حکمرانی آب نیازمند اصلاح است/ ثبت پیش‌نویس قانون مقابله با فرونشست در سامانه قوانین مجلس

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حکمرانی آب نیازمند اصلاح است،گفت: هر طرح انتقال آبی که بدون اصلاح حکمرانی انجام شود محکوم به شکست است یعنی اگر حکمرانی اصلاح و شفاف نشود هر آبی بیاوریم بی فایده است و به نتیجه نمی‌رسد و آبی کف زاینده‌رود جریان پیدا نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی طغیانی شامگاه _پنجشنبه، یکم آذر_ در مراسم بزرگداشت روز اصفهان اظهار کرد: آنچه در مجلس یازدهم به جد پیگیری شد تغییر نوع حکمرانی در حوزه آب، محیط زیست، صنعت و … بود، نیاز است تا در این زمینه‌ها آگاهانه و بر اساس آینده نگری سیاستگذاری شود.

وی افزود: مسائل زاینده‌رود از حکمرانی غلط به وجود آمده است. حکمرانی که در آب شفاف، منسجم، قاعده‌مند، کارآمد، پاسخگو و با مشارکت مردم همراه نیست. بعد از تلاش‌های فراوان هنوز موفق به دریافت جزئیات اعداد و ارقام دقیق برداشت‌ها از زاینده‌رود از سراب تا پایاب نشده‌ایم و به طور دقیق مشخص نیست چقدر آب از زاینده‌رود برداشت می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: مدیر حوضه آبریز زاینده‌رود بعد از ماه‌های اول مدیریت خود از رودخانه بازدید کردند، به گفته ایشان از رودخانه زاینده‌رود که در مجموع ۱.۴ میلیارد مترمکعب آورده دارد حدوداً ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب در بالادست مصرف می‌شود در صورتی که مقدار مجاز آن با احتساب شرب ۲۴۰ میلیون مترمکعب است.

طغیانی ادامه داد: در خصوص برداشت صنعت عدد حدودی ۲۰۰ میلیون مترمکعب گزارش شده که از این مقدار ۴۰ میلیون مترمکعب از جاری و مابقی از آبخوان برداشت می‌شود. البته همه ارقام حدودی است و هنوز عدد دقیق مصارف مشخص نیست.

وی اضافه کرد: در شورای برنامه‌ریزی استان وزیر راه وقت تشریف آوردند و گفتند می‌خواهیم شهر جدید در اصفهان ایجاد کنیم. در آنجا جواب دادم با کدام آب؟! ظرفیت احداث شده و پروانه‌های صادر شده ساختمانی از نیاز مسکن اصفهان بیشتر است و این توسعه برای مهاجرت است در صورتی که این اقلیم توان بارگذاری جدید جمعیتی ندارد. هرجا بوده سعی کردم جلوی این مسائل بایستم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵ حدود ۱.۵ میلیون نفر مهاجر به اصفهان اضافه شده است، خاطرنشان کرد: در صورتی که در طول تاریخ اصفهان بیشتر از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت نداشته است. در طول تاریخ مقدار بارگذاری کشاورزی بر زاینده‌رود حدود ۳۰ هزار هکتار بود اما امروز این عدد به حدود ۱۳۴ هزار هکتار رسیده است و این توسعه نیازمند آب است.

طغیانی با بیان اینکه حکمرانی آب نیازمند اصلاح است، اظهار کرد: هر طرح انتقال آبی که بدون اصلاح حکمرانی انجام شود محکوم به شکست است یعنی اگر حکمرانی اصلاح و شفاف نشود هر آبی بیاوریم بی فایده است و به نتیجه نمی‌رسد و آبی کف زاینده‌رود جریان پیدا نمی‌کند.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی فرونشست در اصفهان تاکید کرد: ابتدای سال جاری پیش نویس قانون مقابله با فرونشست به کمک کارشناسان مربوطه در اندیشکده حکمرانی تدوین و به صورت مشترک با شورای عالی استان‌ها در مجلس به ثبت رسید. باید برای فرونشست در مناطق درگیر قوانین ویژه داشته باشیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: برای کمک به احیای زاینده‌رود باید بار صنعت از رودخانه کاسته شود، به همین دلیل طرح انتقال آب دریا در حال انجام است. مورد دیگر اینکه باید بار شرب نیز کاهش پیدا کند. در ۱.۵ سال اخیر برای جبران بخشی از ۴۰۰ میلیون مترمکعب کسری، طرح جبران شرب از منابع جنوب استان شروع شده تا بخشی از این کسری جبران شود. سومین اقدام در زمینه احیای زاینده‌رود اصلاح حکمرانی است. در این خصوص در اصلاح قانون جامع آب و پیش نویس قانون مقابله با فرونشست تلاش شد تا راهکارهای جامعی دیده شود.

کد خبر 812945

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.