط زندگی شهری و روستایی را در بر میگیرند.
در آستانه روز جهانی خاک دانشآموزان مدرسه سیدمصطفی خمینی، روستای نعمتآباد سردشت حوزه بخش مرکزی شهرستان دلگان به اتفاق معلمان خود در قالب یک کلاس آموزشی به مزارع کشاورزی اطراف مدرسه خود رفته و زبالهها بهویژه نایلونهای به جا مانده از کشت و کار کشاورزی را جمعآوری کردند.
حسینعلی رمرودی، مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان در اینباره اظهار کرد: در کشتهای جالیزی زیر پلاستیکی، اغلب کشاورزان بعد از برداشت محصول در این نوع کشت، پلاستیکها را در زمینهای کشاورزی رها میکنند، رهاسازی پلاستیکهای استفاده شده، تهدیدی جدی برای محیط زیست و گونههای جانوری و گیاهی خواهد بود.
وی افزود: برجا ماندن پلاستیکها و زبالههای از این دست در مزارع، بهدلیل پایه نفتی پلاستیکها و خاصیت تجربهناپذیری، زمینه مسمومیتهای آبی و خاکی فراوان را فراهم میکند.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: امیدواریم این حرکت نمادین هشداری باشد تا کشاورزان برای حفظ سلامت و حاصلخیزی خاک مزارع، در مراقبت از خاک محل زندگی و کشت و کار خود تلاش کنند.
به گزارش ایمنا، در این مراسم فرماندار و جمعی از اعضای شورای اداری شهرستان دلگان حضور داشتند.
نظر شما